lila134 13.10.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witam,Widze że sporo osób ma działki koło mojej działki na ul. Nałkowskiej, koło Spacerowej. Planuje zacząć budowe na wiosne 2008. Jak u was z mediami tzn. czy występowaliście o prąd budowlany (jeśli tak to ile czekaliście) a jak z prądem docelowym czy macie napowietrzny i ile czekaliście. Jak planuje ogrzewać dom, czy gazem i ile czekaliście na warunki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 13.10.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witam, Widze że sporo osób ma działki koło mojej działki na ul. Nałkowskiej, koło Spacerowej. Planuje zacząć budowe na wiosne 2008. Jak u was z mediami tzn. czy występowaliście o prąd budowlany (jeśli tak to ile czekaliście) a jak z prądem docelowym czy macie napowietrzny i ile czekaliście. Jak planuje ogrzewać dom, czy gazem i ile czekaliście na warunki. Pozdrawiam Jeżeli chodzi o czas realizacji przyłącza energetycznego to zgodnie z Prawem Energetycznym ZEWT ma na to 18 miesięcy i raczej się z tego terminu wywiązuje. Ale nie licz, że będzie to dużo szybciej. Tematu budowlanki nie znam, ale przy dobrych wiatrach są to kwestie tygodnia, dwóch (tak sądzę). Jeżeli chodzi o gaz, nie potwierdziłem tego w gazowni, ale wydaje mi się, że gaz biegnie w ulicy Kurpińskiego (tam buduje swój domek). Przyłączenie do sieci trwa ok. 6 miesięcy. Z oczywistych względów nie ma możliwości przyłączenia się na zasadzie budowlanki Będę zasadniczo ogrzewał gazem, a dorywczo kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 14.10.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam, Widze że sporo osób ma działki koło mojej działki na ul. Nałkowskiej, koło Spacerowej. Planuje zacząć budowe na wiosne 2008. Jak u was z mediami tzn. czy występowaliście o prąd budowlany (jeśli tak to ile czekaliście) a jak z prądem docelowym czy macie napowietrzny i ile czekaliście. Jak planuje ogrzewać dom, czy gazem i ile czekaliście na warunki. Pozdrawiam prad: warunki: 5 tygodni - termin za 18 miesiecy (zarowno budowlany jak i docelowy!!!) gaz: warynki: 3 tygodnie - termin 12 miesiecy (bo musza dobudowac 100m przylacza) woda: warunki: 4 tygodnie - termin - jak sobie znajdziesz wykonawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kam_domek 14.10.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 O jaki dokładnie typ rury chodzi? Możesz napisać coś więcej? Jak zakończyła się cała sprawa z wodociągami? Rura ma być stalowa kwasówka - tak mi to tłumaczono - jak jest plastikowa niebieska to marudza i każą montowac studzienkę z licznikami na zewnątrz. Nie wystarzyło tłumaczenie, że mamy odpływ a rura wychodzi w osobnym pomieszczeniu. Zaznaczam, że jest to tylko i wyłącznie wymysł wodociągów mareckich, nigdzie indziej nie spotkałam sie z takimi problemami. Wodociągi tłumaczą to tym, że "jak Pani taka rura pęknie..." - tak jakby dla nich najwazniejsze było dobro mojego domu - heheh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kam_domek 14.10.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 No i jak zwykle, coś nowego się zdarzyło Mamy kłopot z niewymiarowymi otworami na drzwi - maja po 87 cm. Długo możnaby tłumaczyc jak do tego doszło. Czy komuś udało się znaleźć stolarza, który robi drzwi i nie zdziera skóry z człowieka ? - bo standardowych drzwi juz niestety nie zamontuję Kam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 14.10.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam, Widze że sporo osób ma działki koło mojej działki na ul. Nałkowskiej, koło Spacerowej. Planuje zacząć budowe na wiosne 2008. Jak u was z mediami tzn. czy występowaliście o prąd budowlany (jeśli tak to ile czekaliście) a jak z prądem docelowym czy macie napowietrzny i ile czekaliście. Jak planuje ogrzewać dom, czy gazem i ile czekaliście na warunki. Pozdrawiam prad: warunki: 5 tygodni - termin za 18 miesiecy (zarowno budowlany jak i docelowy!!!) gaz: warynki: 3 tygodnie - termin 12 miesiecy (bo musza dobudowac 100m przylacza) woda: warunki: 4 tygodnie - termin - jak sobie znajdziesz wykonawce Witam, A gdzie składałeś o warunki na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 14.10.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Marki podlegają pod oddział gazowni w Warszawie na Sulejkowskiej (koło ronda Wiatraczna) , ale mozna w każdym innym, wykaz jest na stronie www gazowni, tylko jak złożysz w innym to troche dłużej trwa, bo muszą dokumenty przekazać na Sulejkowską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 14.10.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Gazownia - mozna all zalatwic na Remiszewskiej 1 - i tak przesyłają tam gdzi emuszą te papiery, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 14.10.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam,Czy ktoś ma do sprzedania słup wraz z skrzynką do tymczasowego przyłącza budowlanego.I czy ktoś ma do sprzedania przyczepke lub barak dla budowlańców.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 14.10.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dziękuje za informacje w sprawie gazu i prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxion 15.10.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam przyszlych Sasiadow z okolic Białołęki i nie tylko,Chetnie odsprzedam: - 400 stempli dl. 3m i powyzej - 3.50 zl/szt - K-3 (dzialowka) ok. 3 palet cegly - 2 zl/szt- Pustak 24 Klimaton MerklZiegel (konstrukcyjny) 6zl/szt BARDZO DUZO!! Kantowki na wiezbe. Impregnowana. Rozne wymiary. Cena do uzgodnienia w zaleznosci od ilosci zadeklarowanego zakupu - 300-400zl/m3 Wszystko w Super stanie. Odbior we wlasnym zakresie. Prosze o kontakt! 0-500-588-711 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 15.10.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 WitamPoszukuję ekipy wykonującej tynki cementowo - wapienne agregatem.Jeżeli macie jakieś sprawdzone namiary to podeślijcie na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 17.10.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 mam namiar na piasek tylko trzeba miec transport, tylko nie oznacza niestety tanio w razie co na priv.cena 20zl/samochod + koszt transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 17.10.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Za około tydzień będę potrzebował trochę piasku do zasypania fundamentów.Poproszę więc o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 17.10.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ja znalazlem z ofert porzadnego piasku takie:- 400 zł za 30 ton (17m3) - z kwitem wagowym- 270 zł za tatrę - 10 ton? taniej nie widzialem.. koszt dowiezienia to 70% ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 17.10.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 no wlasnie kurcze ten transport najgorszy, tutaj to jest piasek z wykopow ale piasek i to dobry, niz tylko kupic sobie ciezarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 17.10.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ale te 400zl/ to tanio bo zdaje sie tona piachu to ok12zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 17.10.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ja znalazlem z ofert porzadnego piasku takie: - 400 zł za 30 ton (17m3) - z kwitem wagowym - 270 zł za tatrę - 10 ton? Moreti, możesz dać namiary na "źródła" tego piasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 17.10.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam, Mam do sprzedania 8 palet pustaków stropowych Teriva keramzytowych + kilkanaście szt. deklowanych.Stoją i czekają - więcej info na priv. r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 17.10.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Parę miesięcy temu zamawiałam piach i żwir z Leśniakowizny, wtedy było niedrogo, ale jak jest teraz to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts