Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CZY REALNE JEST WUBUDOWANIE STANU SUROWEGO PRZED TĄ ZIMĄ ??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy wszystkich zdesperowanych!!! My tez do nich należymy. W tej chwili robimy fundamenty, bardzo chcielibyśmy wprowadzić sie do domku juz na jesieni 2007 roku. Mamy dwa wyjścia: zrobić ściany i dach w tym roku (ale czy zdążymy?), lub zrobić wszystko przez wiosnę i lato i wprowadzic się na jesieni. Sami nie wiemy co jest lepsze - jest tyle sprzecznych opini. Co wy sądzicie na ten temat?????

I jeszcze: ile czasu musi minąć od chwili ukończenia fundamentów (ława betonowa + bloczki) a początkiem stawiania ścian ???

i jeszcze: w przypadku gdybyśmy nie zdążyli przykryć dachem, to jak zabezpieczyć ściany przed sniegiem, deszczem itd - ściany z betonu komórkowego???

Prosimy o porady i opinie

• 4 weeks później...

ja zaczalem budowe w zeszlym roku ok marca i od jakiegos miesiaca mieszkam na swoim :D

życ nie umierac :D

ale budowa kosztowala mnie duzo nerwów... niekompetencja wykonawców, błedy w projekcie...szkoda gadac...

Osobiscie polecam ściany jednowarstwowe/Porotherm 44P+W/ strop Leier, dachówka cementowa/Brass/ a wewnątrz to zależy od Was.

Pozdrawiam :lol:

ja zaczalem budowe w zeszlym roku ok marca i od jakiegos miesiaca mieszkam na swoim :D

życ nie umierac :D

ale budowa kosztowala mnie duzo nerwów... niekompetencja wykonawców, błedy w projekcie...szkoda gadac...

Osobiscie polecam ściany jednowarstwowe/Porotherm 44P+W/ strop Leier, dachówka cementowa/Brass/ a wewnątrz to zależy od Was.

Pozdrawiam :lol:

...ale porotherm się sypie...

...mój zanajomy stuknął młotkiem i się cały pustak posypał...!!!

tak sobie myślę że chyba wcelowałem w dziesiątkę z postem którymś z przed misiąca ,że ZIMA przyjdzie po 15 stycznia :D , czyli szaman normalnie ze mnie.

Moja ekipa może się zabrać za szalunki pod strop monolityczny w poniedziałek

ale coś marudzą że im zejdzie przy tym z 2 tyg. i że możemy nie zdążyć ze strpem przed mrozami :-? , wydaje mi się zdążymy więc ich jut :-? o muszę pogonić do pracy i ty :-? le , zalejemy koło 5 st :x cznia i tyle :D

pozdrawiam wszystkich optymistów , mieliśmy rację

I wielka L I P A , budowlańcy moi choć im pogodę załatwiłem muszą po świętach wyskoczyć gdzieś na inną robotę na 2 tyg , tłumacząc się tym że tam byli umówieni i myśleli że u mnie pogoda nie pozwoli na pracę w styczniu ,

załamka :evil: , świństwo jestem zły jak cholera

i co mam się teraz modlić o pogodę na luty jeszcze?