Gość 20.04.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Buduje mieszkaniu na poddaszu. Podłoga jest drewniana. nie chce robić wylewki, gdyż strop w miejscu lazienki jest bardzo słaby, a poza tym stracę dodatkowe centymetry na wysokości. Nie wiem z czego zrobić podłogę w łazience. Myślałem o terakocie ale boje sie że drewno pod spodem będzie "pracowało" i kafle popękają. Ściana działowa jest z płyty G-K. Czy któś wie z czego zrobić podłogę w łazience, a jeśli kafle to jak je położyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 20.04.2003 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Ja, co prawda w domku letniskowym sosnowe deski w lazience zabezpieczylem impregnatem na bazie nafty (Holtz Grunt) i polakierowalem lakierem po;iuretanowym (Domalux).Wiem ze mozna tez na deski dac folie w plynie (np Mapei) i na to przykleic plytki zaprawa elastyczna. Mozna tez na deski dac plyte z drewna i dopiero na nia dac ta folie w plynie i terakote, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2003 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 moja propozycja jest następująca, może Ci cuś pomożeprzede wszystkim wpierw izolacja przeciwwilgociowa np. folia wywinięta na ścianę, później płyta G-K, sądzę że ta zielona i dalej płytki na kleju. Jeśli podłoga drewniana jest w miarę sztywna, powinno być OK.Należałoby zwrócić uwagę na wszelakie rury, coby ewentualna wilgoć nie miała kontaktu z podłogą.Zamiast folii możesz pomyśleć o izolacjach, są takie gumy w płynie, po zastygnięciu wyglądają jak tapeta, ale cholernie drogie. CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orum 21.04.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 A ja kleiłem terakote bezposrednio na deski klejem 5,10,15 , wszystko sie trzyma , nic nie pęka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.04.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Proszę położyć płytę osb i na nią kleić terakotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 21.04.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Powinieneś na deski położyć papę termozgrzewalną w wywinięciem ok. 30 cm na ściany. Papa po pierwsze stanowić będzie izolację przeciwwodną, a po drugie odizoluje deski od płyty OSB dzięki czemu jedno o drugie nie będzie, przy chodzeniu trzeć, a tym samym podłoga nie będzie skrzypieć.Połóż płytę OSB/3 grub. min. 18 mm, prostopadle do desek. Przykręć płytę śrubami - po krawędziach płyty - co 15 cm, w środku płyty (w rzędach co ok. 40 cm) co 30 cm.Przed położeniem kleju na płytę OSB, płytę mocno przedrap by powstały zadziory co wzmocni powiązanie kleju z płytą.Klej, tylko trwale elestyczny, rozprowadź na płycie. No i klej płytki. Na fugi również stosuj spoiny elestyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts