moreti 03.03.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Moja jest na razie cała zalesiona + 4 duże dęby! Blisko jeziora Kruczek - wieć pewnie prócz kleszczy jeszcze komary w lato!!!... ale coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza77 03.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Moreti, moze warto byloby sie dowiedziec (idac za przykladem innych) ile kosztowaloby przylaczenie sie do wodociagu, jezeli zobligowalbys sie do pokrycie kosztow (z tego co pamietam to pare postow wczesniej juz ktos sie zdecydowal na podobny manewr). Czy moze ktos wie ile kosztuje taka "przyjemnosc"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza77 03.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Czy ktoś z Was instalował lub zamierza instalować pompę ciepła? Ja dlugo rozwazalam taka opcje, ale jest tak samo duzo za jak i przeciw. Wchodzilam na Twoj dziennik i widze, ze Ty chyba jednak sie zdecydujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 03.03.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Z tymi przyłączami to tak, mam 80 metrów na 3 domu, z czego dwa robie ja:- WODA: na własny koszt ok 6-8 tys - dlatego zastanawiam się nad studnią - olewam wtedy papierki i problemy zwiazane z kapaniem i ciagnieciem - minusem jest jakosc wody o ktorej wszyscy pisza... czy z wodociagu tez jest tak niska jakosc wody? a co do studni, to czy jak si ema wlasna studnie - placi sie jakies oplaty za to gminie? - GAZ: tu chcialbym ciagnac - bo jednak jest to tanie zrodło ogrzewania - choc jak wytne toc o mi rosnie na dzialce - mysle ze 5 lat mialbym z glowy jesli chodzi o palenie (kominek + plaszcz + podpiecie pod obieg z podlogowka) - koszty zakladam tez ok 8-10 tys- PRAD: to z z tego co poczytalem jest nagorzej w sensie formalnym - tj. jak nie posmarujesz - prad nam w 2009 r... na razi epotrzebuje budowlany... jakikolwiek, ale tak czy siak kiedys trzeba bedzie go miec - i szacuje koszty na ok 7 tys... Koszty to skrajnie pesymistyczne wizje, ktore uwzglednilem kupujac dzialke - srednio licze na to, ze ktorys z operatorów mi zrobi sam przylacza... wiem, ze powiniem, ale realia sa realiami - mam ten konfort ze koszty dziele na trze domki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza77 03.03.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Z wodociagu wode masz o niebo lepsza a ze studni koloru rudego!!!! Mozesz mnie pokierowac co trzeba zrobic, zeby mozna bylo samemu podlaczyc sie do wodociagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 03.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 >brzoza77 A to pewnie jedna z tych działek leżących jakby na przedłużeniu osiedla domków znajdującego się wzdłuż przecznicy łączącej Wołodyjowskiego z Zagłoby? Dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza77 03.03.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 jadac Zagloby od strony Kosciuszki, po lewej stronie jest osiedle domkow jednorodzinnych; jedziemy jeszcze kawalek dlaej i po prawej stronie jest lasek - tam byl podzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 03.03.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 >brzoza77 No tak, ładne miejsce, też się nad nim zastanawialismy, ale niejasna sytuacja z mediami nas odstraszyła. Na pompę się zdecydowaliśmy, chyba że oferenci podbiją ceny do jakiegoś niebotycznego poziomu. Siostrze się sprawdza znakomicie już drugi sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza77 04.03.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 jak widac troche z tymi mediami jest prawdy - gaz wlasciwie za chwile beda podlaczac, woda - niestety przyszly rok, prad - poczatek przyszlego roku. Dlatego Ci , ktorzy chca sie budowac juz (czyli ja:-)) na czas budowy musza sobie radzic innymi sposobami:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 04.03.2007 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 moreti co do wydziału KW. Od października zeszłego roku również czekam na założenie, ale jak na razie ani widu ani słychu. Nie wiem ile jeszcze to będzie trwało, ale mnie sie nie spieszy ...no to kogo jeszcze nanieść na mapę? ----> link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 04.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 hej - no mnie akurat zależy, bo ubezpieczenie do czasu wpisu hipoteki do KW biegnie - a oferty banków sa bardzo rózne - np. mbank ma b.wysokie to ubezpieczenie (ukrywa z nim inne swoje koszty) - i pow. 4 miesiecy juz się robi mało opłacalne w porownaniu do innych banków, pomimo zerowej prowizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 04.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 millenium jest wcale nie lepsze A tak z innej beczki: Na Legionowej wymieniają chodniki na kostkę Będę miał dobre dojście do mojej ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 04.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 hehe - ciekawi mnie, kiedy cokolwiek bedzie sie dzialo w okolicy Granicznej i bocznych - bo jak jesienia jak ogladalem tam działki jeszcze ładnie sie jezdziło - to tydzień temu nie dało sie przejechac... a tam gdzie sie dało, ledwo mozna było jezdić - jakaś porażka - nie wiem, jak można przez kilka lat jezdzić po błocie kilometr i wiecej do głownej pilsudskiego lub legionowej wlasnie.... w planach Graniczna miala byc wczesniej, ale teraz przesuneli kanalizacje na 2010 wiec i droga pozniej bedzie... Przy okazji, ktoś wie może, jakie sa projekty pociągnieci aprzez Marki przedluzenia trasy mostu polnocnego, która wchodziłaby do S8? Coś o Lisa Kuli słyszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 04.03.2007 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 o TO chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 04.03.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Nie. Do tej mialoby wchodzic - a mi chodzi mi o to: http://www.siskom.waw.pl/tmp.htm A dokladnie o ten fragment opisu" Dalej od węzła z TOG, TMP planuje się wytyczyć ok. 200 metrów na północ od kanałku markowskiego, aby w Markach TMP poprowadzić po południowej stronie Fabryki Okładzin i przeciąć Radzymińską w rejonie ulicy Lisa-Kuli, a następnie połączyć ją ze Wschodnią Obwodnicą Warszawy. Niestety nigdzei nie ma na planach, jak planuja dalej to przedluzenie puscic do tej S8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 05.03.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 hehe - ciekawi mnie, kiedy cokolwiek bedzie sie dzialo w okolicy Granicznej i bocznych - bo jak jesienia jak ogladalem tam działki jeszcze ładnie sie jezdziło - to tydzień temu nie dało sie przejechac... a tam gdzie sie dało, ledwo mozna było jezdić - jakaś porażka - nie wiem, jak można przez kilka lat jezdzić po błocie kilometr i wiecej do głownej pilsudskiego lub legionowej wlasnie.... w planach Graniczna miala byc wczesniej, ale teraz przesuneli kanalizacje na 2010 wiec i droga pozniej bedzie... Przy okazji, ktoś wie może, jakie sa projekty pociągnieci aprzez Marki przedluzenia trasy mostu polnocnego, która wchodziłaby do S8? Coś o Lisa Kuli słyszałem... Budowa Granicznej jest w budżecie na 2007 r. wielkość środków 500.000 zł. i 50.000 na przełożenie infrastruktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 05.03.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 W budzecie moze i jest, ale np. tu:http://www.marki.pl/2007/02/15/wstepny-harmonogram-realizacji-kanalizacji-w-miescie/#more-551 "Poniżej w punktach przestawiamy najważniesze elementy realizacji systemu:1. System obecnie został objęty obszar miasta od południowej granicy miasta do linii ulicy Granicznej, którego realizację planujemy do poł. 2010r." Wynika z tego, ze nawierzchnia bedzei robiona pozniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 05.03.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 W budzecie moze i jest, ale np. tu: http://www.marki.pl/2007/02/15/wstepny-harmonogram-realizacji-kanalizacji-w-miescie/#more-551 "Poniżej w punktach przestawiamy najważniesze elementy realizacji systemu: 1. System obecnie został objęty obszar miasta od południowej granicy miasta do linii ulicy Granicznej, którego realizację planujemy do poł. 2010r." Wynika z tego, ze nawierzchnia bedzei robiona pozniej. To co będzie robione za 500. 000 zł. W lato była akcja (zbieranie podpisów) o przyspieszenie budowy Granicznej. Może to poskutkowało. Jeśli jest projekt kanalizacji to przecież można już teraz zakopać "rury". Oczywiście dokładnie nie wiem co się planuje zrobić w tym roku a może się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 07.03.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 No i stało się. W poniedziałek stałem się pełnoprawnym posiadaczem działki na ul. Kurpińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 07.03.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Gratuluje . Dorzuć sie do mapki na początku wątku! Bedzie nas wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts