Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FUGA- przebarwienia, czyszczenie itd.

buleczka_77

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 7 months później...

Witam !

Położyłem na ścianie płytki z Paradyża. Do fugowania spoin użyłem elastycznej fugi z Atlasa. Niestety ale p lytki mi mocno przebarwiły - mam ogromne problemy aby usunąć te plamy. Mam dwa pytania :

1. Jaka fuga by laby odpowiednia do płytek z Paradyża. Są to chyba jedne z bardziej nasiąkliwych płytek i stąd te przebarwienia. Jaka fuga by się nadawała ?

2. Jeśli już taka płytka przewbarwiła czym te przebarwienia najlepiej usunąć ?

• 8 months później...

Witam,

Gres poler nie został zaimpregnowany przed fugowaniem i niestety fuga przebarwiła mi płytki. Na wszystkich płytkach występują wzdłuż fug takie cienkie smugi.

Czy istnieje coś, co pomogło by to zlikwidować.Czy jest jakakolwiek szansa,żeby naprawić istniejący stan rzeczy bez wymiany płytek???

Dzięki za odpowiedź,

Od fugowania już minęło sporo, ze 3 miechy! Gres jest w b. jasnym kolorze, fuga w zbliżonym odcieniu(mapei multicolor-srebrny). Przebarwienie nie występuje na środku płytki, tylko i wyłącznie wzdłuż miejsc gdzie występują spoiny. Nie jest to jakoś mocno widoczne, ale występują takie smugi- że wygląda to jakby zamazy po niedokładnym umyciu.........

Mam zabarwiony gres polerowany koloru beż, fugą koloru grafit, he, he, plamy są po ........piiiiii......

I tak wyglądaja już pół roku.

Wiedziałam że i tak to czymś usunę. Ostatnio będac na budowie spryskałam 2 płytki frosch na bazie octu z winogron - kibel tym czyszcze na codzień, umywalke i baterie. Po 5 min starłam i płytki jak lustro, błyszczące, czyste a pracy tyle, co palec wskazujący użyty 4 razy do naciśnięcia spryskiwacza.

Amen.

Spryskałam 2 płytki frosch na bazie octu z winogron. Po 5 min starłam i płytki jak lustro, błyszczące, czyste.

Amen.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BRAWO!!!!

i to jest sposób na przebarwienie

ps za całe 8,50,-

chyba ten :wink:

http://www.doczysta.pl/images/frosch/frosch_grape_big.jpg

Spryskałam 2 płytki frosch na bazie octu z winogron. Po 5 min starłam i płytki jak lustro, błyszczące, czyste.

Amen.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BRAWO!!!!

i to jest sposób na przebarwienie

ps za całe 8,50,-

chyba ten :wink:

http://www.doczysta.pl/images/frosch/frosch_grape_big.jpg

A gdzie to cudo można kupic?

Dziewczyno to jest produkt typu eko ja myję tym łazienkę od 6 lat i wszystko jest super, to nie jest żrące, ma przyjemny zapach.

Mam uczulenie na domestos i zapach chloru, a produkty "żabki" są na bazie octu. Nawet jest proszek do prania - ale jego cena mnie powala i jeszcze nie używałam.

Dziewczyno, faktycznie środek o przyjemnym zapachu i może pomaga przy utrzymywaniu czystości, ale na pewno nie usuwa przebarwienia jakie wyrządza fuga w polerze. Wiem, bo za Twoimi pochwałami dzisiaj specjalnie kupiłem to "cudo". Wyraźnie piszę kupiłem, nie -łam :wink: .....Zostanie mi najwyżej do mycia kabin i umywalek...... To dziadostwo(przebarwienie-smugi) nie jest powierzchowne,tylko wniknęlo głęboko w płytkę......

Ale wracając do tematu: Zna ktoś coś co pomoże pozbyć się tych smug przy spoinach?????