Radzik 02.07.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Salexpol odrzuciłem, bo właśnie kilka negatywnych opinii o nich znalazłem. A co do pianki, to rzecz jasna sprawy dopilnuję, jedynie zamiast szklanej wody coś nowocześniejszego dam, bo szklaną wodę (a raczej "szkło wodne") jako uszczelniacz to tak jakoś zaraz po epoce lania do zaprawy krwi wrogów się stosowało, to dawno temu było J. Jak ma w zwyczaju mój kierownik budowy mawiać, jeśli jest coś stare i sprawdzone, to po co szukać czegoś nowego i droższego A tak szczerze mówiąc to szkło wodne wychodziło najtaniej. Na 50kg betonu wystarcza 1l szkla wodnego, które kosztuje 10 zl. Zaprawa wodoszczelna, która kupowalem przy okazji innych hydroizolacji kosztowala mnie 250 zł za worek 25 kg Tak więc rachunek ekonomiczny tym razem wskazal na szklo wodne A co do szamba to moje tez jest z atestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 02.07.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A tak korzystając z okazji, to chciałbym się zapytać czy ktoś z Was już kładł tynki zewnętrzne. Jeśli tak to jakie (akrylowe, silikatowe czy silikonowe - i jakiego producenta) i czy jesteście z nich zadowoleni. Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Właśnie pozostało mi 5 dni do wyboru producenta i rodzaju tynku. Dodam, że tynk będzie kładzony na styropian. Z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.07.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Jak ma w zwyczaju mój kierownik budowy mawiać, jeśli jest coś stare i sprawdzone, to po co szukać czegoś nowego i droższego A tak szczerze mówiąc to szkło wodne wychodziło najtaniej. Na 50kg betonu wystarcza 1l szkla wodnego, które kosztuje 10 zl. Zaprawa wodoszczelna, która kupowalem przy okazji innych hydroizolacji kosztowala mnie 250 zł za worek 25 kg Tak więc rachunek ekonomiczny tym razem wskazal na szklo wodne Kupowany przeze mnie ze dwa tygodnie temu dodatek uszczelniający do betonu kosztował mnie jakieś 12zł za butelkę starczającą nie pamiętam na ile, ale 50kg betonu myślę, że spokojnie. A w przeciwieństwie do szkła wodnego nie wywoływał dodatkowego efektu polegającego na tym, że obrazowo mówiąc (i może trochę przesadzając, ale tylko trochę), przed jego użyciem należy sobie oczyścić przejście między betoniarką/taczką/kalfasem, gdzie beton się miesza, a miejscem, gdzie ma być użyty, ostrzec wszystkich wokół, żeby pod nogi nie wchodzili, starannie odmierzyć porcję do szybkiego zużycia, po czym ustawiając się w pozycji "do biegu gotowi" rozmieszać, BIEGIEM przenieść do celu i SZYBCIOREM zużyć, inaczej zwiąże jeszcze w wiadrze Poza tym ze szkła wodnego pod wpływem wilgoci z czasem jakieś białe wykwity na betonie potrafiły wychodzić, nowoczesne preparaty natomiast dają bardzo fajną w murowaniu "tłustą" konsystencję i żadnych efektów ubocznych. Ten kupiony przeze mnie wręcz spowalniał wiązanie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 03.07.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 a powiedz mi jedno, rozrabiałeś ten dodatek z samym cementem, czy normalnie piasek, cement, trochę wody i uszczelniacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 03.07.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 nie wiem jak bardzo jestescie estetami, ale mnie jakos wykwity na scinach szamba maloby obchodzily... no chyba ze szambo jest jakos wyeksponowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.07.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 a powiedz mi jedno, rozrabiałeś ten dodatek z samym cementem, czy normalnie piasek, cement, trochę wody i uszczelniacz? Dodatek jest płynny, jego się dodaje do normalnie mieszanej zaprawy (piasek+cement+woda+dodatek). @bombel79 - powiedzmy, że wykwity w szambie by nie tylko nie przeszkadzały, ale wręcz nastrój dodatkowy robiły ale u mnie ten dodatek był potrzebny do murowania niecek kaskady przy oczku wodnym rodziców i tam brak wykwitów, a przede wszystkim nieekspresowe wiązanie było potrzebne bardzo. Ostatnio zaś używałem tego dodatku do wykonania skraplacza home-made pod komin kominkowy Bolesławca. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 03.07.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 ale proponuje nie eksperymentowac z tym nastrojem np w sypialni... zona moze miec odmienne zdanie... ech... nie rozumieja prawdziwych walorow estetycznych... -"Chcialas sypialnie w kolorze kwiatowym? No to masz wykwity!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 5 05.07.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 witam co do dodatkow do betonu to BETO SZCZEL MOZNA KUPIC NA SKLADACH dodatkowo na koniec wysmarowac folia w plynie tak jak na tarasy przed plytkami dodatek do betonu dodaje sie to wyrobionej masy jezeli szambo bedzie robione na gotowym betonie z betoniarni mozna zamowic u nich wodoszczelny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 5 05.07.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 A tak korzystając z okazji, to chciałbym się zapytać czy ktoś z Was już kładł tynki zewnętrzne. Jeśli tak to jakie (akrylowe, silikatowe czy silikonowe - i jakiego producenta) i czy jesteście z nich zadowoleni. Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Właśnie pozostało mi 5 dni do wyboru producenta i rodzaju tynku. Dodam, że tynk będzie kładzony na styropian. Z góry dziękuję za informacje. w zaleznosci od ceny jaka masz zaplacic ja osobiscie robie na budowach na tynkach KABE sa drogie ale wyglad jest super mozna zobaczyc na ulicy J . KAZIMERZA W MARKACH nie polecam ceresita bo sie zepsul majsterpol taki sobie i jeszcze jedna uwaga w zaleznosici na ile lat te tynki maja zachowac kolor i walory tak ze cena sie nie sugerowac polecam osobiscie KABE KREISEL WIODACE FIRMY POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 06.07.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 a macie jakies namiary na speca od alarmow? bo ja powoli sie zblizam do tego etapu i czas sie zaczac rozgladac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 06.07.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 w zaleznosci od ceny jaka masz zaplacic ja osobiscie robie na budowach na tynkach KABE sa drogie ale wyglad jest super mozna zobaczyc na ulicy J . KAZIMERZA W MARKACH nie polecam ceresita bo sie zepsul majsterpol taki sobie i jeszcze jedna uwaga w zaleznosici na ile lat te tynki maja zachowac kolor i walory tak ze cena sie nie sugerowac polecam osobiscie KABE KREISEL WIODACE FIRMY POZDRAWIAM A możesz mi powiedzieć coś na temat tynków Weber-Terranova oraz Kosbudu? O Weberze ostatnio słyszę różne opinie (od tych najlepszych do średnich), a w sobotę dostałem ofertę cenową na tynk akrylowo - silikonowy webera w cenie identycznej jak tynk akrylowy KABE. I znowu dylemat co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 5 06.07.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 powiem tak kosbud nie wiem bo nierobilem weber jest bardzo dobry polecam i kabe robilismy kilka domow a co do oferty cenowej miedzy weberem a kabe jest ruznica okolo 20 zl wiadro dotego tszeba doliczyc procenty do kolorow 0d 5 do 350 procent i grunty w tym samym kolorze a wiec troszke te rowne ceny przesadzone osobiscie polecam kabe co do cen daj na priva wycene nr koloru gr styropianu to sprawdze u siebie na hurtowni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekf 07.07.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Zostało mi po ociepleniu poddasza 7 rolek wełny Isover Supermata 15cm. Oddam za 90zł/rolka. Mogę też pomóc w transporcie, kilka sztuka zmieści się do kombiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.07.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Sprzedam stemple dł. 2.50-2,90 po 2 zł tel. 793-510-036 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=685174533 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 14.07.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 ponawiam prosbe: MOZECIE POLECIC KOGOS OD ALARMOW??? PLIZZZZ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekf 14.07.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 ponawiam prosbe: MOZECIE POLECIC KOGOS OD ALARMOW??? PLIZZZZ! p. Balicki 509 262 371 Polecany już na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 14.07.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 a zbycha pytała aa przecie on z okolicy i najlepsiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 5 14.07.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 zadzwon do programu LAPAC ZLODZIEJA PO WLAMIE ZALOZA CI NAJLEPSZE ZABEZPIECZENIA A TAK SERIO WOJTEK 508485285 PS JAK TADEK SIE SPRAWDZIL NA HYDRAULICE POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 14.07.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 ponawiam prosbe: MOZECIE POLECIC KOGOS OD ALARMOW??? PLIZZZZ! Już nieraz polecany Pan Bogusław Borecki 509 262 371 - jestem baaardzo zadowlony, tak samo jak sąsiedzi ":):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 15.07.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 nowy 5: na razie rozmawialem, korzystac bede kolo wrzesnia ale musze sie z Panem Tadkiem spotkac, bo czas sprawy obgadac a namiarami Kochani to mnie ratujcie, bo na prawde ciezko sie buduje w Markach mieszkajac na Ursynowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts