Mice 03.03.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Dziewczyno, faktycznie środek o przyjemnym zapachu i może pomaga przy utrzymywaniu czystości, ale na pewno nie usuwa przebarwienia jakie wyrządza fuga w polerze. Wiem, bo za Twoimi pochwałami dzisiaj specjalnie kupiłem to "cudo". Wyraźnie piszę kupiłem, nie -łam .....Zostanie mi najwyżej do mycia kabin i umywalek...... To dziadostwo(przebarwienie-smugi) nie jest powierzchowne,tylko wniknęlo głęboko w płytkę...... Ale wracając do tematu: Zna ktoś coś co pomoże pozbyć się tych smug przy spoinach????? A szukałeś tego środka Mapei o którym wyżej wspominałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 03.03.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 a masz może ogrzewanie podłogowe?Możesz rzucic jakieś zdjęcie podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 06.03.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Ktoś jeszcze próbował to cudo z żabą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 06.03.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Witam, Gres poler nie został zaimpregnowany przed fugowaniem i niestety fuga przebarwiła mi płytki. Na wszystkich płytkach występują wzdłuż fug takie cienkie smugi. Czy istnieje coś, co pomogło by to zlikwidować.Czy jest jakakolwiek szansa,żeby naprawić istniejący stan rzeczy bez wymiany płytek??? Spróbuj preparat Mapei Keranet . Wspominał chyba o nim Mice . Na pewno nie uszkodzi płytek . Kosztuje ok 14zl . Jest do nabycia m.in. w Praktikerze . Tak na marginesie , jak nazywają sie te Twoje płytki ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 06.03.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 witam nie sądze aby keranet pomógł, jest dobry do wykwitów na klinkierze ale na gres polerowany ... gres polerowany ma otwarte pory, jesli się ich nie zamknie impregnatem to fuga czy cokolwiek wchodzi w strukture plytki i ją barwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 01.11.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Witam. Po roku od położenie fug i silikonów stały się one wyraźnie brudne. Stąd mam pytanie : - Fugi ceresita w łazience przybrudziły się , jakiś fachowiec wszedł w butach cos tam gdzieś było szlifowane itp. Czym najlepiej wyczyścić a puzniej zabezpieczyć fugi, czy lepiej będzie kupic tez cos ceresita ( o ile mają cos takiego ) czy lepszym rozwiązaniem będa preperaty innej formy , Jakie ? - Mam jeszcze prośbę o doradzenie w sprawie silikonów. Otóż przy wannie z hydromasażem mam półkę z glazury na wysokość wanny , między nią a wanną musi być dylatacja 1 cm która jest zabezpieczona silikonem. Nie wyszło to za dobrze ponieważ , powierzchnia jest porowata . Czy znacie jakiś dobry sposób na polozenie tak szeroko na 1 cm silikonu. - Pozatym po roku silikon bardzo zżółkł.Ma ciągły kontakt z wodą podczas kąpieli. Czy istnieje na rynku jakiś silikon , bądź sposób na zabezpieczenie go zeby nie zżółkł ? ( wanna jest akrylowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danzel 08.04.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Dzień dobry ! Proszę mi doradzić czym można umyć kafelki z fugi. Kafelka jest porowata, posiada wgłębienia, jest szkliwiona. Kafelkarz przy fugowaniu przejechał całą powierzchnię kafelek fugą po czym przy czyszczeniu w porach kafelki została stwardniała fuga. Pan kafelkarz zaczął to czyścić szczotką drucianą co dało dało śladowy efekt. Boję się, że zostanie naruszone szkliwo kafelki i pozostanie szary ślad po stali. Kafelkarz nie wie jak sobie z tym poradzić, może miał zastosować jakieś środki chemiczne przed kafelkowaniem? Jak temu zaradzić, czy istnieją jakieś środki do czyszczenia fugi w porach i wgłębieniach kafelki? Bardzo proszę o pomoc. Danzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 09.04.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Absolutnie nie szoruj płytek szczotką drucianą, ani innymi metalowymi przedmiotami. Czeka Cię żmudna praca ręczna. Spróbuj na przemian suchą i mokrą szorstką ścierą. Są też środki chemiczne typu "Atlas szop". Tak między nami, to pogonił bym tego fliziarza: fuga mieszana w proporcjach z wodą "na oko", a jak przecierał fugi gąbką, to ciężko było wtedy domyć? Sporo fugi zmarnowanej, a jeszcze nierówno zatartej, nie wspominając o "idealnym" spasowaniu płytek. Ale ja się czepiam, przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 09.04.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 jeśli epoksydowa to nie usuniesz, już zostanie, jesli zwykła to polecam magiczne gąbeczki z rossmana. Cena około 5 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 09.04.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Epoksyd też można usunąć podgrzewając go opalarką i delikatnie skrobiąc np. szpachelką. Robi się plastyczny i wtedy schodzi, byle nie bardzo podgrzewać, bo jak się przytopi, to gorzej schodzi i uwaga na niektóre płytki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cameo 21.08.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Czy ktoś zna może jakiś specyfik/sposób na usunięcie czarnej fugi z białych ("chropoatych") dekorów? Jakiś czas temu położyliśmy w łazience czarne i białe płytki. Na połączeniu czarnych płytek z białym dekorem http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres/glazura/dekor-enthusiasm-a-glamline-alfa-cer,p169947,l230.html daliśmy czarną fugę. Niestety zaraz po tym przez prawie miesiąc nie mogliśmy wejść do mieszkania (długa historia) i płytki nie zostały umyte. Po umyciu okazało się że wszędzie fuga się doczyściła z płytek, ale na białych dekorach niestety nie. Żona czyściła jakimś środkiem do czyszczenia płytek (śmierdział coś jak rozpuszczalnik) ale z mizernym efektem.... Czym można to ogarnąć, będę wdzięczny za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paola 78 30.07.2016 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Najlepszy do czyszczenia fug jest zwykły ocet za 1.60 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts