Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co na wiechę?

K74

Recommended Posts

Pierwsza odpowiedź jaka mi się nasuneła: wiadomo - wódka! Po chwili refleksji muszę jednak opowiedzieć o odmiennych upodobaniach.

Pewien mój znajomy budując kilka lat temu dom proponował murarzom kilkakrotnie wódkę na okoliczność zakończenia kolejnych etapów. A oni absolutnie, dziękujemy, to i tamto...

Był mile zaskoczony, że ma takich abstynentów na budowie. Po zakończeniu prac porządkował działkę i jej okolicę i co się okazało? Za siatką w lasku znalazł baterię kilkudziesięciu osuszonych butelek po winie. Jak się okazało była to ekipa z zasadmi: z alkoholi tylko winka.

Najlepiej kup im to, czym raczyli się w czasie budowy. Tylko nie pisz, że wogóle nie pili. Lepiej od razu przyznaj się, że im nie postawiłeś nawet browara.

Moi sporadycznie popijali piwka. Co prawda jeden misiek napił się wódki tudzież przyszedł wczorajszy a wtedy majster oscentacyjnie i wulgarnie odsyłał go na ten dzień do domu.

Na koniec postawiłem wódkę (ok. 0,5 l na głowę, łącznie ze mną), przywiozłem grila i zagryzaliśmy kiełbasą. Wiadomo, że trzeba kupić akcesoria typu tacki jednorazowe, jakieś kieliszki czy kubki...

Skoro jesteś abstynent to nie palnij głupoty i napij się obowiązkowo z nimi. To może być Twój najtrudniejszy moment na tej budowie. Powodzenia.