magnolka 19.07.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witam wszystkich! Zaczynamy z Poohatym (my husband) budowę wymarzonego domu w Markach . W zasadzie papierkologia prawie już za nami jeszcze kilka drobiazgów które potrafią przeciągnąć się znacznie w czasie (m.in. zmiana warunków podłączenia prądu, projekty instalacji wodociągowej). Mam nadzieję że jakoś pójdzie i nie zwariujemy Śledząc wasze zmagania i niesamowite efekty człowiek zaczyna wierzyć że może jednak się uda. Super, że taka grupa istnieje. Zawsze to miło poznać sąsiadów pozdrawiam magnolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 19.07.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witamy Pochwalcie sie gdzie dokładnie budujecie. Robert, jeżeli macie takie życzenie, doda też pewnie Was do forumowej mapy mareckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 19.07.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Budujemy na Lisiej i chętnie dodamy się do mareckiej mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 20.07.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witam!Potrzebuje dobrego i nie drogiego tartaku na więźbe dachową. Czy możecie mi kogoś polecić. Dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 21.07.2008 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Tartak k/Makowa MazowieckiegoAdam Grabowski608 348 538 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Napiszcie proszę jak ogrzewacie lub planujecie ogrzewać swoje domy. My myśleliśmy o gazie (bo jest blisko) i dodatkowo zamiennie kominku. Ale ostatnio rozmawiałam z sąsiadami którzy twierdzili, że kominek się nie opłaca bo nie ma w okolicy drzewa a dowóz strasznie drogi. I zwątpiłam - gaz też strasznie drogi, pompa ciepła odpada na tak małą działkę, innego typu opału nie ma za bardzo gdzie przechowywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 21.07.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 mangolka - u nas jest ogrzewanie gazowe + kominek. Drewno kosztuje mnie 180 zł z m przestrzenny. Kupuję go gdzieś spod Białegosotku. W okolicach Warszawy drewno kosztuje podobnie. Jak to w okolicach Marek nie ma drewna A te wszystkie lasy koło Zalewu Zegrzyńskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 21.07.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Napiszcie proszę jak ogrzewacie lub planujecie ogrzewać swoje domy. My myśleliśmy o gazie (bo jest blisko) i dodatkowo zamiennie kominku. Ale ostatnio rozmawiałam z sąsiadami którzy twierdzili, że kominek się nie opłaca bo nie ma w okolicy drzewa a dowóz strasznie drogi. I zwątpiłam - gaz też strasznie drogi, pompa ciepła odpada na tak małą działkę, innego typu opału nie ma za bardzo gdzie przechowywać... Jak masz gaz ziemny to nie ma o czym myśleć. Pytanie tylko co to znaczy blisko. Pamiętaj, że pokonanie odległóści 100 m dla dostawców prądu, wody, gazu to odległości ogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
5_monika 21.07.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 tylko podłogówka na gaz ziemny, na górze w trzech pokojach grzejniki.Kominek będzie ale bez funkcji rozprowadzania ciepła i podgrzewania wody.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 21.07.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam! Potrzebuje dobrego i nie drogiego tartaku na więźbe dachową. Czy możecie mi kogoś polecić. Dziękuje! Tartak w miejscowości Nadma (koło Marek) ul. Jaworówka 19 a, tel. 022 7991714. Tylko przed odbiorem radzę i tak sprawdzić dokładnie jakość drewna, tak dla świętego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 21.07.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam, Dziękuje na namiary na tartaki. A czy ktoś słyszał o tartacznictwie Biernaty, mają tanie drewno, ale nie wiem czy dobre.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Maluszek - jeśli możesz napisz jakie drewno kupujesz? ile spalasz w sezonie? I jak często palisz w kominku? ile kosztuje dowóz i czemu aż spod Białegostoku? Nie wiem co z tym drewnem... dziwię się tylko opowieściom sasiadów Lasy mmmmhhhyyy może ich jest za mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Marek30022 liczę na to, że nie mamy dalej niż 10m... Na planie wychodzi ok 8m do samego domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Napiszcie - jeśli możecie - jakie macie koszty ogrzewania gazem w sezonie grzewczym? 5_monika napisz coś bliżej o podłogówce. Robiliśmy kalkulację w jednej z firm sprzedającej piece i przyznam ze była wysoka. Kto ci ją robił lub robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 21.07.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 magnolko - kupuję grab (tak 8 m przestrzennych) i 4 m przestrzenne brzozy na rozpałkę. Praktycznie przez cały sezon jesienno-zimowo-wiosenny spalamy wszystko. W tym roku zostało nam ok. 2 metrów grabu. W kominku palimy codziennie - przez ostatnie dwie zimy praktycznie ogrzewamy tylko kominkiem bo zimy były ciepłe. Piec był wyłączony. Drewno dostaję sezonowane, pocięte i ułożone w paletach po 2 m przestrzenne - za to płacę 180zł/m. Dowóz gratis. Drewno jest naprawdę suche. Kiedyś dostałam na nich namiar od pana, który robił nam kominek - korzystam z ich drewna już piąty sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Maluszek: Bardzo dziękuję za odpowiedź Czy możesz napisać mi jeszcze jaką masz powierzchnię domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 21.07.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 180 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dedlog 21.07.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Help ludziska szukam ekipy na tynki cemetowo-wapienne w okolicach marek lub radzymina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Maluszek to brzmi nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 22.07.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Pilnie, ale to bardzo PILNIE poszukuję sprawdzonej ekipy do suchej zabudowy poddaszy oraz glazurnika. Temat naprawdę bardzo pilny. Umówiona ekipa, która miała zacząć prace wczoraj z niewiadomych przyczyn zapadła się pod ziemię Telefon milczy alby jest nieodbierany.Ewentualnie delikwent zwyczajnie odrzuca połączenia ode mnie. Dzwonienie z innych numerów też nic nie daje. Z pewnością korzystaliście już z tego typu ekip. Liczę na Waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts