Goni_Mnie_Peleton 19.01.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Recenzje różnych książek , autora najlepszej polskiej strony www o oczkach wodnych : http://staw.bieleccy.com.pl/str1_ksiazki2.html#6 Polecam nie tylko dział "recenzje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 20.01.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Prenumeruje Ogrody, Kwietnik, Mój piękny Ogród...oj jest na co popatrzeć! I ile inspiracji comiesięcznej! Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 20.01.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Wg mojego rankingu czytanych periodyków:Mój piekny ogród - wszystkiego po trochu ale w dobrych proporcjach za przywoita ceneDziałkowiec - jw choć troche gorzej, ale poniewaz zdarzaja sie ciekawe artykuły to nie sa to zmarnowane pieniadzeOgrody - odkad przejeła to Agora to czasopismo zeszlo na psy, sam nie wiem czemu kupuje? pewnie z przyzwyczjenia .Z ksiazek to:Wielka encylkopedia roslinEncyklopedia ogródów(chyba takie tytuły , nie mam w pracy wiec nie sprawdze) . Szukam tam natchnienia przegladajac ladne kolorowe obrazki. Niestety ksiazki maja jedna wade, sa przedrukami z angielskiego ( dla KTO) informacje czasami nie przystaja do naszego klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 20.01.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Z ksiazek to: Wielka encylkopedia roslin Encyklopedia ogródów (chyba takie tytuły , nie mam w pracy wiec nie sprawdze) . Szukam tam natchnienia przegladajac ladne kolorowe obrazki. Niestety ksiazki maja jedna wade, sa przedrukami z angielskiego ( dla KTO) informacje czasami nie przystaja do naszego klimatu Rbit święta racja przedruki , ciągle o tym piszę i ostrzegam, proponuję może z gorszymi obrazkami wydawnictwa naszych autorów. Bardzo dziękuję za wypunktowanie tej istotnej sparwy że to nie przystaje do naszego klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.01.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 katalog polecany przez UKF był (i jest) dla mnie jedną z podstawowych książek nt. różnych roślinek musze kupic:) polecam ! i pozdrawiam kupilam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 20.01.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 katalog polecany przez UKF był (i jest) dla mnie jedną z podstawowych książek nt. różnych roślinek musze kupic:) polecam ! i pozdrawiam kupilam... Melduję , że też go nabyłam drogą zakupu w Leroy Merlin za 44PLN . Gorąco polecam Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 10.02.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 katalog polecany przez UKF był (i jest) dla mnie jedną z podstawowych książek nt. różnych roślinek musze kupic:) polecam ! i pozdrawiam kupilam... i jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.02.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 katalog polecany przez UKF był (i jest) dla mnie jedną z podstawowych książek nt. różnych roślinek musze kupic:) polecam ! i pozdrawiam kupilam... i jak?? zaluje ze wczesniej nie kupiłam...teraz szukam katalogu bylin.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 13.02.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Tez kupilem w "liroju" za 44PLN. ładnie wydana fajne zdjecia ale opisy roslin i warunków takie lekko zdawkowe no i za te cene to ona jak dla mnie powinna być grubsza ciut. Jak sie wejdzie na strone pana Marczyńskiego to dopiero jest szaleństwo roslin pnacych , a w katalogu zdawkowo kilka stron. To samo z bylinami . Co do iglaków i drzew to sie nie czepiam. W sumie jak dla mnie ocena 4- na max5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 13.02.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Bezskutecznie poszukuję, w Warszawie w wydawnictwie Działkowca nie ma ww "numeru specjalnego", poradźcie gdzie szukać?http://www.dzialkowiec.com.pl/index15.htmw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.02.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Tez kupilem w "liroju" za 44PLN. ładnie wydana fajne zdjecia ale opisy roslin i warunków takie lekko zdawkowe no i za te cene to ona jak dla mnie powinna być grubsza ciut. Jak sie wejdzie na strone pana Marczyńskiego to dopiero jest szaleństwo roslin pnacych , a w katalogu zdawkowo kilka stron. To samo z bylinami . Co do iglaków i drzew to sie nie czepiam. W sumie jak dla mnie ocena 4- na max5. podaj te stronke.....chce kupic pare wiciokrzewow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 13.02.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Tez kupilem w "liroju" za 44PLN. ładnie wydana fajne zdjecia ale opisy roslin i warunków takie lekko zdawkowe no i za te cene to ona jak dla mnie powinna być grubsza ciut. Jak sie wejdzie na strone pana Marczyńskiego to dopiero jest szaleństwo roslin pnacych , a w katalogu zdawkowo kilka stron. To samo z bylinami . Co do iglaków i drzew to sie nie czepiam. W sumie jak dla mnie ocena 4- na max5. podaj te stronke.....chce kupic pare wiciokrzewow http://www.clematis.com.pl najlepsza polskojęzyczna strona o pnączach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.02.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Tez kupilem w "liroju" za 44PLN. ładnie wydana fajne zdjecia ale opisy roslin i warunków takie lekko zdawkowe no i za te cene to ona jak dla mnie powinna być grubsza ciut. Jak sie wejdzie na strone pana Marczyńskiego to dopiero jest szaleństwo roslin pnacych , a w katalogu zdawkowo kilka stron. To samo z bylinami . Co do iglaków i drzew to sie nie czepiam. W sumie jak dla mnie ocena 4- na max5. podaj te stronke.....chce kupic pare wiciokrzewow http://www.clematis.com.pl najlepsza polskojęzyczna strona o pnączach dzieki super, chce kupic pieknie pachnacego przewiercienia ( chyba tak to sie nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.02.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Polecam:John Brookes- Wielka księga ogrodów, Projektowanie ogrodów. To nie są zmarnowane pieniądze. Uwaga na dobór roślin, ale same zdjęcia mogą być inspiracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 15.02.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Dzieki jatoja za wyreczenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 15.02.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Ja polecam "Mój piękny ogród". Można znaleźć w nim wszystko - począwszy od projektu ogrodu, opisy różnych roślin ogrodowych, pokojowych - po porady. Mnie osobiście interesują zdjęcia ogrodów czytelników-można podpatrzeć jakieś ciekawe rozwiązania. Gazeta jest niedroga i zawiera wszystko, co jest potrzebne , aby stworzyć swój ogród. Od 3 lat kupuję różne gazety - ale od 1,5 roku tylko "mój piękny ogród", Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaloku 14.03.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 To ja polecę internetowy poradnik ogrodniczy z encyklopedią roślin:http://www.ogrody.cvd.pl/pliki/index2.html jeśli ktoś szuka książek to na tej stronie pod koniec tekstów są często podawane wybrane pozycje literatury rozszerzające daną tematykę z linkami do księgarni gdzie można zamówić książki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalia 01.06.2006 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ja nie kupuje za dużo czasopism. Mam 3 tytuły Kwietnik, Mój piekny Ogród i Ogrody . Najbardziej odpowida mi miesięcznik Ogrody ponieważ jest tam dużo informacji dla początkujących , dokładne plany nasadzeń roślin z nazwami i prawie zawsze jest jakiś dodatek np. płyta CD lub jak ostatnio praktyczne podkładki. Jest wprawdzie najdroższy ale na odpowiednim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izunia1111 08.06.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Sama dość długo szukam inspiracji do projekowania ogrodu.Dotyczas udało mi się znależć następujące książki, które są inspirujące: 1.Peter McHoy Twój wymarzony ogród. Projektowanie, zakładanie, aranżacja str 258cena 38 zł w merlinie. Fajne zdjęcia i pomysły ogrodów. A co najważniejsze niedrogie. 2. Marek Majorowski"Iglaki w kompoyzcjach ogrodowych" str 96 cena ok 20 zł.Jak wykonywać zestawienia z iglaków 3. Rabaty kwiatowe to książka:Katharina Adams Rabaty kwiatowe i warzywne. Projektowanie i wykonanie. Jakie rabaty do jakiego ogrodu? str 96cena ok. 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaloku 08.06.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Gdyby ktoś chciał dowiedzieć się więcej o tych książkach to podaję linki do księgarni internetowych w których udało mi się te książeczki znaleść: 1) Twój Wymarzony Ogródhttp://www.lideria.pl/sklep/opis?nr=28846&id=12zTGFYUcIoYs&idp=340 2) Iglaki w kompozycjach....http://www.eogrodnik.pl/pozycja.php?id=859&s=284(pod tym linkiem można też zobaczyć spis treści!) 3) Rabaty kwiatowe...http://www.lideria.pl/sklep/opis?nr=77579&id=12zTGFYUcIoYs&idp=340 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts