Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PIWNICA piwnice - wątek ogólny materiały, wykonanie itp.

agula 212

Recommended Posts

Witam! 5 maja wjeżdża nam koparka i kopie piwnice i mam pytanie czy możemy piwnice zrobic z maxa porotherm+tynk+Abizol? Dodam że piwnica jest cała w ziemi.(sama glina) Pytam ponieważ mamy już zakupione pustaki a jak pytam innych to mówią że w ziemie TYLKO BLOCZKI BETONOWE!! I mamy dylemat więc proszę o radę czy np. można zrobić z tych maxów i zainwestować w dobrą izolację nie zakupując bloczków?

• Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Projekt zakupiłam bez piwnicy dopiero później na adaptacji architekt dorobił piwnice,ale nie napisał z jakiego materiału maja byc zrobione...a co do kierownika budowy to sądzi że może byc porotherm+dobra izolacja....i dlatego pytam innych którzy maja dom z piwnicą i podpowiedzą jak robili... :roll:

az wydaje sie niemozliwe... architekt dorysowal sobie piwnice nie robiac zadnych obliczen? przeciez to jest sciana fundamentu, przeciez na nim spoczywa caly ciezar budynku....

Slyszalem w teorii o scianach piwnic z gazobetonu, tyle ze przy tak chlonnym materiale izolacje przeciwwodne trzeba robic 3x dokladniej niz normalnie....

Wg mnie nie przejdzie.... bloczek betonowy, tylko co zrobic z nadwyzka maxa. A tam gdzie kupowalas nie powiedzialas ze dokupujesz na fundamenty??? Nikt nie doradzil??

Projekt zakupiłam bez piwnicy dopiero później na adaptacji architekt dorobił piwnice,ale nie napisał z jakiego materiału maja byc zrobione...a co do kierownika budowy to sądzi że może byc porotherm+dobra izolacja....i dlatego pytam innych którzy maja dom z piwnicą i podpowiedzą jak robili... :roll:

zmień kierownika budowy

jesteś jeszcze pod ziemią

ciekawe jakie numery odstawi wyżej :evil: