Contelek 09.11.2006 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Zkonczyliśmy fundamenty , zostal tylko chudziak ,ale moja szanowna ekipa powiedziala mi że musi komuś lawy zazbroic i zalać , świtnie więc nie dosyć że jest mało czasu dni krótsze to jeszcze teraz ich z tydzień nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 09.11.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ryzykanci 3mamy qciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edi i Romi 11.11.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Witamy wszystkich zdesperowanych!!! My tez do nich należymy. W tej chwili robimy fundamenty, bardzo chcielibyśmy wprowadzić sie do domku juz na jesieni 2007 roku. Mamy dwa wyjścia: zrobić ściany i dach w tym roku (ale czy zdążymy?), lub zrobić wszystko przez wiosnę i lato i wprowadzic się na jesieni. Sami nie wiemy co jest lepsze - jest tyle sprzecznych opini. Co wy sądzicie na ten temat????? I jeszcze: ile czasu musi minąć od chwili ukończenia fundamentów (ława betonowa + bloczki) a początkiem stawiania ścian ??? i jeszcze: w przypadku gdybyśmy nie zdążyli przykryć dachem, to jak zabezpieczyć ściany przed sniegiem, deszczem itd - ściany z betonu komórkowego??? Prosimy o porady i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 11.11.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 My po wylaniu chudego betonu czekaliśmy tydzień, zanim ściany zaczęły piąć się do góry. Tak zalecał kierownik, a wtórował mu inspektor. Niestety listopad to nie lipiec i temperatura swoje robi... Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 03.12.2006 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 słuchajcie budujecie czy czekacie ? ja na 15 grudnia szykuję się do wylania stropu zobaczymy czy pogoda będzie sprzyjac , mam cichą nadzieję że tak , co dalej to zobaczymy ale jak się uda to działam do końca tzn , po stropie ściany więźba i dach , może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 06.12.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Druga połowa grudnia podobnoż ma być już nie teges... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 06.12.2006 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 SŁUCHAJCIE JA MYSLĘ ŻE WYLEJĘ STROP PRZED ŚWIĘTAMI , ŻE POGODA BĘDZIE OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 07.12.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 U nas zaczynają stawiać szalunki pod strop... Trzymajmy wszyscy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 08.12.2006 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 I BARDZO DOBRZE U MNIE ZA TYDZIEN ROBIA SZALUNKI , MIAŁEM NOSA BY LECIEĆ Z MURAMI , I CZUJE ZE DO WIOSNY BEDZIE DACH I OKNA JESZCZE , TRZUMAM ZA NAS WSZTSTKICH KCIUKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 09.12.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 my z budową startujemy w 2007 i mamy nadzieję, że pod koniec lutego nie będzie już mrozów i będziemy mogli zacząć na początku marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.12.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 my z budową startujemy w 2007 i mamy nadzieję, że pod koniec lutego nie będzie już mrozów i będziemy mogli zacząć na początku marca podobno ma nie byc mrozow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 09.12.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 to super,będziemy mogli się wprowadzić na zimę 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 12.12.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 my właśnie kończymy sciany parteru i w piątek układamy strop niech żyje zimowa wiosna!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 12.12.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 ja zaczalem budowe w zeszlym roku ok marca i od jakiegos miesiaca mieszkam na swoim życ nie umierac ale budowa kosztowala mnie duzo nerwów... niekompetencja wykonawców, błedy w projekcie...szkoda gadac... Osobiscie polecam ściany jednowarstwowe/Porotherm 44P+W/ strop Leier, dachówka cementowa/Brass/ a wewnątrz to zależy od Was. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 13.12.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 ja zaczalem budowe w zeszlym roku ok marca i od jakiegos miesiaca mieszkam na swoim życ nie umierac ale budowa kosztowala mnie duzo nerwów... niekompetencja wykonawców, błedy w projekcie...szkoda gadac... Osobiscie polecam ściany jednowarstwowe/Porotherm 44P+W/ strop Leier, dachówka cementowa/Brass/ a wewnątrz to zależy od Was. Pozdrawiam ...ale porotherm się sypie... ...mój zanajomy stuknął młotkiem i się cały pustak posypał...!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 14.12.2006 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 tak sobie myślę że chyba wcelowałem w dziesiątkę z postem którymś z przed misiąca ,że ZIMA przyjdzie po 15 stycznia , czyli szaman normalnie ze mnie. Moja ekipa może się zabrać za szalunki pod strop monolityczny w poniedziałek ale coś marudzą że im zejdzie przy tym z 2 tyg. i że możemy nie zdążyć ze strpem przed mrozami , wydaje mi się zdążymy więc ich jut o muszę pogonić do pracy i ty le , zalejemy koło 5 st cznia i tyle pozdrawiam wszystkich optymistów , mieliśmy rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 16.12.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 ...my nie mogliśmy zacząć w tym roku przez Agenc.Własn.Rolnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 20.12.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 ksetvipb przykro mi, widzieć że coś się zadziało w sprawie własnego domku to naprawdę duża satysfakcja, ale nie martwcie się, na pewno nadrobicie i jeszcze będziemy musieli Was gonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 24.12.2006 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 I wielka L I P A , budowlańcy moi choć im pogodę załatwiłem muszą po świętach wyskoczyć gdzieś na inną robotę na 2 tyg , tłumacząc się tym że tam byli umówieni i myśleli że u mnie pogoda nie pozwoli na pracę w styczniu , załamka , świństwo jestem zły jak cholera i co mam się teraz modlić o pogodę na luty jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.12.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Contel - nie marudź tylko popatrz za okno - ja takiej "zimy" nie pamiętam Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts