kadra 30.10.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Tiaaa, widać, kto zaczął porządki w ogrodzie... Teraz stanęło na rododendronach, a raczej rododendronkach... W lato piłkarze amatorzy połamali mi krzaka i z tego żalu gałazki (takie 15cm) wsadziłam w ukorzeniacz i do gleby ... Listki są do tej pory zielone, pączki co to na końcach były też nie wyschły więc zakładam, że jakieś korzonki już są Krzaczorki stały do tej pory na zewnątrz, po pierwszych przymrozkach w odruchu dobrego serca wszystko wciągnęłam do domu... i teraz się zastanawiam czy nie powinnam tego wsadzić teraz do gruntu... ale czy przezimuje... a w domu też może zmarnieć bo nie będzie miało zimnego okresu no i skąd będzie wiedziało, że trzeba już kwitnąć? no nie wiem, pomóżcie, pliz... buzia-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 30.10.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Rozumiem że te sadzonki sš w doniczkach. W takim razie wkop je w ziemię tak aby doniczki były zakryte, a na częć zielonš daj troszku gałšzek czy stroiszu. Powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 30.10.2006 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 tak w doniczkach zwykłych plastikach po jakich zakupionych roślinkach..Oki dzięki za pomocpozdrawiamK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 01.12.2006 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Niestety rododendrony trudno się ukorzeniają, najlepszą dla nich porą jest późna jesień i szklarnia, można w domu, bo temperatura też musi być wysoka ok 25oC. Dużą wilgotność można uzyskać przykrywając woreczkiem. Ale trzeba je często kontrolować, bo w tej temperaturze łatwo łapią chroby grzybowe. Ukorzenianie w tych waruknach trwa ok. 2-3 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts