RYSZARD671 08.09.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam kupię deski szalunkowe do zrobienia ogrodzenia pozdrawaim Rysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 08.09.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam, Mam pytanko, co dalej robiliście jak był zrobiony dach? U mnie niedługo kończą robić dach i zbytnio nie wiem za co się wziąść. I potrzebuje namiary na dobrego i taniego elektryka, hydraulika, do tynku i do wylewek. Ja jeszcze przed dachem wstawilem okna, drzwi oraz bramę garażową. Jednym słowem zamknąłem cały budynek. Następnie zabrałem się za hydraulikę (zrobiona bez podłogówki) oraz instalację elektryczną (bez podłączenia całej rozdzielni). Teraz czekam na tynkarzy, a jak oni skończą to wraca elektryk i hydraulik kończyć swoją pracę. Następnie wylewki i zimowa przerwa Jeśli chodzi o elektryków... to jeśli masz umowę z ZEWT Wołomin to polecam wybrać sobie elektryka, który jest wywieszony u nich na liście (przed BOK). Pozwoli Ci to uniknąć późniejszych problemów z przyłączeniem. Prawie wszyscy liczą sobie podobnie, czyli 50 zł za punkt z materiałem. Jak będziesz zainteresowana to napisz, to podam Ci namiary na osobę, która u mnie robiła. Wykonanie instalacji w domu z poddaszem użytkowym (100 punktów) zajęło im 2,5 dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 09.09.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 To zależy. A okna masz mieć drewniane czy PCV? Okna mam mieć plastikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 09.09.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Dziękuje bardzo za informacje, co mam robić po dachówce. Ale bym bardzo prosiła o namiary na elektryków, hydraulia, tynkarza i kogoś do wylewek. Oczywiście sprawdzonych i dobrych. [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 09.09.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Bardzo proszę, poratujcie namiarami : - glazurnik (na wczoraj ) - piach (na jutro ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 09.09.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Nie wiem o jaki ci piach (do murowania, wylewek czy żwir) dokładnie chodzi ale mam znajomego z Radzymina:Darek - 513-035-833 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 09.09.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 piach do betonowania jest mi potrzebny... a glazurnika? znacie kogoś z wolnymi terminami ? samą mnie rozśmieszyło, to co napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 09.09.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Czyli żwir? Nie płukany ale spoko do zwykłego betonu sie nada - kontakt powyżej Generalnie załatwi i inne rodzaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 10.09.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 witam, powiedzcie prosze skad beton brac razem z pompą. chodzi mi o to czy ktos robil porownanie cenowe i wie gdzie najtaniej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 10.09.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 W Markach to chyba Górażdże najtaniej wypada. Ostrzegam przed betonem z Kobyłki, facet podobno dobre przekręty robi i sprzedaje beton B-15 jako B-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 10.09.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 jesli chodzi o ceny za m3 to sa podobne natomiast widze ze cena jest generowana przez pompe. czyli juz wiem ze szukam dobrego betonu z tania pompa a najlepiej z pompa za m3 liczona albo za calosc robocizny nie za godzine pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.09.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 My braliśmy beton z Radzymina bo betoniarnia w Markach była dużo droższa. Jak jest teraz to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 10.09.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Ja na fundamenty brałem z Marek, a na resztę budowy z Radzymina, bo było bliżej i pompa się bardziej opłacała Pompa tam była naliczana jakoś za m3, a nie za czas. Pytanie tylko, czy nikt sobie za dojazd nie będzie liczył. A no i tak na marginesie w Radzyminie można rabaty dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 10.09.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 a mozecie mi dac namiar na te w radzyminie, tam jest tylko jedna.pozdrawiam, ceny pomp to chyba przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 10.09.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 http://www.btb-radzymin.pl/ 022 786 68 99 Najlepsze rabaty daje Pani Małgorzata Gontarz (jak powiesz, że weźmiesz beton na całą budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 10.09.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 no widzicie co forum to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 10.09.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Wg mnie ceny w Radzyminie są drogie. Liczą sobie za transport sporo i beton też nie tani.Ten człowiek do mnie przywoził po 270 netto (i tak może zostać) transport w cenie. Piękny towarPompa kosztuje u niego Beton-Majbet. 0 501 17 35 74 (B15 - 270, B20 - 280)Pompa - 450 całość Pozdro PS. Dla porównania w BTB chcieli po 323 brutto ale za 30m3 betonu chceli jeszcze ok. 900 za transport - (32 zł za m3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 10.09.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 To zależy. A okna masz mieć drewniane czy PCV? Okna mam mieć plastikowe To dobrze, bo możesz je założyć przed tynkami i wylewkami. Zatem zakładasz okna i drzwi zewnętrzne i od razu instalację alarmową. To cię zabezpieczy przed wizytami wielbicieli szkła oprawionego w PCV lub później miedzi - dwoje moich sąsiadów ma drewniane okna w związku z czym musieli zakładać przewody po raz drugi. Potem może być różnie - jedni robią najpierw elewację, a przynajmniej ocieplenie, drudzy wnętrze. U mnie była kolejno: hydraulika, okablowanie do elektryki, tynki, izolacje podłóg, styropian i podłogówka, następnie wylewki, ocieplenie i paroizolacja sufitu, montaż skrzynki elektrycznej, podłoga w pomieszczeniu gospodarczym, montaż pompy ciepła i włączenie ogrzewania, a potem nadeszły Święta i Nowy Rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 11.09.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Hejka! Szukam dobrego, "z głową na karku", koniecznie "sprawdzonego" (czytaj: u nas był/robił i nie mam do niego większych zastrzeżeń ) glazurnika. Termin...hm... mogę trochę poczekać Musimy także wykończyć poddasze karton/gipsem. Szukam kogoś "sprawdzonego" Możecie kogoś polecić? W zamian mogę polecić "sprawdzonego" tynkarza i "sprawdzonego" wylewkarza. Tynki i wylewki równiutko i bez zastrzeżeń - ale niestety u jednego i drugiego dość dłuugie terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 11.09.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Hejka! Szukam dobrego, "z głową na karku", koniecznie "sprawdzonego" (czytaj: u nas był/robił i nie mam do niego większych zastrzeżeń ) glazurnika. Termin...hm... mogę trochę poczekać Musimy także wykończyć poddasze karton/gipsem. Szukam kogoś "sprawdzonego" Możecie kogoś polecić? W zamian mogę polecić "sprawdzonego" tynkarza i "sprawdzonego" wylewkarza. Tynki i wylewki równiutko i bez zastrzeżeń - ale niestety u jednego i drugiego dość dłuugie terminy Niestety jeszcze nie znam dobrego glazurnika. Jeżeli masz dobrego tynkarza i kogoś od wylewek to bym prosiła namiary. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts