wojtstemp 30.10.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 witamznacie może jakiś dobry sposób i srodek na pozbycie sie grzyba że ściany, wyłazi po każdym malowaniu pozdrawiam wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 31.10.2006 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ocieplić ścianę.Jak ściana zimna,to para się osiada i gnije.Miałem taki problem w bloku w kuchni.Po ociepleniu jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtstemp 31.10.2006 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 jak to zrobiłeś że ci ocieplili???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.10.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ocieplić ścianę.Jak ściana zimna,to para się osiada i gnije.Miałem taki problem w bloku w kuchni.Po ociepleniu jak ręką odjął. U mnie nie da sie ocieplić ściany - to ściana między pokojem a łazienką - pęknięcie idzie od dachu ( 11 piętro) i kończy sie w moim mieszkanku ( na 5 piętrze). Suuuper :) Szczególnie jak są roztopy Chyba ścigne spółdzielnię z ubezpieczenia - niech sie kopią z koniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.11.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 jak to zrobiłeś że ci ocieplili???? musieli bo prawie każdemu gniła ściana w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtstemp 04.11.2006 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Chyba ścigne spółdzielnię z ubezpieczenia - niech sie kopią z koniem jakie ubezpieczenie? czy każda spółdzielnia jest ubezpieczona?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtstemp 04.11.2006 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 tedii jak zmusiłeś spółdzielnie do wykonania ocieplenia? bo moja spółdzielnia to tylko daje kolejne podwyżki a nic w zamian. pozdrawiam wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 04.11.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Nie trzeba było zmuszać.Wystarczyło obejrzeć grzyb na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alladyn1719500653 05.11.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Mam też taki sam problem, co zaczyna się sezon grzewczy to wyskakują w narożnikach pod sufitem mokre plamy które przeobrażają się w grzyba (ale to jak człowiek przegapi) czytałem na ten temat pare artykułów i próbowałem zastosować w praktyce porady (częste wietrzenie pomieszczeń itp.)ale to zabardzo nieskutkuje, najgorzej jest po nocy na oknach skrapla się para. Proszę o jakieś rady kilka danych:- mieszkanie w bloku (nieocieplony)- ostatnie piętro- okna plastikowe- szkody górnicze (niedawno usuwane)zgłaszanie do ADM nie przynosi skutków zwalaja na słabą wentylację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtstemp 06.11.2006 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Nie trzeba było zmuszać.Wystarczyło obejrzeć grzyb na ścianie. Cześć U nas tez oglądali i się tym zupełnie nie zmartwili, "olewka",a grzyb sobie rośnie i powiększa się,a budynku chyba nigdy nie ocieplą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatakonieczek 20.11.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ja grzyba zlikwidowałam...na 1,5 roku, ACE i pędzlem. Sąsiadka podpowiedziała mi ten pomysł. I zadziałał. poprostu kupiłam płyn i moczyłam pędzel i malowałam....pomogło...teraz dziad wylazł, ale znowu go potraktuję ACE- ale półtora roku był spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 06.12.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ja grzyba zlikwidowałam...na 1,5 roku, ACE i pędzlem. Sąsiadka podpowiedziała mi ten pomysł. I zadziałał. poprostu kupiłam płyn i moczyłam pędzel i malowałam....pomogło...teraz dziad wylazł, ale znowu go potraktuję ACE- ale półtora roku był spokój ja tez pomalowałam sufit ace-do tej pory nie wrócił grzyb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.12.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 A ja potraktowałam grzyba gąbką i domestosem i od 3 lat grzyba nima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damdaa 09.01.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 My też stosowaliśmy takie metody ale wkurzam się jak przychodzi zima bo to oznacza znowu parowanie okien . A swją drogą to wina tego ,że susze pranie w pokoju bo nie mamy gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula-2304 17.01.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ja słyszałam, a wy potwierdzacie tę teorię, że na grzyb czy pleśń dobrze działa ocet oraz środki czyszczące na bazie chloru, a więc wspomniane ACE czy Domestos. Ale doraźne oczyszczenie ściany powinno być połączone z usunięciem przyczyny powstawania pleśni czy grzyba w mieszkaniu. Na tym forum znalazłam całkiem pożyteczne radyhttp://forum.leroymerlin.pl/read.php?20,512,1223#msg-1223 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 07.02.2008 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Kurcze, też mam ten problem!! Wynajmujemy już 1,5 roku studio o gabarytach 20m2 z jednym, podwójnym oknem balkonowym. I o ile zeszłej zimy nie było problemu z parowaniem szyb i grzybem /grzaliśmy kaloryferami na 5-tce, bo ogrzewanie było w czynszu rozłożone na rok/, o tyle w tym roku dramat: nie mogę opuszczać rolet do samego dołu, bo woda się na szybach skrapla i rolety przykleją się do szyb; pod drzwiami balkonowymi też się skrapla woda, a do tego na ścianie przy drzwiach balkonowych - zasłoniętych niską szafką nocną - powstał wstrętny grzyb /dodam tylko, że w tym roku jako że musimy się rozliczać z grzania ponad czynsz, włączaliśmy kaloryfery tylko jak były przymrozki/. Czy powinnam ten problem zgłosić administratorce i właścicielce bloku zarazem?? Czy może powinnam sama usunąć tego grzyba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 09.02.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 też mam ten problem pleśń wyszła mi w roku pod sufitem w kuchni. Dom ma już kilkanaście lat na takie dziadostwa wyszły w tym roku (drugie miejsce to łazienka). Właściwie nic się nie zmieniło w użytkowaniu mieszkania . wydaje mi się , że ma to związek z gotowaniem, parą. W tym roku zamierzamy przeprowadzić dość konkretny remont całego piętra, czy zamontowanie parołapu - okapu nad kucheną pomoże? Jeżeli tak to na co zwracać uwagę przy zakupie tego urządzenia? Planujemy rozwalić ścianę i otworzyć kuchnię na jadalnię i salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.04.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 9 razy na 10 rada ta sama:Wietrzyć i grzać i wietrzyć!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.04.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 9 razy na 10 rada ta sama: Wietrzyć i grzać i wietrzyć! Adam M. mało skuteczna,u mnie nie działa,nie wtym stadium,pomógł domestos i od paru lat spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.04.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Bajki opowiadasz. Przejściowo pojawiły się warunki dla grzybka i on się tam zagnieździł. Ty go utłukłeś domestosem, warunki teraz są dla niego niekorzystne więc się nie odradza. Dlatego masz od dawna spokój. Wstawiając szczelne, plastikowe okna nikt nie dba o to, żeby w nich zrobić dziurę!Przecież płacili za SZCZELNE!!!W ten sposób wyłącza się wentylację. Mocno ją ogranicza. Tworzy się idealne warunki dla grzybka.A on, jak ma takie warunki, to zaczyna rosnąć.Dopóki nie zmieni mu się tych warunków na niekorzystne - to będzie starał się rozwinąć.Domestos i ACE to pudrowanie trupa. Taki grzybek, jak dać mu czas, to mocno wrasta w mury. Wrasta wgłąb.Usunięcie go jest możliwe, ale trudne i zwykle oznacza mniejszy lub większy remont.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts