margda 20.04.2003 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Mam zamiar budować dom podpiwniczony. Czy ktoś ma własne doświadczenia z wykonaniem izolacji pionowej ścian.W Muratorze były prezentowane różne materiały izolacyjne: bitumiczne, mineralne. Trudno wybrać. Grunt jest raczej gliniasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Tomas 14.06.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Mam taki sam grunt.Zrobiłem to folią z fizylina do gliny.Wszystko jest w instrukcji.Powiekszyłem tylko przekroje rur drenażowych.Sciany pomaluj lepidłem i szroko wsyp kamyki drenażowe bo glina nie przyjmuje wody i będzie pchać ja na ściany,a tak pocieknie sobie w dół po folii do rurek,do studzienek i dalej do...morza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts