Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tak poza tym ...to dziewczyny tak się cieszę, że z kimś mogę się podzielić takimi różnymi pierdołami. Nie wiem czy wy też tak macie ale swoim znajomym to nie za bardzo można się chwalić ... :roll: pytać się też nie pytają ...wręcz przeciwnie milkną albo mówią jak to beznadziejnie mieć dom, bo sami , bo niebezpiecznie, bo drogo.... ech...dobrze, że was mam :lol: :lol: :lol:

Oj tak, my własciwie jestesmy osamotnieni w boju...znajomi, sąsiedzi poznani w urzędzie w gminie ruszają z budową w czerwcu...generalnie nie rozmawiamy o budowie z nikim, no może trochę w pracy, ale ostatnio unikam tego, bo mam wrażenie, że i tak nie wiedzą o co mi chodzi...tak więc zostajemy z tym sami ...no przepraszam z majstrem :wink:

Oj tak, my własciwie jestesmy osamotnieni w boju...znajomi, sąsiedzi poznani w urzędzie w gminie ruszają z budową w czerwcu...generalnie nie rozmawiamy o budowie z nikim, no może trochę w pracy, ale ostatnio unikam tego, bo mam wrażenie, że i tak nie wiedzą o co mi chodzi...tak więc zostajemy z tym sami ...no przepraszam z majstrem :wink:

nie jesteście sami.... ja jestem :lol: :lol: :lol:

ps. zaraz wklejam nowe zdjęcia :lol: :lol: :lol:

Cześć Mikopiko!

Widzę, że mury się szybko pną do góry...pozazdrościć :D

Kolor okien piękny. Drzwi dobrałaś do wymarzonego wnętrza, czy poprostu takie wam sie aktualnie spodobały?

Ja ostatnio widzialam drzwi wewnętrze, za około 1300zł za sztukę :o :o

Piękne, z mleczną szybą, w moim kolorze,raczej nowoczesne, ale ta cena............

Te które wkleiłam to zewnętrzne i względnie tanie bo 1800 zł a te pierwsze kosztują ponad 3000 ale.... bez przesady nie będziemy się wieszać...

Dzisiaj byliśmy w stolarce wołomin i zaproponowali nam większy rabat na okna jak weźmiemy też drzwi ...po pierwsze nie podobają mi się...a po drugie koszt to ...4000-4500 tyś zł :-?

To lekka przesada..

okna 35, drzwi4,wewn14...mam się już wieszac? :evil:

Istne szaleństwo!!!

Ale cóż, fajne rzeczy sporo kosztują, ale z drugiej strony rzeczy które da się wymienić, nie muszą być od razu pierwszej klasy. Co też nie znaczy, że trzeba kupować jakiś badziew, "bo tani i za rok wymienimy". Trza jakiś kompromis wypracować :D

Istne szaleństwo!!!

Ale cóż, fajne rzeczy sporo kosztują, ale z drugiej strony rzeczy które da się wymienić, nie muszą być od razu pierwszej klasy. Co też nie znaczy, że trzeba kupować jakiś badziew, "bo tani i za rok wymienimy". Trza jakiś kompromis wypracować :D

no wiem....tylko w którym miejscu ten kompromis...

a poza tym jak patrzeć to co na potem zostawić?...okna nie...drzwi...też nie...glazura...terakota no chyba że zamiast parkietu na górze na razie wykładzina...ale czy to jest duża oszczędność?????????????????

a żeby to..... :roll:

Droga mikopiko - piszesz w dzienniku , ze zamierzasz wziac okna ze stolarki wolomin - chce lojalnie cie przestrzec. Bardzo duzo zlego slyszalam o tych oknach i firmie w ogóle. Mieszkam i pracuje blisko Wolomina , 3 miesiace temu równiez szukalam okien i wlasnie wtedy zebralam te opinie. Wybralam cos innego , moze jeszcze podyskutujesz na forum nad wyborem?

Dodam tylko , ze moi znajomi pracownicy stolarki Wolomin sami mi odradzali ten wybór.

Pozdrawiam - Agniecha

P.S Zjadlo mi polskie znaki

Znajomy mówil , ze uzywaja niewysezonowanego drzewa i to wszystko jedno jakiego , tzn. seki , przebarwienia. Klejenie warstwowo oznacza , ze na zewnatrz jest drewno a w srodek wklada sie co popadnie. Szyby nie zawsze sa tymi za ktore sie placi ( cokolwiek to znaczy ). Drewno ponoc przy klejeniu jeszcze puszcza zywice. Ponadto wiadomo konkurencja negowala zakup ze stolarki podajac mniej wiecej podobne argumenty. Dla nas przewazajaca byla opinia kumpla , który sam powiedzial , ze jeszcze 5 - 7 lat temu to naprawde byly swietne okna , a teraz... My wybralismy calkowicie inne ( bo plastiki ) , ale kierowalismy sie równiez wspólczynnikiem przenkania ciepla - to byl najwazniejszy argument. Nazwy firmy nie bede podawac bo nie chce byc posadzona o kryptoreklame ( nie o to mi chodzilo piszac do Ciebie ). Jezeli Cie to naprawde interesuje to pisz na priva.