WEGIELEK23 28.10.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Jezeli jest to zabrudzenie wynikające z urzytkowania , to czyszcze ciepłą wodą z octem , sodą oczyszczoną i kropelką płynu do naczyn , twardą szczotką , (mam gres polerowany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.10.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Można też użyć preparatu firmy HG: http://www.hgpolska.pl/component/option,com_produkty/Itemid,78/catid,2/id,7/grupa,plytki-ceramiczne/produkt,hg-czyste-fugi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wisien83 22.06.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam ! Położyłem na ścianie płytki z Paradyża. Do fugowania spoin użyłem elastycznej fugi z Atlasa. Niestety ale p lytki mi mocno przebarwiły - mam ogromne problemy aby usunąć te plamy. Mam dwa pytania : 1. Jaka fuga by laby odpowiednia do płytek z Paradyża. Są to chyba jedne z bardziej nasiąkliwych płytek i stąd te przebarwienia. Jaka fuga by się nadawała ? 2. Jeśli już taka płytka przewbarwiła czym te przebarwienia najlepiej usunąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 22.06.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Może to pomoże... musisz zrobić test w mało widocznym miejscu !http://www.atlas.com.pl/pl/katalog/produkty/CC3D24B3BD44BF46C1256D02003C9CFA/ATLAS+SZOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.06.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam.Można próbować octem.Płytki najlepiej impregnować przed układaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 27.06.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Spróbuj użyć chemii, np. HG albo Sopro; o ile nie jest za póżno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreikainnen 27.06.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Zależy jakie płytki, ja miałem specjalny kwas (bardzo słąby oczywiście) do doczyszczania płytek po fugowaniu. Ale jak chropowata powierzchnia, to wątpie czy dałoby sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 01.03.2010 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam,Gres poler nie został zaimpregnowany przed fugowaniem i niestety fuga przebarwiła mi płytki. Na wszystkich płytkach występują wzdłuż fug takie cienkie smugi.Czy istnieje coś, co pomogło by to zlikwidować.Czy jest jakakolwiek szansa,żeby naprawić istniejący stan rzeczy bez wymiany płytek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 01.03.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Kiedy było fugowane, tzn. ile czasu minęło od zafugowania? Jeśli nie więcej niż dwa dni to poczekaj jeszcze trochę, woda powinna "wyjść" z płytek.Czy fuga w kolorze płytek?Jakiej firmy i rodzaj fugi (sylikonowa?)Czy na środku płytek występują przebarwienia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 01.03.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Dzięki za odpowiedź,Od fugowania już minęło sporo, ze 3 miechy! Gres jest w b. jasnym kolorze, fuga w zbliżonym odcieniu(mapei multicolor-srebrny). Przebarwienie nie występuje na środku płytki, tylko i wyłącznie wzdłuż miejsc gdzie występują spoiny. Nie jest to jakoś mocno widoczne, ale występują takie smugi- że wygląda to jakby zamazy po niedokładnym umyciu......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 01.03.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Co prawda nie na polerowanym ale miałem również przebarwienia od fugi.Fachowiec do zmycia używał płynu Mapei do takich celów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 01.03.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Mam zabarwiony gres polerowany koloru beż, fugą koloru grafit, he, he, plamy są po ........piiiiii......I tak wyglądaja już pół roku.Wiedziałam że i tak to czymś usunę. Ostatnio będac na budowie spryskałam 2 płytki frosch na bazie octu z winogron - kibel tym czyszcze na codzień, umywalke i baterie. Po 5 min starłam i płytki jak lustro, błyszczące, czyste a pracy tyle, co palec wskazujący użyty 4 razy do naciśnięcia spryskiwacza. Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.03.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Spryskałam 2 płytki frosch na bazie octu z winogron. Po 5 min starłam i płytki jak lustro, błyszczące, czyste. Amen. BRAWO!!!! i to jest sposób na przebarwienie ps za całe 8,50,- chyba ten http://www.doczysta.pl/images/frosch/frosch_grape_big.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrys2000.79 01.03.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 dzięki,spróbuję też to może młotek się już nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 01.03.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Spryskałam 2 płytki frosch na bazie octu z winogron. Po 5 min starłam i płytki jak lustro, błyszczące, czyste. Amen. BRAWO!!!! i to jest sposób na przebarwienie ps za całe 8,50,- chyba ten http://www.doczysta.pl/images/frosch/frosch_grape_big.jpg A gdzie to cudo można kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.03.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 A gdzie to cudo można kupic? http://www.doczysta.pl/product_info.php?products_id=1540 a tak naprawdę w większości hurtowni/sklepów chemicznych i dużych marketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 01.03.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ciort wie co będzie po 1-2 dniach może "zjeśc" poler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 01.03.2010 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 hehe, no właśnie obawiałbym się trochę czy to cudo źle nie wpłynie na poler. Wolałbym naprawde nie ryzykować żeby bardziej nie narozrabiać i nie popsuć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 02.03.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dziewczyno to jest produkt typu eko ja myję tym łazienkę od 6 lat i wszystko jest super, to nie jest żrące, ma przyjemny zapach. Mam uczulenie na domestos i zapach chloru, a produkty "żabki" są na bazie octu. Nawet jest proszek do prania - ale jego cena mnie powala i jeszcze nie używałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 02.03.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dziewczyno, faktycznie środek o przyjemnym zapachu i może pomaga przy utrzymywaniu czystości, ale na pewno nie usuwa przebarwienia jakie wyrządza fuga w polerze. Wiem, bo za Twoimi pochwałami dzisiaj specjalnie kupiłem to "cudo". Wyraźnie piszę kupiłem, nie -łam .....Zostanie mi najwyżej do mycia kabin i umywalek...... To dziadostwo(przebarwienie-smugi) nie jest powierzchowne,tylko wniknęlo głęboko w płytkę...... Ale wracając do tematu: Zna ktoś coś co pomoże pozbyć się tych smug przy spoinach????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts