jarek-39 30.10.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam wszystkich naforum. Chciałbym zapytac o taką sprawę .Chce na swojej działce wybudowac mała saunę połączona z tarasem . częśc sauny mam zamiar wybudowac z bloczków siporeks a cześćaltany jako kacik wypoczynkowy z lekkiej kontrukcji drewnianej typowa altana tylko polaczona z czescia murowana .W zwiazku ztym mam pytanie do szanownych kolegów i koleżanek prubujacych samodzielnie cos robic na swoich dzialkach czy na wybudowanieczegoś takiego potrzebna jest jakas specjalna zgoda, plany na budowe itp. z góry wszystkim dziekuje za pomoc w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 30.10.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Gdy bym budował saunę w ogrodzie to napewno z drewna- bali , Jak myślimy o zdrowiu to pocałosci już . Pomysł bardzo dobry.Tez bedę budował Miejsce już jest. :D Pozdr. P.S. Decyzja należy do budującego Czy potrzebna jest jakaś decyzja to jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek-39 31.10.2006 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 masz racje ze z drewna ale przeciez zewnatrz moze byc murowana a w srodku wykonczona drewnem . przeciez to jest to samo co wykonanie sauny wewnatrz budynku przeciez to tez jest w murach .Moim zdaniem liczy sie wnetrze tak czy inaczej wykonczenie jest w drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 31.10.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Najważniesze zbudować i korzystać To jest to Samo zdrowie Nie zapomnij o światłoterapi w saunie . .Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.10.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 super pomysł ale jak będziesz jechał na wakacje podrzuć klucze ......... przypilnujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek-39 05.11.2006 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Podaj adrers to ci podesle kluczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 05.11.2006 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Podaj adrers to ci podesle kluczyki taaa, a potem rachunek za prund http://emots.wizja.net/emoty/mikrofalowka.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panzajac 08.09.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) (Z uwagi, że post był dodany kilka lat temu, a nie zauważyłem tego, to zamiast poniższych rad, chciałbym spytać o efekty, pozdrawiam) Odnośnie pozwoleń to - mogę się mylić - ale chyba do iluś tam m2 (bodajże 25m2) i jeśli ilość obiektów nie przekaracz 2/500m2 to nie musisz mieć pozwolenia. Ponieważ na co dzień zajmuję się saunami, powiem tak - liczy się wnętrze Dobrej jakości świerk skand. np kl.A+, ekran, wełna miner. Jeśli ma być bardziej atrakcyjnie, a nie boisz się to polecam piec opalany drewnem - oszczędzasz na prądzie, ale trzeba piec obsługiwać (napalić, wyczyścić). Co do tej koloroterapii - jak kto woli, ja jestem zwolennikiem prostych rozwiązań w saunie, a nie dyskoteki, ale to nie znaczy, że proste światło nie może być efektowne. Dla moich klientów zawsze mam jednak różne rozwiązania, ale z doświadczenia wiem, że proste i nienajdroższe piece i oświetlenie niczego saunie nie ujmują. Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2013 przez panzajac (dopiero zauważyłem datę postu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts