artidm 31.10.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Witam.Jestem od dwóch lat posiadaczem 7-letniego domu, który kupiłem w drodze zamiany za mieszkanie w bloku. Dotąd priorytetem było zamknięcie przestrzeni wokół domu, bo dom nie miał ogrodzenia ani tak naprawdę splantowanej powierzchni wokół....teraz czas na dostosowanie wnętrza. Moje pytanie dotyczy sprawy zamiany istniejącego wyjscia na umieszczony w projekcie taras. Obecnie z dużego pokoju wychodzi sie na taras przez podwójne okno-drzwi balkonowe. zamierzam podzielić ten pokój na dwa, a linia podziału przebiega tak, że wypada na srodku obecnego wyjścia na taras. Pomysł jest taki, żeby istniejące wyjćie rozdzielić wstawką murowaną w środku i zastosować dwa osobne pojedyncze oknodrzwi balkonowe. Czy tego typu zabieg powoduje konieczność wystąpienia o zmiane projektu budynku w odpowiednim urzędzie, czy mozna to sobie robić bez takich formalności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 05.11.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Zeby rozdzielic pojedyncze drzwi balkonowe na pojedyncze, a zarazem zeby to mialo jakis sensowy wyglad i dalo sie otwierac musisz otwory dzrwiowe przesunac w stosunku do istniejacego dotychczasowgo otworu drzi podwojnych. Takie przesuniecie bedzie wymagalo zrobienie nowych nadprozy nad otworami. Wykonywanie elementow konstrukcyjnych w budynku wymaga uzyskania pozwolenia na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.11.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 No chyba że zmiecisz się w istniejšcym nadprożu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 09.11.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 A zmieścisz się potem przez te drzwi na balkon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts