izunia1111 08.06.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Książki Majorowskiego mozna sobie obejrzeć i zakupić w castoramie, gdzie są też inne książki wydawictwa multico ( nie warto zamawiać przez internet 14 zł przesyłka)Książkę Twój wymarzony ogód kupiłam za 20 zł w księgarni taniej książki.Za to Rabaty kwiatowe i bylinowe w księgarni internetowej http://www.kdc.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 09.06.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A ja kupiłam "Duży ogród na małej powierzchni" (akurat jest przeceniony w http://www.kdc.pl ) - tak jak w recenzjach, ciekawy jako inspiracja, dzięki tej książce udało nam się ustalić w domu jaki chcemy mieć ogród. A z czasopism kupuje tylko "Mój Piękny Ogród", ale chyba zacznę też czytać "Ogrody", bo ktoś tu się wyrażał o nich bardzo pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izunia1111 11.06.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Mają jeszcze książki Jerry Baker "ogród pełen kwiatów" i Sekrety doświadczonego ogrodnika" książki zaiwerające drobne rady. Jak zrobić rózne napary na rózne rozlinne dolegilowści i jak postępować z jakimi rożlinami. Ksiązki są czarno-białe z rycinami.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalia 17.06.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Kofi jak dobrze , że napisałaś o KDC , mam katalog z 06/06 i zapomniałam o nim , wybrałam juz sobie "Miniogródki", Duży Ogród na małej powierzchni , i Rosliny w pojemnikach , te ostatnie pomogą mi w dobraniu gatunków i kompozycji . A OGRODY polecam, zawsze znajdę coś dla siebie i mojego ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 18.06.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Warto kupować wydania specjalne Działkowca i Mojego pięknego ogrodu. Są poświęcone jednemu tematowi i zawierają dośc dokładne informacje na temat omawianej grupy roślin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 19.08.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 A ja szukam jakiegoś wydawnictwa o uprawach współrzędnych. Ta to się nazywa fachowo a dla normalnego człowieka to jest ekologia w ogrodzie. roślinki generalnie bez nawozów a w dobrym sąsiedztwie.Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 19.08.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 A ja szukam jakiegoś wydawnictwa o uprawach współrzędnych. Ta to się nazywa fachowo a dla normalnego człowieka to jest ekologia w ogrodzie. roślinki generalnie bez nawozów a w dobrym sąsiedztwie. Pomóżcie. nie wiem czy o to chodzi. Mam tu artykuł pt. Dobre sąsiedztwo: http://www.pnos.com.pl/ciekawe/dzialki/d_sasiad.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 19.08.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 A ja szukam jakiegoś wydawnictwa o uprawach współrzędnych. Ta to się nazywa fachowo a dla normalnego człowieka to jest ekologia w ogrodzie. roślinki generalnie bez nawozów a w dobrym sąsiedztwie. Pomóżcie. Zobacz tez tutaj: http://www.republika.pl/podszarotka/zmiana.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 19.08.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 roman2 i Goni_Mnie_Peleton. Nie wiem jak dziękować o to mi chodziło. Zostało mi tylko po nóżkach was całować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lorak20 28.10.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 polecam książki o tematyce ogrodniczej ogród marzeń arkadyiglaki w ogrodzie asseraywielka księga roślin ogrodowych Pnącza krzewy drzewa Roy Lancaster świat ksiązki najtańsze ksiązki w księgarni u Karola http://www.ukarola.bazarek.pl pytaj a pomoge jeżeli szukasz innych tytułów gg 4348163 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 28.10.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 W ten sposób każdy może za darmochę reklamować wszystko związane z roślinami.Czy do tego służy ta strona forum?Po prostu reklamujesz sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 28.10.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 polecam książki o tematyce ogrodniczej ogród marzeń arkady iglaki w ogrodzie asseray wielka księga roślin ogrodowych Pnącza krzewy drzewa Roy Lancaster świat ksiązki najtańsze ksiązki w księgarni u Karola pytaj a pomoge jeżeli szukasz innych tytułów gg 4348163 Tu jest forum poważnych ludzi to może zaproponuj coś poważnieszego . Zajrzałem do Twojego sklepiku i zauważyłem, że w kategorii ogrodniczej masz raczej przecenione buble zagranicznych autorów (poza Brookesem). Pozdrawiam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOKER_29 12.12.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Myślę o rozpoczęciu działalności polegającej na zakładaniu i pielęgnacji ogrodów - narazie mam masę energii, sił i zapału i potrzebuje jeszcze kilku książek w których mógłbym podpatrzeć jakieś ciekawe rozwiązania i poznać interesujące rośliny - najbardziej zależałoby mi na gotowych projektach z opisami użytych roślin. Liczę na Waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 13.12.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 nie no - szok chyba żartujesz! to może weź się od razu za architekturę - na rynku jest tyle wydawnictw z projektami domów, że nic, tylko coś ciekawego podpatrzeć Albo zostań tłumaczem przysięgłym suahili - bierz słownik i gotowe energia, siły i zapał - no super, ale wiedzy dotyczącej zakładania i pielęgnacji ogrodów, a zwłaszcza projektowania nie da się "zaczerpnąć" z kilku książek! Ani zdobyć jej w trakcie kilkutygodniowych kursów, "szkoleń" typu kształcenie korespondencyjne itp itd. Bez urazy, ale czytając/słysząc o takich pomysłach jak Twój przerażenie mnie ogarnia. Tacy własnie dyletanci psują opinię naszej profesji u potencjalnych Inwestorów - Klientów. Jeden niezadowolony Klient, któremu źle dobrane rośliny padną, będzie wszem i wobec rozgłaszać, że pieniądze wydane na projekt to pieniądze wyrzucone w błoto. A opinia idzie w świat... Poza tym dziwi mnie, że uzbrojony/-na w "wiedzę" zaczerpniętą z "kilku książek z gotowymi projektami" - najprawdopodobniej tłumaczeniami angielskich bądź niemieckich autorów - miałbyś/miałabyś czelność wyciągać kasę od ludzi, którzy niewiele mniej od Ciebie orientowaliby się w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwciach 13.12.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 popieram w 100 %!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ady 14.12.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Zauważcie że autor nie napisał że chce projektować ogrody ale je urządzać i pielęgnować.Może 5-letnie studia nie są do tego porzebne - ale przeczytanie kilku ksiązek to zdecydowanie za mało.Zdecydowani lepszym rozwiązniem jest zatrudnienie się w firmie zakładającej ogrodu i podglądanie przez kilka sezonów jak to się robi - potem można myslec o własnej działaności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 14.12.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Zauważcie że autor nie napisał że chce projektować ogrody ale je urządzać i pielęgnować. czyli książki z zakresu uprawy gleby, nawożenia, cięcia, fizjologii roslin-bez tego się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ady 14.12.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Zauważcie że autor nie napisał że chce projektować ogrody ale je urządzać i pielęgnować. czyli książki z zakresu uprawy gleby, nawożenia, cięcia, fizjologii roslin-bez tego się nie obejdzie. Oczywiście sądze że zakładania ogrodów można się nauczyć i z książek a najlepiej chyba przez praktykę. Z projektowaniem raczej jużtak prosto nie będzie - nie wystarczą książki z przykładowymi projektami. Kazdy ogród jest inny i poza tym co widac na rzucie projektu ogrodu ważny jest kontekst: sąsiedztwo ogrodu, miejscowy klimat, oczekiwania właścicieli i masa innych czynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOKER_29 14.12.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Miło, ze chociaż a4 ogrody wykazał trochę zrozumienia - od wiosny wchodzę w spółkę z osobą, która skończyła kształtowanie terenów zielonych (ta osoba zajmie się projektowaniem i nadzorem prac wykonywanych przeze mnie) i chciałem się po prostu doszkolić, a po drugie nie wydaje mi się, żebym napisał, że nie mam zielonego pojęcia o glebie, nawożeniu itp. - chciałem poprostu podpatrzeć jakieś ciekawe rozwiązania. Pewnie, że fajnie byłoby u kogoś popracować i później rozpocząć działanie na własną rękę, ale niestety na to nie mam czasu, a po drugie za chwilę rynek będzie tak nasycony, że już będzie bardzo ciężko się na niego wepchnąć. a teraz miło by było jakby ktoś napisał coś w temacie posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 14.12.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 od wiosny wchodzę w spółkę z osobą, która skończyła kształtowanie terenów zielonych (ta osoba zajmie się projektowaniem i nadzorem prac wykonywanych przeze mnie) i chciałem się po prostu doszkolić No to najprościej zapytaj wspólnika - na pewno wie jakie "pozycje" na rynku wydawniczym sa dobre i sprawdzone i pomoże Ci wybrać "podrecznik" z którego warto korzystać. Przy okazji ugruntujecie współpracę Co do nasycenia rynku - tylko częściowo masz rację. Dobrzy i bardzo dobrzy zawsze znajda robote w branzy a gorsi... cóż, mam nadzieję że odsieje ich rynek. nie wydaje mi się, żebym napisał, że nie mam zielonego pojęcia o glebie, nawożeniu itp. - a masz? A tak w ogóle to dlaczego się dziwisz brakiem zrozumienia - np. przeze mnie? Twój post sugerował, że osoba nie orientująca się zupełnie w temacie postanowiła nagle-wychodząc z założenia że to banalne i opłacalne - "zająć się ogrodami" i wydaje jej się że ściągnie przykłady z książki i...gotowe. A mnie takie podejście maksymalnie wkurza. Przyglądam się krakowskim firmom działającym w mojej branzy (inaczej: "monitoruję konkurencję ) i pełno jest takich typu "aaaaa tanio solidnie flizowanie, suche tynki, księgowość, projektowanie i zakładanie ogrodów" - de facto naciągających klientów na nic nie warte, nieprofesjonalnie wykonane uslugi. Psują opinię o zawodzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts