Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

krzywy sufit, okno-kamuflaz

bakola

Recommended Posts

sypialnia ma wymiary- krotka sciana 2,2m i jest to sciana z oknem http://img183.imageshack.us/my.php?image=pict6727malezu3.jpg chce wstawic tu lozko, a ze z mezem nie mozemy uzgodnic kto bedzie spal od sciany jedyne roziwazanie to postawic lozko(1,6m na 2m) pod oknem. Wiem, ze zostanie po 30 cm po bu stronach, ale poki tego nie sprawdzimy to tak zostanie. Problem polega na tym jak udekorowac siane za glowanmi? na przeciwko okna sa drzwi. Okno nie jest na srodku sciany :( ponadto sufit jest krzywo w stosunku do okna(lewy kat mieszkani jest wyzej niz prawya)- njak to ukkryc? jak zmniejszyc asymetrie, zeby nie wydawalo sie ze okno jest tak z boku? Myslalam o polaczeniu dwoch koloro(zreszta juz mi tu doradzano) ciemny na sciane z oknem, jasny na dlugie sciany(ok 4,2 m) myslalam o wrzosie, rozu, seledyn, turkus. moze kolorami co sie udaloby zamaskowac? martwie sie, ze jesli pomaluje sciane z oknem na ciemny kolor to jeszcze bardziej podkresli to krzywy sufit( ktory obecnie ma byc bialy)pod oknem jest grzejnik, ktory nie ulatwia sytuacji, tylko pogorsza problem :(

ja mam dokładnie tak samo i też się głowię co zrobić.... Sama sobie tak zafundowałam bo okno było na środdku a ja odcięłam część pokoju szafą... przez co okno nie jest symetrycznie i łózko w związku z szafą tez musze nieco przesunąć czyli będzie nie równo pod oknem tylko tak jak u Ciebie :) Ja wymyśliłam, że na ścianie obok okna...na tym większym odcinku pociągnę nieco dłużej karniż i upnę jakoś zasłony czy firany... coś wymyślę, zeby nieco "poszerzyć" wizualnie okno. Oczywiście tylko z tej jednej strony przez c nieco "przesunę" a raczej "powieksze" okno centralnie na ścianę....zamotałam ale mam nadzieję, że rozumiesz co autor miał na myśli... ;)

Najpierw OSTRZEŻENIE z głową przy ciepłym mysisz coś wymyśleć Olu."""z doswiadczenia wiem ,ze spanie z glowa przy cieplym grzejniku

nie jest najlepszym pomyslem ... """" Zocha rację ma.

A teraz:

1) na szerszej ścianie można urządzić foto wystawę lub jakieś grafiki szkice lub obrazki(równo poobwieszane być mogą dla...)

2) lub wstawić jakąś wąską aplikacje, jest to tyle łatwiejsze gdy zrobić np. sypialnie w 2 barwach i strukturach przede wszystkim( jedna gładka druga strukturalna) ja zrobiłem w ten sposób(myślę że wskoczyło)

Pytaj... E:\Dom Klimontów\Nowe wnętrza\ęcie021.jpg[/img][/img]