CuoreRosso 30.10.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Prośba. Jak w tytule. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlik 02.11.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Przyłącze się do tematu. W zasadzie jestem już prawie zdecydowany na ten projekt, ale chętnie bym zobaczył przynajmniej jakieś fotki z realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 02.11.2006 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 No to chyba będziemy budować razem Projekt jest nowy więc b. prawdopodobne, że nikt na forum go jeszcze nie buduje. Ja planuje za rok o tej porze mieć stan surowy otwarty, a poźnym latem/wczesną jesienią 2008 się wprowadzam. Troszkę przeraża mnie mój stan wiedzy budowalnej. Ale zaglądam na forum niemal codziennie i uczę się, uczę... A ty kolego kiedy masz zamiar "wystartować"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlik 03.11.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Ja raczej przyjmę troszkę inną taktykę. Ponieważ mam tylko ogólne pojęcie o budownictwie, postanowiłem zlecić budowę tego domu jednej firmie. W zasadzie to ta firma (developer) budować będzie dom wg mojego projektu na działce będącej jej własnością, ale zgodnie z moimu dyspozycjami np. co do materiałów, ocieplenia, elewacji itp. Po zakończeniu budowy i jej odebraniu po prostu kupuję nieruchomość. Oczywiście uczę się również żeby być na bieżąco w temacie i podejmować słuszne decyzje co do materiałów, ocieplania, ogrzewania itp. I nie dac się wykiwać Taka metoda będzie na pewno kosztowała troszkę drożej niż metoda gospodarcza, ale nie muszę tracić czasu (którego zbyt dużo nie mam) na załatwianie wszystkich spraw - podejmuję tylko decyzję o sposobie ich załatwienia. W każdym bądź razie projekt już jest zamówiony, jeszcze w tym roku powinno być pozwolenie na budowę i na wiosnę ruszamy pełną parą Do końca 2007 powinniśmy się wprowadzić. Jakie zmiany planujesz w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlik 03.11.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 I jeszcze jedno: ktoś na tym forum już rozpoczął budowę tego domu.Widziałem to w którymś newsie, ale gdzieś mi uciekło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 03.11.2006 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Przewidywane zmiany indywidualne w projekcie: - pomieszczenie nr 10 - sauna - pomieszczenie 8 - zostanie zaadaptowane na pokój, po przesunięciach ścianek dzialowych - pomieszczenie 7 - bedzię łazienką W jakiej technologii - jeszcze nie wiem. Ale jeśli chodzi o instalacje grzewczą to najpewniej zintegrowany system (kominek turbo + kolektory + gazowy piec kondensacyjny). Idealne rozwiązanie z ogrzewaniem podłogowym. Nie wiem tylko czy bedzie ono w pokojach bo opinie o takiej instalacji pod panelami sa dosyć różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 03.11.2006 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 I podbijam jeszcze raz: kto to juz buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 03.11.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witam Widzę, że coś drgnęło.... C136 to jednak nowy projekt, nikt go napewno jeszcze nie wybudował... Ten post ma większe szanse na zauważenie w dziale projekty i architektura...choć kto wie???? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlik 03.11.2006 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Ja zmiany jakie przewiduję na razie to:1) Rezygnacja z tarasu od frontu na rzecz zwiększenia salonu2) Likwidacja łazienki przy największym pokoju na rzecz jego powiększenia i zwiększenia powierzchni pomieszczenia gospodarczego3) Zmiana wejścia do garażu - jest z pomieszczenia gospodarczego, będzie z wiatrołapu. Ogrzewanie to na razie kominek plus piec gazowy, docelowo być może kolektory (choć opinie o nich słyszę różne). Rozważam ciągle jeszcze pompę ciepła.Ogrzewanie podłogowe planuję tylko w kuchni i w łazience. W pokojach i salonie docelowo będą panele - drzewo jest dobrym izolatorem, wiec raczej ogrzewanie tam nie ma racji bytu, bo będzie zbyt mało wydajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 06.11.2006 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Charlik mógłbyś podac namiar na tego developera. Najlepiej mail'owy. Ciekaw jestem ile sobie życzą za realizację całego projektu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlik 06.11.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Charlik mógłbyś podac namiar na tego developera. Najlepiej mail'owy. Ciekaw jestem ile sobie życzą za realizację całego projektu. pozdrawiam Podałem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogut 09.12.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Nie widziałem go jeszcze live, ale mam andzieje, ze wkróce zobacze. Załatwiłem już forlmalności, robie adaptacje i wiosną zaczynam budowe c136. Jak bedziecie mieli jakies pytania, ochote na fotki, zapraszam POzdrov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts