pedros475 30.10.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam.Ile płaci się za pracę koparki przy kładzeniu rury wodociągowej? Czy mam umawiać się na zapłatę za mb czy godzinę? Mam do wykopania z 300 mb, głębokość co najmniej 160 cm, dodatkowo przejście pod 2 rowami. Ile czasu dobrej koparce i operatorowi zajmie taka operacja? Zakładam, że cena obejmie również zasypanie wykopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suhy1 03.11.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witam.Mnie koparka kopała 120m za godzinke 70zł. Wszystkie prace to pół dniówki wraz z położeniem rury i zasypaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedros475 06.11.2006 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Dzięki za podpowiedź. W międzyczasie otrzymałem ofertę firmy, której szef mówi, że wykona prace za 100 zł/h plus 7% VAT. Zadeklarował jednak, że jest skłonny zejść do 80 zł/h netto. Robotę szacuje na dwa dni, po 10 godzin każdy. Te normatywy odpowiadałyby w miarę Twoim danym, choć chyba jeszcze warto się potargować o cenę. Kto ma inne doświadczenia?Dodam, że prace będą wykonywane w Wielkopolsce, niedaleko Gniezna. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.11.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kolego ! .... najlepiej umówić się za dzieło, bo co będzie jeśli w wykopie pojawi się woda, a grunt będzie się osuwał ???Poza tym wszystkim wodociąg ( przyłącze ) powinien układać wykonawca z uprawnieniami ....PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 24.11.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam! Mam pytanie ta cena za mb zawiera również przejście pod rowem ( w rowie) -jak to się robi? Mogę być w podobnej sytacji. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts