Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czarna fuga

taje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Polecam fugi firmy Mapei, pracuje na nich od ponad 10 lat i nigdy mnie nie zawiodły. Jeśli chodzi o epoxyd to zalecam wykonanie przez wykwalifikowanego glazurnika, który już pracował tym produktem. Co się tyczy efektu kolorystycznego, fugi cementowe wysychając tracą intensywność koloru, można jednak posłużyć się impregnatem do gresu, który jest modyfikowanym olejem skalnym, aby go (kolor) wzmocnić. Remont łazienki - tu kilka zdjęć moich prac.

Pozdrawiam.

no niesamowity dylemat mam z tą czarną fugą.....

Ja mam czarną fugę w dwóch łazienkach na podłodze - też się bałam, zwłaszcza, jak juz po całym remoncie nie mogłam początkowo domyć tych fug (od pyłu).

Ale, jest wiele środków specjalnie do fug - ja użyłam Sann Profi Czyste fugi - pomógł rewelacyjnie. W dalszym użytkowaniu żadnych problemów - jest super.

Wniosek jeden- bardzo dobrze zabezpieczyć fugi przed ewentualnymi dalszymi pracami pyłowymi....

• 2 weeks później...

Też zamierzam położyć czarną fugę epoksydową.Jak na razie nie znalazłam producenta ,który ma w ofercie czarną.

Fuga epoksydowa po zaschnięciu jest jak plastik.Trudna do kładzenia (szybko zastyga i szybko trzeba wyczyścić powierrzchnię) ale łatwa do utrzymania w czystości i nie zmienia koloru :)

Ja będę kładła do białej i czarnej fragrance (więc kolor mi się nie znudzi ;) ).

A czy ktoś używał tej fugi do woodentic-a bronze?

rataj-75 masz już tę fugę?

ja też polecam firmę sopro. moi płytkarze stwierdzili, że to obecnie jedna z fajniejszych firm na rynku, a stosunek cena/.jakość - super. odradzali mapei z uwagi na bardzo szybko okres schnięcia, co przy bardzo dużych powierzchniach nastręcza pewne poblemy (10 lat wcześniej narzekali na mapei fachowcy, którzy fugowali cegłę klinkierową w domu rodziców).

u przyjaciółki była w łazience kładziona antracytowa sopro (czy cementowa, epoksydowa - nie wiem, w każdym razie jest przy luksferach w mokrej części prysznica). zdecydowanie jest czarna

Też zamierzam położyć czarną fugę epoksydową.Jak na razie nie znalazłam producenta ,który ma w ofercie czarną.

Fuga epoksydowa po zaschnięciu jest jak plastik.Trudna do kładzenia (szybko zastyga i szybko trzeba wyczyścić powierrzchnię) ale łatwa do utrzymania w czystości i nie zmienia koloru :)

Ja będę kładła do białej i czarnej fragrance (więc kolor mi się nie znudzi ;) ).

A czy ktoś używał tej fugi do woodentic-a bronze?

rataj-75 masz już tę fugę?

nie mam, ale w poniedziałek lub wtorek muszę mieć......więc biję się z myślami..

Mam fugę grafitową z mapei, na moje oko to ona jest czarna ;)

Miałam ją położoną na kremowy gres - gres się zabarwił od fugi, na szczęście nie na zawsze i można bez problemu i użycia siły doczyścić.

Fuga była kładziona kilkanaście dni po ułożeniu kafli, kafle wcześniej były wysprzątane na błysk.