Jasia 14.04.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 oj Miko! nieźle się urządziłaś! ale bądź dzielna! ja w sobotę zaliczyłam dwa razy schody na czworakach (tylko w domu a nie na budowie), ale bez złamań pobolewa - wyobrażam sobie jak Ciebie musiało boleć! a te zastrzyki?! łał! nie boję się zastrzyków, ale sama bym ich sobie raczej nie zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Hej Jasiu leżę troche mnie druga noga boli..bo ile można skakać z obciążeniem na jedną nogę ale zaras przyjadą do mnie zapasowe dwie nogi więc zaraz jadę zobaczyć marmury na parapety No kurcze przecież nie będę siedzieć w domu jak takie słońce na dworze chyba z kulami dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A i z nowości dom ocieplony, zagruntowany i częściowo wytynkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 14.04.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Miko, masz bardzo dobre podejście do gipsu! nie daj się przykuć do jednego miejsca! Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Miko, masz bardzo dobre podejście do gipsu! nie daj się przykuć do jednego miejsca! Tak trzymać! Nie mam takiego zamiaru Jutro idę z dzieckiem na plac zabaw , a że mój maluch to grzeczniuch niesamowity to idę z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 14.04.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 czyli w rezultacie on Ciebie zabiera na spacer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 czyli w rezultacie on Ciebie zabiera na spacer? chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Byłam Marmur zamówiony , tynk na budynku wyszedł suuuuuperaśny , taki jak chcieliśmy Domek wyszedł miodzio jak jogurt brzoskwiniowy , jest ciepły, super wyszedł..tylko to obejście ..tak chciałam posprzątać a teraz to chyba wirtualnie będę mogła . Płytki już wszystkie mamy ..a tych co nie mamy to będą niebawem. Projekt górnej łazienki zrobiony Podbitka założona , wycięte otwory na ledy i to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.04.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Jak tyle zrobione to ja oczywiście pytanie techniczne - tynk masz położony na całej wysokości ściany? Czy górny kawałek, który zakrywa podbitka też jest otynkowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Jak tyle zrobione to ja oczywiście pytanie techniczne - tynk masz położony na całej wysokości ściany? Czy górny kawałek, który zakrywa podbitka też jest otynkowany? do końca ściany położony jest styro z siatką i klejem , tynk jest po podbitce. Przykręcili stelaże , do tego podbitka , potem grunt i tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.04.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Robota wykonana a Ty dopiero teraz o tym piszesz!??? Jaki tynk połozyliście? Nie o kolor pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Robota wykonana a Ty dopiero teraz o tym piszesz!??? Jaki tynk połozyliście? Nie o kolor pytam... kabe ..kolor mniamniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.04.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 akryl? silikon? czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Podobał nam się kolor Sylwi i byliśmy u niej, żeby zobaczyć jak to wygląda na żywo , jest bardzo ładny ale dosyć mocny i nie pasowałby do naszego dachu. Sylwia ma czarny a my ceglasty. Podobał mi się kogil mogiel..ale weź człowieku dobierz to to , te z próbnika mają się nijak do tego co wychodzi na domu . Dzięki Sylwi pojechaliśmy do jednego miejsca, gdzie sprzedają tynki i wyobraźcie sobie mieli bardzo fajny pomysł : tynki pomalowane na styropianie- wtedy widać co i jak . Wybraliśmy kolor bo był ciepły i jasny bardziej biały niż kolor . Kto będzie wybierał tynki niech pamięta!!!!! na ścianie będzie to wyglądało ciemniej!!!!!!!. Trochę się bałam, że będzie nijaki ...ale po otworzeniu denka od gruntu już mi się spodobał po położeniu na ścianie już mniej bo przebijała szarość kleju . Po położeniu tynku wyszło suuuper . To co przeszliśmy z ociepleniem a właściwie ociepleniowcami nie zrelacjonuje..po co mam was dołować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 akryl? silikon? czy coś innego? coś innego silikat, silikat Jedno jeszcze dodam!!!! Nie sugerujcie się , że ktoś wam poleca ekipy!!! To , że będzie dobra macie 50%. W ekipach pracują tylko ludzie, którzy się zmieniają...niektórzy mają kilka ekip więc pewność, że u mnie zrobią super bo u kogoś zrobili super nie istnieje..no chyba, że rozmawiacie z fachowcem, który sam będzie robił a nie .."będzie robił" ale innymi rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.04.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Rozmawiałam z moim chłopakami od tynku. Zrobią mi w kazdje chwilibo to tylko położenie koloru. Zobaczymy. Podjadą też z próbkami i cenami tynków. Ciekawe jak to wyjdzie. Ale kazali mi najpierw podwórko ogarnąć, podsypać ziemie i zakopać rynny a dopiero potem robić kolor. Chyba tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 My na razie dolnej części - fundamentów nie robimy tzn. mamy ociepleni, mamy to wszystko zaciągnięte klejem a potem dopiero będziemy działać na końcu jak wszystko uprzątniemy . My też musimy nawieźć ziemi wywieź resztki z budowy ale czekamy na zakończenie kg szpachlowanie ,szlifowanie i malowanie. To co musimy w najbliższym czasie to: - kontener + koparka (nie damy rady sami a właściwie mąż bo ja teraz nieużyteczna ) - szambo -wyrównanie terenu+ nawiezienie ziemi -założenie ogródka (wkopanie odpływu z rynien...) - W między czasie glazura, gres , wreszcie zamówienie schodów i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.04.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Miko jaki macie grunt? Nie można u Was POŚ zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 a i jeszcze o ubrudzenie elewacji się nie martwię bo: - silikat nie chłonie brudu , raz do roku trzeba kercherem przelecić i brud się zmyje - u mnie uliczka żużlowa czarna więc dom i tak narażony więc mam to w nosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Miko jaki macie grunt? Nie można u Was POŚ zrobić? grunt jest też kabe pod kolor tynku. Kanalizacja idzie , na zakręcie jest może za dwa lata dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts