Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kometa- nasz dom

e.kala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 277
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie,

jak miło obejrzeć kolejną, śliczną realizację marzeń budowlanych.

Bardzo ładne wnętrza. Kuchnia super.

Szczególnie zainteresowały mnie przesuwane drzwi. Czy mogłabyś coś bliżej o nich napisać: jaka firma, kolor, jakiej szerokości i wysokości jest otwór w ścianie ?

Pozdr

Witam serdecznie,

jak miło obejrzeć kolejną, śliczną realizację marzeń budowlanych.

Bardzo ładne wnętrza. Kuchnia super.

Szczególnie zainteresowały mnie przesuwane drzwi. Czy mogłabyś coś bliżej o nich napisać: jaka firma, kolor, jakiej szerokości i wysokości jest otwór w ścianie ?

Pozdr

Dziękuję i cieszę się, że się podoba.

Drzwi przesuwne Porta Nova, kolor Orzech 4. Otwór w śianie był 140 na 208, ale wiem, ze panowie go musieli troche poszerzyć. My akurat te podwójne drzwi mamy 2x po 70 cm, ale mozna zrobic np. 2x po 80 czy 90 cm.

Pojedyncze drzwi przesuwne to 80 cm i otwór był 208 na 88 cm.

Jednak radzę ci abys wypytała sie w Porcie lub przeczytała w katalogu jakie maja byc te otwory, bo u mnie trochę zabawy z drzwiami panowie mieli.

Kącik garażowy: odkurzacz, zmiękczacz wody i umywalka (radzę zrobic w garażu)

http://images46.fotosik.pl/1597/03db9164ebf55b48m.jpg

Łóżko. Czy stosujecie jakies narzuty na swoje łóżka w sypialni, bo własnie sie nad tym zastanawiam?

http://images35.fotosik.pl/1452/4cf11c668bc82685m.jpg

Edytowane przez e.kala

Podaje link do zmiekczacza, który ja mam. Koszt około 2500-3000 zł. Myślę, że do kotłowni spokojnie mozna go upchnąć. Koszty eksploatacji małe, co jakis czas kupuje sie worek soli. Podobno jeden worek wystarcza na bardzo długo.

Mam go krótko, wygląda na to, że działa. Włosy lepiej umyte, w czajniku nie ma kamienia. Zobaczymy jak będzie dalej.

http://www.bimsplus.com.pl/produkty/dzial/799.html

Odpowiadam na pytanie po co zmiękczacz

Jakie korzyści płyną ze stosowania CosmoWATER?

ZDROWIE - filtrując wodę przywrócimy smak potraw i napoi zapobiegniemy wielu groźnym chorobom, jak kamienie nerkowe, alergie, marskość wątroby, choroby oczu.

HIGIENA - czysta woda to także: komfort kąpieli i prania duża oszczędność środków piorących łatwość w utrzymaniu czystości zapobieganie przenikaniu szkodliwych substancji poprzez skórę organizmu.

URZĄDZENIA - odkładający się kamień powoduje uszkodzenia instalacji grzejnych, term, armatury sanitarnej, bojlerów, pralek, ekspresów do kawy. Stosując zmiękczacze wody zapobiegniemy uszkodzeniom oraz obniżymy koszty ogrzewania o około 15-20%.

Urządzenia zmiękczające wodę zabezpieczają przed pękaniem rur, zapewniają właściwy przepływ w instalacji (ciśnienie i natężenie przepływu).

e.kala - bardzo ładny dom! gratuluję! korzystałaś z usług jakiegoś projektanta czy sama wszystko wymyślałaś? Bardzo ładnie Ci wszystko wyszło!

Czy jeesteś zadowolona z gości, którzy Ci robili wykonczeniówkę? Jeśli tak byłąbym wdzięczna za namiary, najlepiej na priva. Będą mi co prawda potrzebni w przyszłym roku (taką mam przynajmniej nadzieję) ale namiary wolę już powoli zbierać :D

pzde

m

Dziekuje za odwiedziny.

Korzystałam z usług projektanta na część pomieszczeń.

Ekipa od wykończeniówki bardzo dobra, dokładna no i przy okazji wolna ale chyba warto poczekać. Namiary podam na priv.

Plafony w salonie są metalowe. W tej chwili nie pamietam firmy, koszt około 130 zł za jeden.