bakola 30.10.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 sypialnia ma wymiary- krotka sciana 2,2m i jest to sciana z oknem http://img183.imageshack.us/my.php?image=pict6727malezu3.jpg chce wstawic tu lozko, a ze z mezem nie mozemy uzgodnic kto bedzie spal od sciany jedyne roziwazanie to postawic lozko(1,6m na 2m) pod oknem. Wiem, ze zostanie po 30 cm po bu stronach, ale poki tego nie sprawdzimy to tak zostanie. Problem polega na tym jak udekorowac siane za glowanmi? na przeciwko okna sa drzwi. Okno nie jest na srodku sciany ponadto sufit jest krzywo w stosunku do okna(lewy kat mieszkani jest wyzej niz prawya)- njak to ukkryc? jak zmniejszyc asymetrie, zeby nie wydawalo sie ze okno jest tak z boku? Myslalam o polaczeniu dwoch koloro(zreszta juz mi tu doradzano) ciemny na sciane z oknem, jasny na dlugie sciany(ok 4,2 m) myslalam o wrzosie, rozu, seledyn, turkus. moze kolorami co sie udaloby zamaskowac? martwie sie, ze jesli pomaluje sciane z oknem na ciemny kolor to jeszcze bardziej podkresli to krzywy sufit( ktory obecnie ma byc bialy)pod oknem jest grzejnik, ktory nie ulatwia sytuacji, tylko pogorsza problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakola 02.11.2006 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 moze jednak, ktos mialby jakis ciewy pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 02.11.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 A może ścianę z oknem pomalować dwoma kolorami po przekątnej.Przy czym ten jaśniejszy kolor dać na trójkąt zlewający się z sufitem aby ukryć tę asymetrię paradoksalnie ją pogłębiając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 03.11.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 ja mam dokładnie tak samo i też się głowię co zrobić.... Sama sobie tak zafundowałam bo okno było na środdku a ja odcięłam część pokoju szafą... przez co okno nie jest symetrycznie i łózko w związku z szafą tez musze nieco przesunąć czyli będzie nie równo pod oknem tylko tak jak u Ciebie Ja wymyśliłam, że na ścianie obok okna...na tym większym odcinku pociągnę nieco dłużej karniż i upnę jakoś zasłony czy firany... coś wymyślę, zeby nieco "poszerzyć" wizualnie okno. Oczywiście tylko z tej jednej strony przez c nieco "przesunę" a raczej "powieksze" okno centralnie na ścianę....zamotałam ale mam nadzieję, że rozumiesz co autor miał na myśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakola 03.11.2006 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 A może ścianę z oknem pomalować dwoma kolorami po przekątnej.Przy czym ten jaśniejszy kolor dać na trójkąt zlewający się z sufitem aby ukryć tę asymetrię paradoksalnie ją pogłębiając. ciekawe, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 04.11.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 bakola - z doswiadczenia wiem ,ze spanie z glowa przy cieplym grzejnikunie jest najlepszym pomyslem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakola 04.11.2006 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 tez tak sadze, ale dopoki moj maz nie zrozumie ze powinno byc inaczej lozko bedzie stalo pod grzejnikiem.... proponowalam inne postawienie lozka i ze bedziemy przy scianie spac na zmiane, ale nie chcial o tym slyszec, dlatego poczekamy zobaczymy... ale dzieki za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudlatytraktor 04.11.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Najpierw OSTRZEŻENIE z głową przy ciepłym mysisz coś wymyśleć Olu."""z doswiadczenia wiem ,ze spanie z glowa przy cieplym grzejniku nie jest najlepszym pomyslem ... """" Zocha rację ma.A teraz: 1) na szerszej ścianie można urządzić foto wystawę lub jakieś grafiki szkice lub obrazki(równo poobwieszane być mogą dla...) 2) lub wstawić jakąś wąską aplikacje, jest to tyle łatwiejsze gdy zrobić np. sypialnie w 2 barwach i strukturach przede wszystkim( jedna gładka druga strukturalna) ja zrobiłem w ten sposób(myślę że wskoczyło) Pytaj... E:\Dom Klimontów\Nowe wnętrza\ęcie021.jpg[/img][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts