Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2+2 w 35m

radzio80

Recommended Posts

Mam mieszkanie 35m - pokoj + kuchnia + garderoba + łazienka z kibelkiem

Jestem szczęśliwym mężem oraz tatusiem bliźniaków (chłopiec + dziewczynka) .

Niech mi ktoś napisze jak żyć w takim czymś???

Nie stać mnie na nic większego w tym mieście (Wrocław) ceny poszły strasznie w górę.

Czy opłaca się kupić stare gospodarstwo z domem do remontu???

Co tu robić co tu robić ... :(

coś zrobić musisz. Małe dzieci - mały kłopot itd. Długo nie wytrzymacie "na kupie". Brać kredyt i albo mały domek, albo chałupa do remontu ( choć może czasem wyjść drożej) - większego mieszkania nie proponuję, bo we Wrocku ceny warszawskie... a za te pieniądze to lepiej domek :):)

Całuski dla Bliźniaczków - ale Ci się trafiło :):):) Pozazdrościć :):)

musisz po pierwsze przemyśleć możliwości : zdolność kredytową, "umiejętności własne" i rodziny ( czy możesz na kogoś liczyć jeśli chodzi o pomoc przy budowie) jakaś działka w rodzinie ? Jak z pracą - czy możesz się ruszyć dalej od Wrocławia itp... papier, długopis, aklulator kredytowy a potem - do dzieła :):)

Jakby były dwa pokoje - byłoby lepiej :lol: .

Nie jestem z tych okolic, ale niewiele się pomylę, jeśli napiszę, że za pieniądze ze sprzedaży tej dziupli kupisz jakiś nieduży domek do remontu w rozsądnej odległości od miasta. Pozostają teraz dwie drogi: zapożyczasz się i robisz remont przed wprowadzeniem się lub wprowadzasz się do ruderki i własnymi siłami remontujesz. To drugie rozwiązanie jest tańsze, ale nie jest korzystne dla małych dzieci (powinny mieć tak ze sześć lat).

Ewentualnie pozostaje rozwiązanie najbardziej śmiałe - zupełnie zmień region. W Łodzi kupisz za tą cenę mieszkanie ok 50 mkw.

Mam mieszkanie 35m - pokoj + kuchnia + garderoba + łazienka z kibelkiem

Jestem szczęśliwym mężem oraz tatusiem bliźniaków (chłopiec + dziewczynka) .

Niech mi ktoś napisze jak żyć w takim czymś???

Nie stać mnie na nic większego w tym mieście (Wrocław) ceny poszły strasznie w górę.

Czy opłaca się kupić stare gospodarstwo z domem do remontu???

Co tu robić co tu robić ... :(

W Wejherowie buduje f-a Orlex. mieszkanka najczęœciej kupowane to... 27-29 m2 - kuchniosalon, pokój,łazienka i ...to wszystko.