buleczka_77 22.04.2004 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Mam, to znaczy miałam, jasnokremową fugę w łazience, niestety po ponad roku użytkowania ma ona już trochę inny kolor, lekko szarawy. Czy zancie jakiś dobry preparat, który pomógłby mi odzyskać pierwotny kolor fugi? Bułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 22.04.2004 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Mam, to znaczy miałam, jasnokremową fugę w łazience, niestety po ponad roku użytkowania ma ona już trochę inny kolor, lekko szarawy. Czy zancie jakiś dobry preparat, który pomógłby mi odzyskać pierwotny kolor fugi? Bułka kazda z szanujacych sie firm bedaca producentem fug posiada specialne plyny renowacyjne, sluzace wlasnie do odnowienia starych fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 22.04.2004 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Właśnie wysłałam do Mapei'a takie pytanie i czekam na odpowiedź Mam nadzieje, że nie dadzą plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 22.04.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Jest taki preparat firmy atlas -niestety nie pamietam nazwy-dobrze czyści fugi. Chyba się nazywa Delfin Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 22.04.2004 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 DELFIN jest do impregnacji fug i jak widać na nasze jasne fugi nie zadziałał, bo właśnie nim mieliśmy zaimpregnowane. Teraz musze jakoś to doczyścić, bo wygląda mało ciekawie. Szczerze mówiąc nasz glazurnik nas osdtrzegła przed tym delfinem, ale my MUSIELIŚMY zrobić po swojemu...Radził nam zaimpregnować jakimś innym płynem, niestety nie pamiętam nazwy bo była niemiecko-brzmiąca, ale był dość drobi ok 50 zł za litr, a delfin....chyba 7 czy 8 zł. Teraz mam za swoje. Muszę kupić płyn do czyszczenia i znów o impregnacji i jeszcze ile sie przy tym narobię Całą podłogę muszę wyszorować - ok 13m2 sama łazienka, a gdzie jeszcze ganek, kotłownia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 22.04.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 U nas zadziałał dlatego o nim napisłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 22.04.2004 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Oczywiście dziękuje za radę, wszystko należy sprawdzić. Mam nadzieje, że sie nie obraziłaś , że tak skrytykowałam tego Delfina, ale u nas zawiódł. W razie czego wielki buziak na zgodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 22.04.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Nie ma o co sie obrażać Ale jeszcze mi się przypomniało, ze w tych marketach budowlanych jest takie cis z gąbka na końcu do pomalowania takiej pożółkej fugi, więc moze najpierw poczyścic a później tym zpróbować. Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 07.05.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Ja mam "chłopca do stymulacji" jak mówi mój mąż. Czyli oczyszczacz parowy ( SteamyBoy ). On i odpowiednia końcówka wyczyszciły mi fugi (po dwóch latach mieszkania i normalnego mycia) idealnie. Wyglądają jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 10.05.2004 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 A ile ten BOY kosztuje? Majątek??? Bo jestem spłukana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.05.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 A gdzie można tego Boy'a kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 10.05.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Dobry oczyszczacz parowy kosztuje w granicach 600-800 zł i można go kupić za naszą zachodnią ( może i już byłą ) granicą. Tak zrobiła moja rodzinka. Są i droższe np. Karchera. Ja kupiłam tańszą wersję - wysyłkową ( 200 zł). Na jedno trzeba uważać przy zakupie - ciśnienie ( chyba tak to fachowo się zwie) wytwarzanej pary ( im większe tym lepiej ). Widziałam też oczyszczacze w supermarketach, ale nie przyglądałam się im bliżej, więc nic nie mogę o nich powiedzieć. Na pewno były w granicach 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 10.05.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Ja mam "chłopca do stymulacji" jak mówi mój mąż. Czyli oczyszczacz parowy ( SteamyBoy ). On i odpowiednia końcówka wyczyszciły mi fugi (po dwóch latach mieszkania i normalnego mycia) idealnie. Wyglądają jak nowe. A gdzie się takie coś kupuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 14.05.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Polecam tani specyfik firmy YPLON o nazwie Palemka (1litr). jest to wprawdzie płyn do dezynfekcji toalet , ale na moje jasnobeżowe fugi jest najlepszym lekarstwem. Polewam każdą fugę, czekam ok 5 min. , poszoruję trochę szczotką i zmywam. Cif przy nim nie postoi a przy tym bardzo sie maże. Kiedy poleciła mi go koleżanka trochę z rezerwą do tego podchodziłam a teraz czyszcze fugi przed każdymi świętami. Pozdrawiam. Ania Ps. Efekt widac dopiero jak fugi wyschną, więc nie zrażajcie się, aha i jeszcze może lepiej wypróbować specyfik w mało widocznym miejscu bo a nuż fuga wejdzie w reakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 14.05.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Najświeższa wiadomość : Papka z proszku do pieczenia z wodą i niewielkim dodatkiem wybielacza. testowane na jasnych fugach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 17.05.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 do czyszczenia jest taki płyn Atlasa, Szop. Czyści dobrze, tylko trzeba uważać, bo w zbyt dużym stężeniu potrafi wypłukać fugę. Do impregnacji jest wspominany już Delfin, działa tak sobie, aby mieć zadowalający efekt polecam nakładanie grubej warstwy pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 17.05.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Do impregnacji to polecam HG - niestety zagramaniczny i trochę kosztuje, ale to się opłaca na dłuższą metę. Trzeba także w cierpliwość zainwestować i pomalować fugi dwukrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 26.05.2004 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Oj nie moge nigdzie tego płynu znaleść Yplonu "palemka" są różne inne ale tego nie ma chyba spróuje tego proszku do pieczenia skoro on mi nie pomaga w piekarniku to moze chociaz na fugach sie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 26.05.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 http://www.intersilesia.com.pl/produkty/zele_do_wc.jpg Palemka, to pierwszy płyn z lewej. Powinnaś dostać w każdym supermakecie. W górze na żóltym tle jest napis palemka.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 31.05.2004 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 W takim razie się nie poddaje Ruszam dziś znów na poszukiwania Dzięki wielkie Buła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts