mira it 30.10.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 mam pytanie , bo trudo mi uwierzyć.dzisiaj koleżanka w pracy pytała się mojej żony czy my jesteśmy w stanie postawić jej dom do zamieszknia w 4 miesiące.najlepsze jest to ,że ona ma firmę która wyceniła jej dom tj 150m2 powierzchni urzytkowej, prosty dwu spadowy dach, (tyle wiem)materiały + robocizna za 200tś , ona im tyle daje i za 4 miesiące się wprowadza. dom murowany z Ytonga, dachówka ceramiczna , tynki gipsowe,posadzki, elektryka, hydraulika,zabudowa poddasza,malowanie, parkiety, kafle, lazienki dwie, itp. cena bez stolarki a tak z wszystkim , wnosimy meble i mieszkamy. czy jest to realne, liczac sobie mi wychodzi duzo wiecej.my budując dom , budujemy go z materiałów zakupionych przez inwestora, a w wiekszosci jest tak ze w pierwszym roku stan surowy a na drugi rok wykonczenie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 30.10.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Terminowo jest to możliwe, ale czy za takie pieniądze? Trzeba naprawde dobrych ekip i organizacji żeby tak szybko, bez usterek wybudować dom. A wiadomo, że facowcy nie są tani. Jeśli nie ma ryzyka, że firma się rozpłynie po zainkasowaniu pieniędzy, to warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 30.10.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 jak dla mnie :-za szybko-za tanio i to tyle ( łącznie z parkietem w ciągu 4 m-cy????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 30.10.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Moim skromny zdaniem w terminie wiosna - lato przy idealnym zgraniu ekip i bez przestrzegania koniecznych przerw technologicznych (schnięcie tynków, posadzek) możliwe, natomiast w okresie jesienno zimowym - możliwy jedynie stan surowy zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira it 30.10.2006 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 o ile jest np ytong 36 drozszy niz pustak porotherm 36 zadko buduje z ytonga ludzie wola zamienic go na zwykły gazobeton 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 30.10.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Coś mi tu nie pasuje?? Zbyt mała kwota i to jeszcze z materiałami ?,trochę mało czasu jak na oddanie domu pod klucz . Głupich nie sieją sami się rodzą!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira it 30.10.2006 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 możliwe w 4 miesiące to wiem ale głównie chodzi mi o cenę 200tś na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 30.10.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 jest to nie realne jak na dzisiejsze czasy no chyba ze ekipa bedzie wszechstronna i bedzie mila fachowców od wszystkiego gdzie kazdy bedzie wchodzil zaraz po nastepnym na robote bez zadnego opóznienia. Wszystkie materialy musialy by byc zamawiane duzo wczesniej i skladowane na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 30.10.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 niedaleko mnie, powstał dom w 2 miesiące. W środku lata, trwało to błyskawicznie, tylko zaczeli teren przygotowywać z tu "zaraz" dekarze wchodzili. Przynajmniej jeśli chodz o wygląd zewnętrzny to cacuś, bo niewiem co w środku jest zrobione, podejrzewa że dłużej wnętrza robili. Metraż podobny tylko kredyt coś około 350tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 31.10.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 czas - tak, kwota - rzaczej nie, cuda się nie zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 31.10.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 czas - tak, kwota - rzaczej nie, cuda się nie zdarzają Jeśli ekipa jest również właścicielem hurtowni budowlanej to takie cuda jednak się zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 31.10.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 w wersji developerskiej i przy shitowych materiałach bez podpiwniczenia, blacha na dachu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 31.10.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 trochę to mocno naciągnięte 200 tysięcy na dom (jak ma się działkę) to wcale nie tak mało ale w takiej sytuacji zakładamy własny wkład pracy + pewne ograniczenia w wykończeniówce np. panele tania instalacja c .o i elektryczna itp. przy załozeniu ze się mamy do niego wprowadzić i ma byc wszystko na tip top parkiety i takie tam buzery bajery kafle itp i jeszcze ma to wszystko zrobic firma za te 200 tys to ktos kogos tu chce wydym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.10.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Nie no, jesli znalazłabym firmę która mi wybuduje za 200000 do wprowadzenia z wykończeniówką to nic ino brać . Tylko gdzie tu haczyk??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 31.10.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 firmę która wyceniła jej dom tj 150m2 powierzchni urzytkowej, prosty dwu spadowy dach, (tyle wiem) materiały + robocizna za 200tś , ona im tyle daje i za 4 miesiące się wprowadza gdzie tu haczyk? "ona im tyle daje i za 4 miesiące się wprowadza" ja bym się bał tej kolejności... To chyba najważniejsza zasada która obowiązuje w budowaniu: nie płacić z góry A przynajmniej: nie płacić z góry za robociznę Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts