grzegorz10 05.02.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 A czy zrobiłbyś coś podobnego. http://www.zaluzje.sklep.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 05.02.2007 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 A czy zrobiłbyś coś podobnego. http://www.zaluzje.sklep.pl/ tak. zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marava 06.02.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Może ktoś polecić porządnego kierownika budowy? Jeżeli macie takiego, z którym można się dogadać, nie zdziera za dużo i załatwia wszystkie papiery, to proszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marava 07.02.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 No i co? Nikt nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 07.02.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 moze nikt nie ma takiego mój nie załatwia papierów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 07.02.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 ...no właśnie. Mój "przyszły kierownik budowy jest człowiekiem baaaardzo układnym (znakjomy mojej żony), ale również papierologii nie załatwia... W papierki bawi się architekt bawiąca się adaptacją mojedo dmku, ale... chyba jej niemógłbym polecić. Tzn. nie jest zła, zna się, ale ona jest raczej projektantką, a do adaptacji podchodzi zbyt "sztywno" - czepia się szczegółów, milion razy coś sprawdza, żeby było ok, no i próbuje wprowadzać zmiany bez konsultacji z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 07.02.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 My jeszcze nie na tym etapie... Pozdrawiam r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 07.02.2007 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 rorvik mam rodzinę na Granicznej od wieeeeeeeelu lat... Może sąsiadami byliście ...sądząc po tym jak powiedziałeś "działkę dostaliśmy od rodziców" jest to mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 08.02.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 hmmm niewykluczone ale my w "okolicach Granicznej" czyli Rynkowa:) A rodzina w którym rejonie granicznej?? r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 08.02.2007 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 jakieś ~500 metrów od Piłsudskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 20.02.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam wszystkich - po rozstaniu sie z developerem - kupilismy w ubieglym tygodniu dzialke!!! Zieleniec - ok. Zachodniej. Ktoś w tamtych okolicach urzeduje? buduje? rozpoczyna? planuje? Fasjnie, ze taki watek jest - bo pewnie uda sie wymienic wiele cennych informacji. Na razie czytam o przylaczach gazowym, prądzie i wodzie. Czy ktos z Was planował/zrobił studnie? Podobno u mnie na 21 metrach jest piekna woda (nie wiem jeszcze jakie koszty) ale na 2 domu sie moze rozlozyc, zamiast tego musialbym ciagnac 70 mertow wode... Czy ktos z Was spotkal sie z problemem sluzebnosci dojazdu i mediów (wiadomo, dzialka w 3 linii zabudowy - a sluzebnosc przez dzialki sasiadów) - chodzi mi o to, czy gazownia, prad i woda bedzei wymagac odemnie ustanowienia sluzebnosci na dzialce sasiada dostepu do rur (mediów) w akcie notarialnym - bo mam jeszcze czas porobic w koncowej umowie notarialnej odpowiednie zapisy. Czytalem, ze to azlezy od gminy i widzimisie danego zakladu.... Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 20.02.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Tak, służebność będzie obowiązkowa. Bez tego nic nie załatwisz.Woda ze studni jest OK (ale u mnie potrzeby będzie odżelaziacz) i nie kosztuje duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 20.02.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 OK, dzieki. Tylko z tymi służebnościami to doczytalem sie ze sa dwie kwestie:1. służebnośc właściciela dziali na rzecz mojej działki (czyli służebnośc przejścia, przejazdu i mediów)2. służebnośc wpisana do KW działki na rzecz Gazowni, wodociagów czy pradu... Znalazlem na WWW gazowni cos takiego: "Jeżeli inwestycja będzie realizowana na nieruchomościach innych niż drogi publiczne, wówczas konieczne będzie uzyskanie dla całego przebiegu sieci gazowej tytułu prawnego, mającego postać oświadczenia złożonego w formie aktu notarialnego, o ustanowieniu ograniczonego prawa rzeczowego – służebności gruntowej, na rzecz Przedsiębiorstwa gazowniczego (Mazowiecka Spółka Gazownictwa Sp. z o.o.) i jego następców prawnych pasa gruntu na którym będzie posadowiona sieć gazowa." Z tego by wynikalo, ze trzeba od razu ustanowis i jedną sluzebnosc (dla mnie i mojej dzialki) i odrazu sluzebnosc na rzecz gazowni, wodociagu i pradu - bo to bedzie wpisane do KW dziali innego wlasciciela - pozniej moga byc z tym problemy.... no i kolejny akt notarialny.. Czy z tym sie spotkales moze?? Dzieki, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 21.02.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam. Mam do odstąpienia ok 250 szt stempli sosnowych jednokrotnie używanych długości 2.8-3.0 m. Bez transportu. Sezonowane przez tą zimę w wietrzonym garażu. Mam też trochę(całą paletę) bloczków wentylacyjnych silka(20x20x20, otwór fi 16).Też bez transportu. Ale oddam po cenach netto z zeszłego roku-czyli po tyle ile z nie zapłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 21.02.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 OK, dzieki. Tylko z tymi służebnościami to doczytalem sie ze sa dwie kwestie: 1. służebnośc właściciela dziali na rzecz mojej działki (czyli służebnośc przejścia, przejazdu i mediów) 2. służebnośc wpisana do KW działki na rzecz Gazowni, wodociagów czy pradu... Znalazlem na WWW gazowni cos takiego: "Jeżeli inwestycja będzie realizowana na nieruchomościach innych niż drogi publiczne, wówczas konieczne będzie uzyskanie dla całego przebiegu sieci gazowej tytułu prawnego, mającego postać oświadczenia złożonego w formie aktu notarialnego, o ustanowieniu ograniczonego prawa rzeczowego – służebności gruntowej, na rzecz Przedsiębiorstwa gazowniczego (Mazowiecka Spółka Gazownictwa Sp. z o.o.) i jego następców prawnych pasa gruntu na którym będzie posadowiona sieć gazowa." Z tego by wynikalo, ze trzeba od razu ustanowis i jedną sluzebnosc (dla mnie i mojej dzialki) i odrazu sluzebnosc na rzecz gazowni, wodociagu i pradu - bo to bedzie wpisane do KW dziali innego wlasciciela - pozniej moga byc z tym problemy.... no i kolejny akt notarialny.. Czy z tym sie spotkales moze?? Dzieki, M U mnie to jest tak, że jestem współwłaścicielem drogi. Wszyscy współwłaściciele musieli ustanowić służebność na rzecz dostawców mediów (1 akt). Jeśli nie jesteś właścicielem drogi to i tak musisz mieć służebność na przejazd do siebie do domu oraz dostawcy mediów na pociągnięcie gazu, prądu itp. Ale to też można zrobić w jednym akcie (ja ustanawiałem dla trzech osób prawnych w jednym dokumencie) i z jedną opłatą pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 21.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 U mnie jest dokładnie tak samo jak u kirkris'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 21.02.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dzieki - znalazlem juz na stronie gazowni - jak ma taki zapis wygladach na ich rzecz - chce to zrobić w akcie zakupu i wydzielenia do nowej KW dzialki - zeby uniknąć dodatkowych aktów i papierów - nie wiecie, jak takie zapisy wygladaly na rzecz wodociagów i pradu? Gdzies czytalem, ze prad nie chcial w KW sie wpisywac - tylko gaz i woda. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 22.02.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dzieki - znalazlem juz na stronie gazowni - jak ma taki zapis wygladach na ich rzecz - chce to zrobić w akcie zakupu i wydzielenia do nowej KW dzialki - zeby uniknąć dodatkowych aktów i papierów - nie wiecie, jak takie zapisy wygladaly na rzecz wodociagów i pradu? Gdzies czytalem, ze prad nie chcial w KW sie wpisywac - tylko gaz i woda. dzieki musisz zrobić wszystkie media - Stoen Wołomin nie zrobi ci przyłącza bez tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 22.02.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 musisz zrobić wszystkie media - Stoen Wołomin nie zrobi ci przyłącza bez tego Tak dla ścisłości. Obszarem działania STOEN-u jest tylko obszar administracyjny Warszawy. Na terenie Marek energię elektryczną dostarcza Zakład Energetyczny Warszawa Teren, Rejon Energetyczny Wołomin Pozdrawiam Andrzej pracownik STOEN-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 22.02.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 musisz zrobić wszystkie media - Stoen Wołomin nie zrobi ci przyłącza bez tego Tak dla ścisłości. Obszarem działania STOEN-u jest tylko obszar administracyjny Warszawy. Na terenie Marek energię elektryczną dostarcza Zakład Energetyczny Warszawa Teren, Rejon Energetyczny Wołomin Pozdrawiam Andrzej pracownik STOEN-u A ja życzę powodzenia w kontaktach z rejonem energetycznym Wołomin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts