rafałek 21.04.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Podobno można tanio kupić czeskie dachówki ceramiczne. Mają być tańsze od naszych - Pytanie tylko czy warto? Czy spotkaliście się z takimi dachówkami, a jeśli tak to jakie macie opinie po tym spotkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.04.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Ja kupiłem czeską firmy tondach. Dają 30 letnią gwarancję na papierze.Mnie przetrzyma a potem niech dzieci się martwią. Jest wielki szum innformatyczny w każdej brańzy i przekonałem się że czym towar jest mniej reklamowo szumny to jest lepszy bo ktoś za tą reklamę musi zapłacić a napewno nie producent kosztem marży tylko inwestor wiekszą ceną.Szkoda tylko że polskie wyroby produkowane w kraju są droższe od takich samych produkowanych za granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 21.04.2003 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Post powyżej to mój . Zapomniałem się zalogować .Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 21.04.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Mam Tondach'u dachówkę Marsylkę 12 angobowaną na dachu - od 2 lat. Na razie bez uwag, czyli normalnie. Dekarz układający ją też nie wyrażał się źle o kształcie, dokładności etc.Nie żałuje zakupu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaty 21.04.2003 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 A czy nie są tańsze bo nie mają dopuszczenia do stosowania na rynku polskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 21.04.2003 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Mają wszelkie wymagane naszym SuperPrawem papiery. Zwróć uwagę, że znakomita większość oferowanych na naszym rynku dachówek to wyrób pochodzenia niemieckiego (nawet, jeśli są produkowane w Polsce). Ktoś, do diaska, musi opłacać socjalne świadczenia opiekuńczego Reichu. Dla przeciwwagi szukałem dachówek czysto słowiańskich - ot, z takiego Krotoszyna, czy innych cegielni. Ceny były niższe, jakość była znacznie niższa. Więc Tondach to takie wypośrodkowanie: jakość już przyzwoita, cena też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaty 21.04.2003 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Możesz podać numery dokumentów? Bardzo mnie to interesuje. W Internecie znalazłem tylko "Kartę gwarancyjną". Żadnych innych danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 21.04.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Nie jest to Mercedes ale całkiem przyzwoity produkt. Właścicielem Tondachajest koncern Lafarge ten sam, który w Polsce ma RuppCeramikę i Braas'a.Lafarge podzielił Europę na dwie swoje marki: RuppCeramika zachód Europy zPolską włącznie i Tondach południe Europy Czechy, Słowacja, Węgry, Serbia,Austria, Słowenia, Chorwacja itd. Nie daj sobie wcisnąć legend odsprzedawców jaka to kiepska dachówka, pół Europy układa ją na dachu nie dlazabawy i musi spełniać normy. Tondach jest popularny i tolerowany przez Lafarge na południu Polski zewzględu na możliwość zapewnienia zbytu nadwyżek produkcji ich zakładu wHranicach. Dla Hranic najbliższe wielkie miasta to Katowice i Kraków.Powyżej opisany podział jest przyczyną braku oficjalnego przedstawicielstwaTondacha w Polsce. Dla zainteresowanych mogę polecić dobrego dealeraTondacha na Śląsku. Z pozdr, Filo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts