Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometa- nasz dom

e.kala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 277
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję za odpowiedź w sprawie łóżka. Mi również podobają sie te mable. Pytałaś o narzutę. Ja mam i rozkładam. Uważam, że narzuta do jakby wykończenie sypialni. Często to narzuta tworzy klimat :lol: Jest to praktyczne bo nakrywam i nie muszę chować pościeli. A tak, to nawet najładniejsza pościel odkryta będzie zawsze niezbyt dobrze wyglądała.

Odpowiadam:

1. Wykusz mamy w kuchni i tam jest wyspa ze stołem. Uważam, że jest to dobre rozwiązanie, bo bez tej wyspy byłoby za mało blatu. Plany mam ale w wersji "kartkowej" i musiałabym je zeskanować.

2. Pomiędzy szafkami mamy materiał taki jak na blacie, niestety nie umiem podac nazwy co to jest. Spytam się i niedługo odpowiem.

3. Jeżeli chodzi o narzutę to dlatego sie nad nia zastanawiam, bo przeczytałam instrukcję uzywania materaca i tam jest napisane żeby nie stosowac narzuty na łóżko. Właśnie to mnie zastanowiło :D . Pomyślałam, a może to narzut się juz nie stosuje :-?

witaj e.kala, podziwiam Twój piękny domek :lol: .gratulacje. Co do narzut na łóżko - to mnie zaskoczyłaś (a raczej producent materaca :-? ). jak to się nie stosuje? Myślę podobnie jak mayland, że narzuta tworzy jako jeden z głównych dodatków - nastrój sypialni. I np. jeśli znudzi się nam własna sypialnia, a nie chce się przemalowywać ścian - wystarczy zmienić narzutę - zasłonki - dopasować dodatki i mamy nowe kolory. Oczywiście piszę trochę na skróty, ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi. Narzuty jak najbardziej :lol:

2. Pomiędzy szafkami mamy materiał taki jak na blacie, niestety nie umiem podac nazwy co to jest. Spytam się i niedługo odpowiem.

a czy mogłabyś jeszcze zrobić zdjęcia w jaki sposób jest łączony blat na meblach z tym blatem na ścianie? i czy ten na ścianie jest takiej samej grubości, jak ten na meblach?

a czy mogłabyś jeszcze zrobić zdjęcia w jaki sposób jest łączony blat na meblach z tym blatem na ścianie? i czy ten na ścianie jest takiej samej grubości, jak ten na meblach?

Proszę zdjęcie, tylko nie wiem czy coś to da. Na ścianie grubość około 5-6 mm, a na blacie ze 3 cm

Proszę zdjęcie, tylko nie wiem czy coś to da. Na ścianie grubość około 5-6 mm, a na blacie ze 3 cm

<a href=http://images23.fotosik.pl/152/602fff9490e4dce8.jpg' alt='602fff9490e4dce8.jpg'>

dzięki, a masz możliwość zrobienia zdjęcia z boku? ale juz mniej więcej wiem, że nie jest taka gruba jak blat, czy takiej grubości płyty można kupić bez problemu, czy są jakoś specjalnie docinane?

e.kala widzę, że od mojej ost.wizyty sporo się u Ciebie zmieniło!!

SERDECZNE GRATULACJE Z OKAZJI PRZEPROWADZKI

Tort urodzinowy - fantastyczny!! A cyce nie teściowej - tylko pewnie Twoje :wink: Tego to chyba nigdy za wiele dla mężczyzny :oops:

Już miałam pytać o świetne dzwi z kuchni do salonu, ale już wsztsko wiem: też takie chcę - tylko z wiatrołapudo holu :D

Podoba mi się Twoja kabina kwadratowa :lol:

Pokaż jeszcze zdjęcia kuchni - takie bardziej panoramiczne... Bardzo fajnie łączy się blat kuchenny z tą prostopadłą do niego ścianką.

Śliczna toaletka: widzę szufladkę pod blatem...a to bo bokach to też szufladki, czy szafki??

Dziękuję Maja W.

W sprawie zdjęć kuchni panoramicznych to mam z tym problem, no chyba, że wyjdę na zewnątrz i zrobię zdjęcie przez otwarte okno :wink: .

W toaletce po bokach szafki (po dwie półki z każdej strony).

RenataS blat zmówiłam razem z całą kuchnią, pokazałam kolor na wzorniku i tyle wiem. Z boku nic ciekawego :-?

Więc jeszcze raz rozumiem że na pierwszym zdjęciu jest pralania i pod tą dziurą jest "coś" na ubrania np. kosz a na drugim jest łazienka w której wrzuca się ciuchy? Tylko jak to w łazience się otwiera czy mogłabyś otworzyć i wtedy zrobić zdjęcie? Sorry, że jestem taka upierdliwa ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :oops:

e.kala - pięknie! Od dzis będę Cie podgladać :)

Kuchnia wydaje mi się znajoma :wink:

Mozesz napisać czy fronty kuchni to lakierowany mdf? No i wdzięczna bym była gdybys zdradziła ile Cię ta kuchnia kosztowała (może byc na priv)

I jeszcze jedno pytanie - odkurzacz centralny. Chodzi mi o jednostkę. tez mam Vacumaida ale jedna częśc, tzn ta dwukolorowa, łączona, z workiem. A u Ciebie jeszcze jedna metalowa, oddzielna puszka. Co tam? Silnik? Jak wyglada czyszczenie tego odkurzacza. Mnie juz denerwuje kurz przyczepiający się do filtra chroniącego silnik :(

Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Dziękuję za odpowiedź.

Problemów z odkurzaczem to nie będziesz miała, bo własnie silnik jest oddzielnie. Kurcze, czemu nikt mi tego nie zaproponował :roll: :evil:?

Ps. No to może powiesz, jakie jeszcze meble robił Ci ów mistrz i zdradzisz ogólna cene za wszystko :oops: :roll: ? Proooszę.... :oops: :) (moze sama jakoś wykalkuluję i się załamię, że moja kosztowała krocie) :)

pozdrawiam