Sonika 13.10.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio38 13.10.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 super czysci płyn firmy http://www.mira.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio38 13.10.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 http://www.mira-byggeprodukter.dk/Default.aspx?ID=283 to jest to czego szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Women 27.10.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jestem załamana. Cieszyłam się, że będę miała ładną podłogę w nowym mieszkaniu. Jasny gres został położony około 2 m-ce temu. Prace dalsze trwały około 2-3 tygodnie. Płytki były myte przez płytkarzy. Po wykonaniu wszystkich prac przez plytkarzy, zabrałam sie do malowania ścian, a potem do mycia podlogi. Z przerażeniem stwierdziłam, że nie schodzą plamy z płytek, ale tylko tych gresowych. Kupiłam w Castoramie i Leroy preparaty (jeden firmy Mapei, drugi niemieckiej firmy podobno najmociejszy). Niestety żaden z nich nie usuwa przebarwień, zabrudzeń po fudze. Fuga jest tez Mapei. Polałam płytki i odczekałam kilkanaście minut i nic. Nastepnym razem zostawiłam na godzinę i też nic. Próbowałam też z octem. Bez efektów. Szorowałam CIF-em i też nic. Ryczeć mi się chce. To jest 17 m2. Czy ktoś spotkał się z takim problem i wie jak pomóc. Będę ch...... wdzięczna jak sie nam uda. Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Women 27.10.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jestem załamana. Cieszyłam się, że będę miała ładną podłogę w nowym mieszkaniu. Jasny gres został położony około 2 m-ce temu. Prace dalsze trwały około 2-3 tygodnie. Nie przemywałam gresu, bo niestety nie wiedziałam jakie mogą byc konsekwencje nie przemycia. Płytki zostały wstępnie oczyszczone przez płytkarzy. Jak zabrałam sie do mycia podlogi to z przerażeniem stwierdziłam, że nie schodzą plamy z płytek. Kupiłam w Castoramie i Leroy preparaty (jeden firmy Mapei, drugi niemieckiej firmy podobno najmociejszy). Niestety żaden z nich nie usuwa przebarwień, zabrudzeń po fudze. Fuga jest tez Mapei. Polałam płytki i odczekałam kilkanaście minut i nic. Nastepnym razem zostawiłam na godzinę i też nic. Próbowałam też z octem. Bez efektów. Szorowałam CIF-em i też nic. Ryczeć mi się chce. To jest 17 m2. Czy ktoś spotkał się z takim problem i wie jak pomóc. Będę ch...... wdzięczna jak sie nam uda. Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 27.10.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jesli to gres polerowany to sie nie uda - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.10.2006 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Kiedyś miałam taki problem z płytkami z podłego taniego gresu na balkonie - wżarła się czarna fuga w ciemozielone płytki. Pomogło dopiero zastosowanie kwasu solnego (!) Nie pamiętam skąd go wzięłam ani jak zastosowałam - było to jakieś 13 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Women 28.10.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Kwas solny można kupić. To nie problem, tylko czy płytka to wytrzyma. Czy nie "zje" szkliwa. Te płytki mam w kuchni i korytarzu. Ciekawe jakie było stężenie tego kwasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Women 28.10.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Wczoraj rozmawiałam z osoba pracującą z marmurami, kamieniami. Zadałam mu to samo pytanie. Powiedział, że podobno stosują preparat fosol. Potem polecił delfina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrborkowski 28.10.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Witam. To jest niedbalstwo floziarza bo żle wymył plytki przy fugowaniu,fugował je aniezmieniał często wody .Mył brudną wodą/zbrudzona fugą/ Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 28.10.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Moim zdaniem to wina kafelkarza. Niech on coś z tym zrobi. Dziwi mnie tylko, że wcześniej nikt tego nie zauważył. U mnie jak była położona fuga to płyteczki były domyte do czysta. Ha jak sama kładłam to potem igłą wydłubywałam z mozaiki fuge , bo mi się wżarła. Dziwny u Ciebie ten gres, bo z mojego to wszystko schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 28.10.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 wklej jakieś zdjęcia tych płytek..... może coś doradzimy......ciężko sobie wyobrazicale jak płyny do tego przeznaczone nie dają rady?? to może byc kiszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 29.10.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Prawda, że w polerowany gres jak coś wejdzie to nie jest możliwe doczyszczenie. Kupiłam dwie płytki z przepięknego gresu polerowanego na próbę - chciałam mieć w tym gresie pół podłogi w domu. Po tym jak płytki nie wytrzymały soku z paru malinek (plama wżarła się i nie było możliwe doczyszczenie) oddałam i zmieniłam płytki na takie o chropowatej strukturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleklu 30.10.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 napisz coś więcej --co to za gres polerowany czy nie jakiej firmy jaki kolor fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Women 02.11.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Sorry. Trochę czasu mnie tu nie było.Ponieważ nie codziennie jestem na tym mieszkaniu, więc nie wszystko mogę podać dokładnie, np. nazwy firmy płytekFuga jest beżowa Mapei, kolor płytek jest jasny beż (niejednolity). Nie jest o prostej fakturze. Płytki są produkcji włoskiej. To był II gatunek, ale sprzedawca na pytanie co im dolega powiedział, że mogą nie trzymać wymiaru 30x60, że moga być większe odchylenia niż w I gatunku. Ja zauważyłam, że niektóre miały smugi jaśniejszego paska, albo obite. Cena była kusząca. Kupiłam je w Praktikerze. Była promocja, były nawet w ulotce w maju. Sprzedano je bardzo szybko. Chciałam dokupić, ze względu na te braki, ale było już za póżno. Nie mogę więc ich dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferenius 05.11.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Wczoraj rozmawiałam z osoba pracującą z marmurami, kamieniami. Zadałam mu to samo pytanie. Powiedział, że podobno stosują preparat fosol. Potem polecił delfina? Jakis nie powazny ten gosc delfin to pasta do zapuszczania fug i płytek, przed zabrudzeniami a nie do usuwania zabradzunien, ja polecam Atlas SZOP. I macie racje to fliziarz powinien wyczyscic flizy na cycuś, choc czasem przyznam zdarza sie ze płytki chłoną kolor z fugi - mają taki urok i juz, zwłaszcza jesli chodzi o gresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 16.11.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 dalszym ciągu nie wiemy czy to był gres szkliwony czy polerowany jeżeli szkliwiony to fosol na pewno da radę (uwaga na fugi), jeżeli polerowany nie ważne czy chiński czy Polski czy inny to raczej mamy "posprzątane", fachowcy powinni wiedzieć że polery się impregnuje przed fugowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 28.10.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Witajcie, w trakcie budowy mieliśmy kładzione płytki. Niestety fugi się "trochę" zabrudziły. Czy możecie zaproponować jakiś środek do czyszczenia fug ? Coś naprawdę dobrego ? Coś co przejdzie test akceptacyjny mojej małżonki (a ona bardzo wysoko stawia poprzeczkę) ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_Dabski 28.10.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 przdewszystkim nalezy sprecyzowac jakie sa plytki, jaka fuga i jakie zabrudzenia, wtedy mozna dobrac srodek czyszczacy. Inny srodek bedzie do zabrudzen wynikajacych z prac murarskich a jeszcze inny z ziemi czy zabrudzen naturalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 28.10.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 ja ostatnio czyscilem fugi (zabrudzenia wynikajace z uzytkowania, a nie "budowlane") srodk firmy Sopro i Knauf, jeden byl do uzycia pistoletem (upierdliwa dobota) drugi poprzez nanoszenie gabka... generalnie rezultat niezly, moze nie sa jak nowe, ale wygldaja duzo lepiej PS cena srodkow to kolo 20 plz (starcza na ok 10-15 m biezacych fug) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts