tomek159 29.10.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Wystapiłem do Miejskiego Zarządu Dróg i Mostów o uzgodnienie posadowienia nowego ogrodzenia.Stare postawione zanim została wydzielona droga było pososadowione tuż za krawężnikami oddzielającymi drogę i moją działkę i zrobine z siatki -uznałem,że czas zrobić ostateczne drewniane.MZUiM stwierdził,że zgodnie z prawem mam odsunąć ogrodzenie o 75 cm od krawężnika bo m.in" w zimie muszą mieć miejsce gdzie spychać śnieg " i takie tam pierdoły. Pozostane zatem przy starym ogrodzeniu i niech idą sobie pobiegać. Zastanawiam się tylko czy w takiej sytuacji mógłbym się domagać od miasta odkupienia tej części na której nie mógłby de facto wykonywać prawa własności bo każdy mógłby tam np.stawać samochodem.Co Wy na to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/64921-przesuni%C4%99cie-p%C5%82otu-na-%C5%BC%C4%85danie-mzuim/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts