Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

RRobert

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Zaczynamy z Poohatym (my husband) budowę wymarzonego domu w Markach :D . W zasadzie papierkologia prawie już za nami jeszcze kilka drobiazgów które potrafią przeciągnąć się znacznie w czasie (m.in. zmiana warunków podłączenia prądu, projekty instalacji wodociągowej). Mam nadzieję że jakoś pójdzie i nie zwariujemy :o Śledząc wasze zmagania i niesamowite efekty człowiek zaczyna wierzyć że może jednak się uda. :lol:

Super, że taka grupa istnieje. Zawsze to miło poznać sąsiadów

pozdrawiam

magnolka

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Napiszcie proszę jak ogrzewacie lub planujecie ogrzewać swoje domy. My myśleliśmy o gazie (bo jest blisko) i dodatkowo zamiennie kominku. Ale ostatnio rozmawiałam z sąsiadami którzy twierdzili, że kominek się nie opłaca bo nie ma w okolicy drzewa a dowóz strasznie drogi. :(

I zwątpiłam - gaz też strasznie drogi, pompa ciepła odpada na tak małą działkę, innego typu opału nie ma za bardzo gdzie przechowywać...

mangolka - u nas jest ogrzewanie gazowe + kominek. Drewno kosztuje mnie 180 zł z m przestrzenny. Kupuję go gdzieś spod Białegosotku. W okolicach Warszawy drewno kosztuje podobnie.

Jak to w okolicach Marek nie ma drewna :o :o :o A te wszystkie lasy koło Zalewu Zegrzyńskiego?

Napiszcie proszę jak ogrzewacie lub planujecie ogrzewać swoje domy. My myśleliśmy o gazie (bo jest blisko) i dodatkowo zamiennie kominku. Ale ostatnio rozmawiałam z sąsiadami którzy twierdzili, że kominek się nie opłaca bo nie ma w okolicy drzewa a dowóz strasznie drogi. :(

I zwątpiłam - gaz też strasznie drogi, pompa ciepła odpada na tak małą działkę, innego typu opału nie ma za bardzo gdzie przechowywać...

Jak masz gaz ziemny to nie ma o czym myśleć. Pytanie tylko co to znaczy blisko. Pamiętaj, że pokonanie odległóści 100 m dla dostawców prądu, wody, gazu to odległości ogromne.

Witam!

Potrzebuje dobrego i nie drogiego tartaku na więźbe dachową. Czy możecie mi kogoś polecić. Dziękuje!

Tartak w miejscowości Nadma (koło Marek) ul. Jaworówka 19 a, tel. 022 7991714.

Tylko przed odbiorem radzę i tak sprawdzić dokładnie jakość drewna, tak dla świętego spokoju.

magnolko - kupuję grab (tak 8 m przestrzennych) i 4 m przestrzenne brzozy na rozpałkę. Praktycznie przez cały sezon jesienno-zimowo-wiosenny spalamy wszystko. W tym roku zostało nam ok. 2 metrów grabu. W kominku palimy codziennie - przez ostatnie dwie zimy praktycznie ogrzewamy tylko kominkiem bo zimy były ciepłe. Piec był wyłączony. Drewno dostaję sezonowane, pocięte i ułożone w paletach po 2 m przestrzenne - za to płacę 180zł/m. Dowóz gratis. Drewno jest naprawdę suche.

Kiedyś dostałam na nich namiar od pana, który robił nam kominek - korzystam z ich drewna już piąty sezon.

Pilnie, ale to bardzo PILNIE poszukuję sprawdzonej ekipy do suchej zabudowy poddaszy oraz glazurnika.

Temat naprawdę bardzo pilny.

Umówiona ekipa, która miała zacząć prace wczoraj z niewiadomych przyczyn zapadła się pod ziemię :evil:

Telefon milczy alby jest nieodbierany.Ewentualnie delikwent zwyczajnie odrzuca połączenia ode mnie. Dzwonienie z innych numerów też nic nie daje.

Z pewnością korzystaliście już z tego typu ekip. Liczę na Waszą pomoc.