Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

RRobert

Recommended Posts

Ja płaciłem 1800 - 900 materiał i 900 robocizna. Dom 203 m2, parter - zlew w pomieszczeniu gospodarczym, łazienka, pralka i odprowadzenie skroplin w pomieszczeniu gospodarczym, kuchnia, czerpnia powietrza do kominka, wyprowadzenie na 1 łazienkę na piętrze.

Nie jestem pewien czy to było tanio.

r

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak bedziesz zamawiac piasek to zwracaj uwage jakimi wozami jezdza i najlepiej badz przy tym, bo oszukuja potwornie,

z tego co wiem to za piasek biora 200zl/za cztero osiowke -piasek z wykopow

a generalnie z najbliższej kopalni czyli za radzyminem 6zl/t +transport wlasny

na marginesie ciekawa jestem ile od was brali

Ważna rzecz, z jaką nam przyszło się zmierzyć, a propo wyviąganai rurek pod chudziakiem. Rurka do wody jaka wyprowadziliśmy pod fundamentami była plastikowa niebieska (taka rura - o wiecie ;), okazało się ze wodociąg marecki wymaga rurki "kwasówki" - zamieszania było okropnie dużo i stresu też, bo wodociągi "obudziły" się jak my juz zrobilismy wylewki wraz z podłogówką.

Dlatego jak możesz ciągnij kwasówke do wody z wodociągów,

Kam

Kochani,

potrzebuje pilnie Waszej pomocy - polecenia hydraulika, który położy kanalizację pod chudziakiem. Jakies polecone namiary?

Dostalem dziś wycenę od poleconego hydraulika: 3500 zł za dom 260 m - w tym material rury te pomaranczowe, rozprowadzenie: parter: kuchnia i kibel, pietro - z 2 lazienek - czyli bedzie wystawac 3-4 wypusty + linia glowna schodzaca na zewnatrz do przyszlego szamba - odleglosci tak max 10 metrow...

Cena mnie powalila, liczylem na 1200-1500 z materialem... Ile placiliscie?

Witam sąsiadów :D

jestem na etapie poszukiwania drzwi zewnętrznych najlepiej do 2000, nie macie może jakiegoś namiaru? Zwiedziłam dziś 3 miejsca w Wołominie, to co mi się podoba to wydatek rzędu 2800, chciałabym poszukać jeszcze, może coś się uda znaleść tańszego. Za wszelkie podpowiedzi dziękuję.