bombel79 04.11.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 a ja mam pytanie dotyczace odbiorow: jaka jest praktyka w naszej okolicy... przychadzi komisja czy raczej nie, a jesli przychodzi to czy bardzo sie czepiaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 04.11.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam, Czy możecie mi polecić dobrego stolarza do zrobienia kuchni. Bardzo dziękuje za kontakt. Pozdrawiam [email protected] Bardzo, bardzo polecam stolarza. U mnie zrobił kuchnię oraz kilka szafek łazienkowych. Teraz realizujemy kolejne zlecenie: szafy do zabudowy i pomniejsze szafki. Jest niedrogi i skrupulatny. p. Waldek 510 145 053 Przy kontakcie powołajcie się na Andrzeja z Marek. Andy i jak szafy?? Mozesz pochwalic sie fotkami?? Tez bede niedlugo potrzebowac niedrogiego stolarza do szaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekf 13.11.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 a ja mam pytanie dotyczace odbiorow: jaka jest praktyka w naszej okolicy... przychadzi komisja czy raczej nie, a jesli przychodzi to czy bardzo sie czepiaja? Podepnę się pod pytanie, ale nieco z inne strony. Ściągnąłem sobie stosowny druczek, gdzie jest wykaz załączników do wniosku. Znajduje się tam chyba z milion różnych pozycji, w tym takie wynalazki jak m.in.: - Protokół odbioru wewnetrznej instalacji wod.- kan. i centralnego ogrzewania lub stosowne oswiadczenie (kto to ma "odebrać" i się podpisać ??) - Protokół sprawdzenia wentylacji mechanicznej sporzadzony przez uprawniona osobe wraz z kserokopia uprawnien (j.w. - może kominiarz ???) - Protokół (wg odrebnych przepisów) odbioru zjazdu przez zarzadce drogi [w przypadku remontu istniejacego zjazdu] lub kserokopia zawiadomienia PINB o zakonczeniu budowy zjazdu (generalnie o co chodzi, jaka droga, jaki zjazd - buduje się przy polnej ścieżce) - Dokumenty zwiazane z dopuszczeniem do stosowania w budownictwie materiałów użytych do budowy obiektu (WTF ?? czy to jest wymagane ??) Wszelkie informacje od osób które mają to już za sobą mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka_2000 17.11.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 WitamMam do sprzedania używany garaż metalowy 3x5 m.Nadaje się do przechowywania rzeczy w czasie budowy. Cena 600 zł.Odbiór własny W-wa Białołęka okolice hurtowni Minox.PozdrawiamTomektel. 0 601 30 40 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 19.11.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam, poszukuje drewno kominkowe- dobry namiar cenowo i materialowo jak zwykle:)co do tynkow maszynowych cementowo-wapiennych to poszukaj naprawde dobrej ekipy bo ja widzialam pare i wygladaly fatalnie tak ze musialy byc jeszcze zaciagane cekolem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 19.11.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Mogę polecić ekipę która robiła u mnie tynki cementowo wapiennie - i wyszły naprawdę bardzo dobrze - wszystko czysto i dokładnie . Zinteresowanym podeślę namiary na priv. Wczoraj ta sama ekipa robiła u mnie wylewki - podobno jest też idealnie - przynajmniej tak zeznaje mój mąż, jeszcze nie widziałam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 19.11.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 drewno grabowe (jesli dobrze pamietam) mieli u jedrzejuka za 130 za metr przestrzenny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 19.11.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Szukam fachowca od kominków (noweczesna obudowa + rozprowadzenie ciepłego powietrza) - może ktoś może polecić .Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 24.11.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam, Czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego i nie drogiego glazurnika. Dziękuje [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 25.11.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 wlasnie mialem napisac z prosba o polecenie jakiegos fachowca od glazury tez prosze o namiary... PS co oni z tym wylacaniem pradu w poludniowych markach? juz drugi raz w ciagu 2 tygodni przez pol dnia nie bylo pradu... masakra!!! ciemno jak u Obamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zOOr 25.11.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 co oni z tym wylacaniem pradu w poludniowych markach? juz drugi raz w ciagu 2 tygodni przez pol dnia nie bylo pradu... masakra!!! ciemno jak u Obamy Rozbudowa transformatora na /sosnowa/okólna/kościuszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 25.11.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 no... pewnie tak... ale i tak masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 02.12.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 RB-tka pilnie poszukiwana. Buduję w okolicach Radzymina,ale oczywiście odbiorę osobiście Pozdrawiam, kamcia461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
new_rejs 02.12.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam!Piszę na tym forum po raz pierwszy.W tym roku kupiłem działkę w Markach. W planach budowa domu dla mnie i mojej rodziny. Proszę o pomoc w znalezieniu architekta, projektanta lub biura projektowego do zaprojektowania domu jednorodzinnego. Będzie to projekt indywidualny. Z uwagi na fakt że pracuję na etacie mam ograniczony czas. Dlatego zależy mi aby znaleźć projektanta z Marek (i okolice) lub z Warszawy z okolic Pragi, Śródmieścia lub Ursynowa.Jestem zwolennikiem kontaktów bezpośrednich z architektem na etapie projektowania domu. Bardzo liczę na polecenie kogoś sprawdzonego i twórczego. Znalazłem ofertę jednej firmy z biurem w Markach:J.P.S.-Projekt, Patryk Sławiński lub P.N.B. Obłój-Inwest, Stanisław Obłój.Czy ktoś z nimi pracował? Proszę o opinię. Jeżeli ktoś robił projekt indywidualny, to ile płaciliście za taki projekt? Interesuje mnie dom o powierzchni 150-250m2 na działkę 1000m2. Co chodziło w cenę projektu? Proszę o pilną odpowiedź. Jeszcze w tym roku chcę rozpocząć projektowanie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 04.12.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam, czy ma ktoś może do sprzedania niepotrzebną już kozę do ogrzania domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 04.12.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 RB-tka pilnie poszukiwana. Buduję w okolicach Radzymina,ale oczywiście odbiorę osobiście Pozdrawiam, kamcia461 widomość na prv :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yania 05.12.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 WitamPoszukuję ekipy murarskiej do wykonania nadbudowy domu. Czy moglibyście kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sepior 06.12.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam wszystkich budujących w Markach i okolicach. Ja mam zamiar ruszyć na wiosnę 2010 na ulicy Rydza-Śmigłego ( okolice kościoła w pustelinku). Mam kilka pytań i byłbym wdzięczny, za rozwianie moich zmartwień. 1) Czy ktoś miał Tadeusza Pasterniaka jako kierownika budowy i jeśli tak to jak się sprawdził? 2) Jaka jest poziom wód gruntowych i czy robicie drenaż? 3) Czy brał ktoś materiały od Jędrzejuka (SMB)? 4) Ile płaciliście za przyłącza? (a za elektryczne kablowe ok 30m. mam zapłacic 2500 Elektrykowi, Czy to dobra cena?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sepior 06.12.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam! Piszę na tym forum po raz pierwszy. W tym roku kupiłem działkę w Markach. W planach budowa domu dla mnie i mojej rodziny. Proszę o pomoc w znalezieniu architekta, projektanta lub biura projektowego do zaprojektowania domu jednorodzinnego. Będzie to projekt indywidualny. Z uwagi na fakt że pracuję na etacie mam ograniczony czas. Dlatego zależy mi aby znaleźć projektanta z Marek (i okolice) lub z Warszawy z okolic Pragi, Śródmieścia lub Ursynowa. Jestem zwolennikiem kontaktów bezpośrednich z architektem na etapie projektowania domu. Bardzo liczę na polecenie kogoś sprawdzonego i twórczego. Znalazłem ofertę jednej firmy z biurem w Markach: J.P.S.-Projekt, Patryk Sławiński lub P.N.B. Obłój-Inwest, Stanisław Obłój. Czy ktoś z nimi pracował? Proszę o opinię. Jeżeli ktoś robił projekt indywidualny, to ile płaciliście za taki projekt? Interesuje mnie dom o powierzchni 150-250m2 na działkę 1000m2. Co chodziło w cenę projektu? Proszę o pilną odpowiedź. Jeszcze w tym roku chcę rozpocząć projektowanie domu. Mi dom projektował Tadeusz Pasternak. Uważam że ok, tylko trochę mu sie długo zeszło, ale z drugiej strony nie naciskałem go. Jak coś to mogę wysłać tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sepior 06.12.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam! Piszę na tym forum po raz pierwszy. W tym roku kupiłem działkę w Markach. W planach budowa domu dla mnie i mojej rodziny. Proszę o pomoc w znalezieniu architekta, projektanta lub biura projektowego do zaprojektowania domu jednorodzinnego. Będzie to projekt indywidualny. Z uwagi na fakt że pracuję na etacie mam ograniczony czas. Dlatego zależy mi aby znaleźć projektanta z Marek (i okolice) lub z Warszawy z okolic Pragi, Śródmieścia lub Ursynowa. Jestem zwolennikiem kontaktów bezpośrednich z architektem na etapie projektowania domu. Bardzo liczę na polecenie kogoś sprawdzonego i twórczego. Znalazłem ofertę jednej firmy z biurem w Markach: J.P.S.-Projekt, Patryk Sławiński lub P.N.B. Obłój-Inwest, Stanisław Obłój. Czy ktoś z nimi pracował? Proszę o opinię. Jeżeli ktoś robił projekt indywidualny, to ile płaciliście za taki projekt? Interesuje mnie dom o powierzchni 150-250m2 na działkę 1000m2. Co chodziło w cenę projektu? Proszę o pilną odpowiedź. Jeszcze w tym roku chcę rozpocząć projektowanie domu. Mi dom projektował Tadeusz Pasternak. Uważam że ok, tylko trochę mu sie długo zeszło, ale z drugiej strony nie naciskałem go. Jak coś to mogę wysłać tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts