Gienio 24.08.2003 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 A co myslicie na temat wieńca ściany fundamentowej. W projekcie mam, ale budowlancy tak sie pospieszyli, ze zrobili do końca z bloczków - nalegam by zdjęli dwie warstwy i zrobili zgodnie z projektem, ale czy rzeczywiście jest to konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 24.08.2003 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 A co myslicie na temat wieńca ściany fundamentowej. W projekcie mam, ale budowlancy tak sie pospieszyli, ze zrobili do końca z bloczków - nalegam by zdjęli dwie warstwy i zrobili zgodnie z projektem, ale czy rzeczywiście jest to konieczne. Radziłbym jednak zrobić zgodnie z projektem. Jeżeli masz wątpliwości skonsultuj się z kierownikiem budowy lub projektantem konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 24.08.2003 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 W moim przypadku też nie było w projekcie zbrojenia, ale nie zastanawiałem się długo tylko dałem !!! Koszt zbrojenia ław to było 10 % kosztów materiałów na fundamenty. W przypadku całych kosztów stanu zero to niecałe 5%. Pomyśl ile to procent w skali całej inwestycji. P.S. Zapłaciłem za stal na zbrojenie ław 600 PLN ( roboty wykonywałem sam ) Pozdroofka i do dzieła !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts