anpi 30.10.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 No właśnie. Czy one się czymś różnią oprócz nazwy? Muszę kupić sterownik, ale nie jestem do końca przekonany - który model. Na razie skłaniam się ku 2005TX. Ktoś ma i mógłby się podzielić wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.10.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 No właśnie. Czy one się czymś różnią oprócz nazwy? Muszę kupić sterownik, ale nie jestem do końca przekonany - który model. Na razie skłaniam się ku 2005TX. Ktoś ma i mógłby się podzielić wrażeniami? Jeden diabeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.10.2006 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 No tak myślałem. Ale już poszczególne modele sporo się od siebie różnią. Zamierzam używać tego sterownika do włączania pieca elektrycznego w drugiej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.10.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 No tak myślałem. Ale już poszczególne modele sporo się od siebie różnią. Zamierzam używać tego sterownika do włączania pieca elektrycznego w drugiej taryfie. Model 2005 jest tzw "ecomomic" czyl ma czułość 0,25 stC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 30.10.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 autaton to euroster po zmianie nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 31.10.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Maly, "moj" hydraulik nie jest pewien, czy Auraton bedzie wspolpracowac z Wieskiem (Vitogas 100 - jeden znajomy mi doradzal ). Mozesz potwierdzic lub nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
26kW 31.10.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 U mnie Euroster 2005 economic pracuje z Niedźwiedziem KLO30.Ten sterownik ma tylko przekaźnik włącz/wyłącz i tego samego wymaga kocioł. W przypadku innych kotłów sprawa jest prosta jeżeli kocioł wymienia jakieś informacje z sterownikiem to musi byc sterownik dedykowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 31.10.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 ja tak się intensywnie zastanawiałem czy Auraton czy Euroster, że kupiłem PT21 (137zł na allegro), dokładnie BPT21 (294zł allegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 31.10.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 No właśnie. Czy one się czymś różnią oprócz nazwy? Niczym, bo to jest to samo. Mam 2005TX i bardzo fajny sterownik, bo nie trzeba prowadzić przewodów, ponadto jak chce stabilizowac temperaturę w innym pokoju to po prostu biorę sterownik i przenoszę do innego pokoju. Zasięg ma bardzo dobry, kocioł mam w piwnicy, a więc transmisja przez 3 stropy. Działa na zasadzie włącz/wyłącz, a więc tylko z kotłami, które mają taki styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 31.10.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 A ja chce sterownik który umożliwi włączanie oddzielne 3 pomp każdą zależnie od trzech różnych czujników temperatury. Dodatkowo aby umożliwiał regulacją np: włączenie przy temp poniżej 7st później wyłączenie w przedziale 7-22 i później znowu włączenie powyżej 22. I tak dla każdego z 3 obiegów tylko dla różnych temperatur. Oczywiscie czujki muszą pracować nawet przy -30st Jaki to będzie sterownik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.10.2006 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 autaton to euroster po zmianie nazwy No, chyba nie bardzo. Istnieją 2 firmy: "Lars" w Poznaniu - produkuje Auratony http://www.auraton.pl "Euroster" w Chumiętkach - produkuje Eurostery http://www.euroster.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 31.10.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Maly, "moj" hydraulik nie jest pewien, czy Auraton bedzie wspolpracowac z Wieskiem (Vitogas 100 - jeden znajomy mi doradzal ). Mozesz potwierdzic lub nie? Nie ma znaczenia czy jest to V100 czy też v333 - ważne jaki jest sterownik na kotle - jeli vitotronic 100 to ok ale jeli v150 lub v200 to nie. chyba że zblokujesz palnik ale mogš być kłopoty z CWU oraz ochronš p-zamarzaniowš. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 31.10.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Jaki to będzie sterownik ?? nie wiem co dokładnie chcesz sterować ? może coś z tej propozycji, np. jeden z : R315.01 - R315.6 http://www.compit.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAC II 01.11.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Ktoś ma i mógłby się podzielić wrażeniami? mam od miesiąca i ..... jest wkurzający bo gdy chcę ZMNIEJSZYĆ temp. w pokoju to muszę "lecieć" przez cały zakres regulacji - ma sterowanie tylko na +, jeśli już to tylko bezprzewodowy - bo wygodny, w moim egzemplarzu sam termometr ma dużą bezwładność - fachowiec powiedział, że tak musi być w tym modelu, ogólnie jest OK, ale ja bym szukał dalej ( ja już niestety zapłaciłem ) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoo 01.11.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 autaton to euroster po zmianie nazwy No, chyba nie bardzo. Istnieją 2 firmy: "Lars" w Poznaniu - produkuje Auratony http://www.auraton.pl "Euroster" w Chumiętkach - produkuje Eurostery http://www.euroster.com.pl Przepisałem to ze strony http://www.auraton.pl więc chyba wszystko jasne w tym temacie Oferujemy regulatory temperatury od 15 lat. Początkowo pod marką Euroster. W związku z wejściem naszego kraju do Unii Europejskiej oraz ze wzrostem sprzedaży zagranicznej podjęliśmy decyzję o zmianie marki naszych produktów na AURATON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexiel 01.11.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 A ja chce sterownik który umożliwi włączanie oddzielne 3 pomp każdą zależnie od trzech różnych czujników temperatury. Dodatkowo aby umożliwiał regulacją np: włączenie przy temp poniżej 7st później wyłączenie w przedziale 7-22 i później znowu włączenie powyżej 22. I tak dla każdego z 3 obiegów tylko dla różnych temperatur. Oczywiscie czujki muszą pracować nawet przy -30st Jaki to będzie sterownik ?? Chyba tylko "własnej roboty" bo trudno bedziesz miał go kupić jako wykonanie fabryczne, bo jeśli dobrze zrozumiałem to muszą być trzy niezależne tory. Oczywiście da się to zrobić ale trzeba mieć troszke do czynienia z elektroniką i wbrew pozorom nie jest to trudny układ do zrobienia w kilka godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 01.11.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 jest wkurzający bo gdy chcę ZMNIEJSZYĆ temp. w pokoju to muszę "lecieć" przez cały zakres regulacji - ma sterowanie tylko na +, jeśli już to tylko bezprzewodowy - bo wygodny, w moim egzemplarzu sam termometr ma dużą bezwładność - fachowiec powiedział, że tak musi być w tym modelu, ogólnie jest OK, ale ja bym szukał dalej ( ja już niestety zapłaciłem ) pozdr no to mi dobrze doradzili forumowicze i mój Pepiczek PT21 jest lepszy od Eurostarów/Eurotonów, a bezprzewodówka (BPT21) rewelacja stoji obok mnie, mam teraz 21.3 stopnia , histeryza 0.1, jak nie pasuje mi to, to się bawię i kombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 01.11.2006 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 no to mi dobrze doradzili forumowicze i mój Pepiczek PT21 jest lepszy od Eurostarów/Eurotonów, a bezprzewodówka (BPT21) rewelacja stoji obok mnie, mam teraz 21.3 stopnia , histeryza 0.1, jak nie pasuje mi to, to się bawię i kombinuję Gdzie go kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 02.11.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Gdzie go kupiłeś? na allegro, są wszystkie + przesyłka 6zł, co ciekawe nawet bezprzewodówki są w podobnej cenie nie ważne, czy to 2005TX, 2020TX, 3000TX, czy BPT21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.11.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 ... może coś z tej propozycji, np. jeden z : R315.01 - R315.6 http://www.compit.pl/ Już blisko - dzięki ... Chyba tylko "własnej roboty" bo trudno bedziesz miał go kupić jako wykonanie fabryczne, bo jeśli dobrze zrozumiałem to muszą być trzy niezależne tory. Oczywiście da się to zrobić ale trzeba mieć troszke do czynienia z elektroniką i wbrew pozorom nie jest to trudny układ do zrobienia w kilka godzin No właśnie prawdopodobnie tak to się skończy. 3 niezależne tory i jeszcze dobrze by było żeby przynajmniej jeden z nich wyłączał przy 7st a włączał ponownie przy 20st. Czyli trzyobwodowy i jeszcze dwuprogowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts