Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dachówka Benders - proszę o opinię

Maggie

Recommended Posts

A co ma być w niej niepokojącego ? zwyczajny malowany beton i tyle, kupować i kłaść jak jest dostępna, no i cieszyć się jej użytkowaniem oczywiście :wink: (dłuugo)

Ogromne brawa za za najbardziej przytomną odpowiedź 8) może poza lekko sarkastycznym "zwyczajny, malowany beton"... Ja zastąpiłbym to określeniem "pełnowartościowa jakościowo dachówka o określonych ramowo parametrach estetyczno-finansowych"... 8)

Panie Andrzeju (oraz adwokaci), proszę się nie obruszać na spontaniczną wypowiedź forumowicza benysia, bowiem po lekturze Pańskich wypowiedzi (pobieżnej, czy dogłębnej) nie sposób nie zauważyć zauroczenia wspomnianą marką. Nie ma w tym nic złego, każdy ma jakichś faworytów. Czy to powód, aby rzucać na szalę swoją wiedzę?..

PS. Justynap13 - pozdrowienia dla pana Grygiela :)

Panie Andrzeju (oraz adwokaci), proszę się nie obruszać na spontaniczną wypowiedź forumowicza benysia, bowiem po lekturze Pańskich wypowiedzi (pobieżnej, czy dogłębnej) nie sposób nie zauważyć zauroczenia wspomnianą marką. Nie ma w tym nic złego, każdy ma jakichś faworytów. Czy to powód, aby rzucać na szalę swoją wiedzę?

Nie ukrywam i nigdy nie ukrywałem, iż trochę większą sympatią darzę Braas-a co w cale nie oznacza, że inne cementowe porycia są złe. Nie elegancko jest jednak napisać "...bo pewno nie zna innych...". Zdaję sobie sprawę, że moje wypowiedzi nie wszystkim mogą przypaść do gustu ale sam fakt, że są czytane i nie pozostają bez echa daje mi wiele satysfakcji. Oczywiście za żadną negatywną odpowiedź pod moim adresem się nie obrażam (takie są zasady Forum). Pozdrawiam.

• 8 months później...

Przyłączam się do prośby o jakieś konstruktywne opinie, wynikające z doświadczenia, użytkowania, czy choćby nawet ze "słyszenia".

Zainteresowałam się tą firmą tylko i wyłącznie dlatego, iż ma w ofercie zielony kolor dachówki cementowej, co jest w sumie chyba rzadkością u innych producentów (ja przynajmniej nie znalazłam, chyba że ceramika - dodam, że w dodatku droższa od kolorów "standardowych").

Wydaje mi, że cementowa dachówka, choćby tej firmy, to i tak lepsze rozwiązanie niż zielona blachodachówka...

• 11 months później...

Chciałem już zamówić EURONIT'a ale dekarz mi polecił BNDERS'a że jest praktycznie w tej samej cenie a dachówka ma mniejszą porowatość.

Mają też większą paletę kolorów i bardziej mi się podobają dachówki skrajne - ładnie zaokrąglone. Dają 35 lat gwarancji (w euronicie 30), czekam na wycenę i chyba zamówię.

http://www.benders.se

http://www.benderspolska.pl

Chciałem już zamówić EURONIT'a ale dekarz mi polecił BNDERS'a że jest praktycznie w tej samej cenie a dachówka ma mniejszą porowatość.

Mają też większą paletę kolorów i bardziej mi się podobają dachówki skrajne - ładnie zaokrąglone. Dają 35 lat gwarancji (w euronicie 30), czekam na wycenę i chyba zamówię.

http://www.benders.se

http://www.benderspolska.pl

I tak jestem zachwycony, że aż dwa linki zostawiłem :D , widać kryzys i w Bendersie się umacnia :wink:

roofdach napisał:

I tak jestem zachwycony, że aż dwa linki zostawiłem , widać kryzys i w Bendersie się umacnia

Panie roofdach, Pan jest z EURONITU że się Panu nie podoba że BENDERS robi lepszą dachówkę w tej samej cenie?

P.S. właśnie dostałem wycenę z hurtowni - sprzedadzą mi BENDERSa w cenie EURONITu

Sprowadziłem kilka sztuk Bendersa, porównywałem je z Braasem i prawdę mówiąc nie widzę różnicy. Wytrzymałość na rozbicie zbliżona, tolerancja wymiarów również podobna, wizualnie różnią się tylko odcieniem. Zdecydowałem się na Braasa dlatego, że dostałem ofertę cenową na dachówkę Cisar w takiej samej cenie jak podstawowa Bendersa i na lokalnych składach sprzedają tylko Braasa. Bendersa musiałbym sprowadzać aż 600 km. Jedno co mi się strasznie spodobało w Bendersie to kolor brillant. Jest naprawdę ładny, tylko cena zbyt wysoka bo w podobnej cenie można kupić już ceramiczną dachówkę.

• 2 years później...