Munch 22.04.2003 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Położyłem na suficie gładź Atlasa - Gipsar Max. W miejscu połączenia płyt betonowych zastosowałem siatkę. Mimo to w dwóch miejscach gładź pęka i odpada - na długości ok.10 cm. Co z tym zrobić? Czy zastosować np. gips budowlany a następnie gładź? Czy pomocny może okazać się np. silikon, a następnie gładź? Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 22.04.2003 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 może dałeś za grubą warstwę na raz...czy dawałeś jakiś podkład pod gładź?snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Munch 22.04.2003 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Dałem Atlas Unigrunt. Może rzeczywiście któraś warstwa była za gruba... Jak się ratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 22.04.2003 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 wydłubać resztki i próbować jeszcze razchyba inaczej sie nie dasnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awt 22.04.2003 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Ja miałem kiedyś podobny problem. Miałem olbrzymią (2 merty na 1,5) dziurę w suficie do naprawienia - dałem płytę gipsową i na całym obwodzie siatkę drucianą o małych oczkach (stali się gips lepiej trzyma niż plastiku). Gładź gisowa (gips szpachlowy) najtańszy jaki był i wszystko trzyma i nic nie odpada. Problem mógł chyba wyniknąć - albo ze zbyt luźnej gładzi (za dużo wody)- albo ze zbyt chłonnego podłoża, ja zroszyłem trochę wodą przed położeniem gipsu.- mieszanka gispowa mogła być też niezbyt starannie wyrobiona.Przy dobrym podłożu i dobrej mieszance nie ma prawa odpaść.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts