paris 30.10.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 jak narazie nasz ogrod wyglada nie najlepiej: zero drzew i krzewow. w tym roku mielismy w planie posadzic krzewy i drzewa. no i nie zdazylismy - z winy fachowcow. wydaje mi sie ze jest juz zimno na sadzenie roslin. co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 30.10.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 A dlaczego by nie? Chyba, że sadzącym za zimno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 30.10.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Nio włanie dlaczego nie. Można sadzić aż do momentu jak ziemia zamarznie. PS. Warto kupić listopadowego Działkowca tam sš odpowiedzi i podpowiedzi na temat sadzenia, zimy, zabezpieczania etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.10.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 na szczęscie lało u nas, więc spokojnie możesz jakieś iglaki czy brzózki sadzić. Gdyby bylo tak sucho, jak pare dni temu, to pewnie drzewka mogłyby przemarznąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paris 30.10.2006 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 majka - a gdzie mozna kupic jakies drzewka, krzewy? znasz jakas dobra szkolke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.10.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 a co potrzebujesz? brzózki najlepiej z lasu. Niektóre możesz z witaminki. Thuje ze Szczyglic itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 30.10.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 U mnie wlasnie dzisiaj posadzono drzewa i krzewy owocowe w sadzie.Zakupione w szkolce ogrodniczej w Zelkowie kolo Krakowa.Stare odmiany. Namiary znalazlem tu na forum. A juz chyba tydzien temu posadzono drzewa i krzewy ze szkolki lesnej http://krzeszowice.krakow.lasy.gov.pl/main.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 11.11.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 doczepiam się do wątku, choć właściwie o cebulki pytam - czasu standardowo zbrakło na powtykanie w ziemię tulipanów - przyjmą się jeszcze? bo z przesadzaniem krzaczków to już chyba wstrzymam się do wiosny... /o ile znowu mi wiosna nie mignie w oczach i zrobi się lato.../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 11.11.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Późnawo, ale wsadź, lepiej niż wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 11.11.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 też tak myślę choć chyba połowę upchnę do doniczek, schowam w jakimś chłodnym miejscu i wyciągnę sobie w styczniu... byłoby fajnie, gdyby zakwitły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 12.11.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 A juz chyba tydzien temu posadzono drzewa i krzewy ze szkolki lesnej http://krzeszowice.krakow.lasy.gov.pl/main.php a mozesz przeslac mi szczegoly tego co kupowales. miszkam niedaleko i potrzebowalbym kilkaset sonen i paredziesiat brzoz. jakiej wielkosci material kupowales i w jakich cenach? patrzylem na stronie ale maja w cenniku tylko male 3 letnie sadzonki. z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.11.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 12.11.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Hmmm.. pogoda nieco zwariowana. Śnieg stopniał, ociepliło się, liście na częsci krzewów pozostały, a róze...wypyszczają pąki. Wschodzą czerwone łebki piwonii i nabrzmiewają kwiatowe pąki azalii... Oj, jak ściśnie mróz, to narobi szkód okropnych. Na początku tygodnia posadziłam kilka szczepionych iglaków, ale maja na pniach osłony hydrauliczne ( pianki), więc są jako tako przygotowane do zimowania.Były w doniczkach, są w ziemi bez doniczek i mam nadzieję, że obecna dodatnia tamperatura, pozwoli na "zakotwiczenie" przed zimą właściwą . Deszcz leje co drugi dzień, więc nie ma sensu podlewać, bo pogoda jak na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 12.11.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 No właśnie, a wiecie gdzie /w okolicach Kalisza/ kupić ok. 2 metrowe WIECZNIEZIELONE??? - coby się pozasłaniać bo podglądają!!! Stanisław Zymon - Tłokinia Wielka/Kalisza http://www.zymon.pl/ .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 12.11.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 A juz chyba tydzien temu posadzono drzewa i krzewy ze szkolki lesnej http://krzeszowice.krakow.lasy.gov.pl/main.php a mozesz przeslac mi szczegoly tego co kupowales. miszkam niedaleko i potrzebowalbym kilkaset sonen i paredziesiat brzoz. jakiej wielkosci material kupowales i w jakich cenach? patrzylem na stronie ale maja w cenniku tylko male 3 letnie sadzonki. z gory dzieki. Wyslalem na priva Kilkanascie sadzonek swierka , zimuje w doniczkach w zimnej i jasnej piwnicy. Wygladaja tak: http://img62.imageshack.us/img62/3161/im000958et8.th.jpg Juz posadzone: http://img48.imageshack.us/img48/8044/im000941qm9.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 12.11.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 też tak myślę choć chyba połowę upchnę do doniczek, schowam w jakimś chłodnym miejscu i wyciągnę sobie w styczniu... byłoby fajnie, gdyby zakwitły Kupiłem troche cebule i nie miałem czasu ich wsadzić. Co zrobić z nimi aby nie poszły na kompost (tulipany, hiacynty, krokusy, lilie). Takie po kilka sztuk w woreczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 15.11.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Witam Wsadzić w ziemię koniecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 15.11.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 w tamtym roku kupowałem na wyprzedażach jeszcze w listopadzie; z kilkunastu posadzonych iglaków dwa przemarzły - warto byłopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 16.11.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Sadzić, sadzić Na dworze +12C, noce bez mrozu, a drzewka nabrzmiewają pąkami. Jeśli tak będzie jeszcze przez miesiąc, to zakwitnie mahonia pośrednia, kalina Dawn i wiosenne cebulowe, które już zaczęły przebijać ziemię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 16.11.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 ... Jeśli tak będzie jeszcze przez miesiąc, to zakwitnie mahonia pośrednia, kalina Dawn i wiosenne cebulowe, które już zaczęły przebijać ziemię.. no i to chyba będzie problem... jak to zielsko przekonać, coby w ziemi siedziało??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts