Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometa- nasz dom

e.kala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 277
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanko o montaz baterii na wannie. Zakupilam ta sama wanne i teraz stoje przed zadaniem wywiercenia otworow pod baterie, czym wiercic i czy trzeba jakies wzmocnienie pod baterie zastosowac ??

należy kupić odpowiednią otwornicę do akrylu /np. w castoramie/ plus przejściówka do wiertarki, przymierzyć na wannie czy wszysto pasuje, wymierzyć co gdzie ma być i ostrożnie nawiercić otwory. Co do wzmocnienia to nie wiem, ja mam wannę victory spa i w miejscu gdzie umieszczałem baterię nie trzeba było dawać wzmocnienia.

A jak wyglada funkcjonalnosc tej baterii, bo sie naczytalam na forum ze sa problemy z podciekaniem, wyciąganiem weza itp. i teraz nie wiem czy w wannie wiercic czy zrobic poleczke miedzy wanna a sciana i tam ta baterie ulokowac :( :( Ech same dylematy

http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg

Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie.

e.kala czy mogłabyś pokazać ten "zsyp" na pranie z drugiej strony i jakie tam znalazłaś rozwiązanie, też chcemy to mieć ale zupełnie nie wiemy jak to wykończyć aby wyglądało estetycznie

Od strony łazienki dziura z mozaiki (tego moze nie widac na zdjęciu ale jest ładnie), od strony pralni ta półeczka pod która będzie kosz. Pomysł mój własny, jeżeli to cie interesuje to postaram sie o dokładniejsze zdjęcia.

chopinetka wanna to Ravak Rosa II. Wanna wygodna, wielkość dobra, ma uchwyt, podkładke pod głowę i korek zakręcany. Przyznam sie, że jak do tej pory to leżałam w niej tylko na "sucho" :wink: .

Do przeprowadzki pozostało mi 10 dni 8) 8) 8) :D :D :D

Ja juz mam zamontowana wanne Ravaka oraz baterie trojotworowa - wiercenie otworow okazalo sie byc bardzo proste. Ja w niej jeszcze sie nie kapalam ale moj maz ktory ma 191 cm wzrostu juz z niej skorzystal i jest bardzo zadowolony bo jak mowi wreszcie moze nogi rozprostowac w wannie :)

Aha dla uscislenia moja wanna ma wymiary 160x105