Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie

Słuchajcie jestem na etapie konczenia murowania bloczków fundamentu

( tzn moja 3 osobowa ekipa )

czy zdążę wybudować stan surowy , tak bym mógl zimą pokryć dachem i od wiosny konczyć resztę ?

Dom 130 m2 zabudowy z poddaszem użytkowym z monolitycznym stropem , budowany z pustaka U

prosze o Wasze opinie

dzieki ,pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/64884-czy-realne-jest-wubudowanie-stanu-surowego-przed-t%C4%85-zim%C4%85/

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba w złym miejscu Topic założyłeś. :roll: Ja też mam zamiar w tym roku zrobić stan surowy, ale nie pytam czy dam radę, i czy sięuda, bo z jasnowidzami ciężko na tym forum. Wszystko zalezy tylko i wyłacznie od pogody.

Wiem wiem że to od pogody zależy , a w zasadzie prawie wyłącznie od temperatury , (śnieg też nie przeszkadza) rzucilem hasło ciekaw ilu jest optymistów podobnych do mnie :D , mimo wszystko gdyby nie strop monolityczny to z pewnością by sie udało , ale ten chol...strop , a terivy nie chce.

pozdrowionka

Jak zaszedłeś tak daleko - nie odpuszcaj - raz się żyje - ja bym spróbowała :):) Pozdrawiam cieplutko :)

Dzięki Nefer :D , masz rację tym bardziej że jak nie zadaszę to meta wydłuzy się o jakieś pół roku , a w przyszłym roku chcę już się wprowadzać . :lol:

pozdrowionka gorące z deszczowej Łodzi

Wiem wiem że to od pogody zależy , a w zasadzie prawie wyłącznie od temperatury , (śnieg też nie przeszkadza) rzucilem hasło ciekaw ilu jest optymistów podobnych do mnie :D , mimo wszystko gdyby nie strop monolityczny to z pewnością by sie udało , ale ten chol...strop , a terivy nie chce.

pozdrowionka

ja jeszcze jestem z optymistow .

Co sie dzisiaj uklelam na pogode to tylko ja wiem.

Strop mam lekki i dom parterowy

Marzin a na jakim Ty jesteś etapie budowy?

A u mnie w tym tygodniu własnie wchodzą majstry. Humus zdjęty, budynek wytyczony, więc jestem o jeden krok od Ciebie! Będziemy robić tak długo, jak tylko się da. Wszystko w rękach pogody. :wink: Jak widzisz też należę do grupy optymistów!

Zima (czyt.mrozy) przyjdzie ok. 15 stycznia :wink:

Szaman jaki czy co ? :o

Tosz to przeca najstarsi Górale z taką dokładnością nie przepowiadają pogody :roll:

Czy ta przepowowiednia dotyczy całego kraju? :wink:

Marzin a jaki masz strop w projekcie , bo to jeden z krytycznych momentów budowy bardzo związany z temperaturą , fundamenty zrobisz na bank , umnie już kończą fund.

Życzę nam naprawdę wszystkim zimy w styczniu , ewentualnie jakiś snieżek na swięta malutki

Patos , żaden szaman :D ze mnie ale ostatnie lata to długa jesień , a większe mrozy od stycznia dopiero dawały się we znaki.

wszystko obawy przez ekipę , musiałem się do n ich dostosować no i zaczęli dopiero na początku października , (są solidni słowni i tani )

:D

My też teraz zaczęliśmy i też się zastanawiamy czy się uda, dziś robimy izolację fundamentów i idziemy z bloczkiem...

my mamy stan zero... od przyszłego poniedziałku (6/11) mają startować ściany. Strop monolityczny ma być wylewany po 25 listopada...

Warto ciągnąć, czy lepiej odpuścić?

Pozdr.

M