Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

:o oj Miko! nieźle się urządziłaś! :(

ale bądź dzielna! :p

ja w sobotę zaliczyłam dwa razy schody na czworakach (tylko w domu a nie na budowie), ale bez złamań :roll: pobolewa - wyobrażam sobie jak Ciebie musiało boleć! a te zastrzyki?! łał! :o nie boję się zastrzyków, ale sama bym ich sobie raczej nie zrobiła :roll:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Jasiu :D

leżę :roll: troche mnie druga noga boli..bo ile można skakać z obciążeniem na jedną nogę :roll: ale zaras przyjadą do mnie zapasowe dwie nogi :lol: więc zaraz jadę zobaczyć marmury na parapety :oops: :lol:

No kurcze :roll: przecież nie będę siedzieć w domu jak takie słońce na dworze :roll: chyba z kulami dam radę :roll:

Byłam :D

Marmur zamówiony , tynk na budynku wyszedł suuuuuperaśny , taki jak chcieliśmy :D

Domek wyszedł miodzio :oops: 8) jak jogurt brzoskwiniowy :D, jest ciepły,

super wyszedł..tylko to obejście :oops: :oops: :oops: ..tak chciałam posprzątać :cry: :cry: a teraz to chyba wirtualnie będę mogła :wink: .

Płytki już wszystkie mamy ..a tych co nie mamy to będą niebawem.

Projekt górnej łazienki zrobiony :D

Podbitka założona , wycięte otwory na ledy i to tyle 8)

Jak tyle zrobione to ja oczywiście pytanie techniczne - tynk masz położony na całej wysokości ściany?

Czy górny kawałek, który zakrywa podbitka też jest otynkowany?

do końca ściany położony jest styro z siatką i klejem , tynk jest po podbitce. Przykręcili stelaże , do tego podbitka , potem grunt i tynk.

Podobał nam się kolor Sylwi i byliśmy u niej, żeby zobaczyć jak to wygląda na żywo , jest bardzo ładny ale dosyć mocny i nie pasowałby do naszego dachu. Sylwia ma czarny a my ceglasty. Podobał mi się kogil mogiel..ale weź człowieku dobierz to to , te z próbnika mają się nijak do tego co wychodzi na domu :roll: .

Dzięki Sylwi pojechaliśmy do jednego miejsca, gdzie sprzedają tynki i wyobraźcie sobie mieli bardzo fajny pomysł : tynki pomalowane na styropianie- wtedy widać co i jak 8) . Wybraliśmy kolor bo był ciepły i jasny bardziej biały niż kolor :roll: . Kto będzie wybierał tynki niech pamięta!!!!! na ścianie będzie to wyglądało ciemniej!!!!!!!. Trochę się bałam, że będzie nijaki :roll: ...ale po otworzeniu denka od gruntu już mi się spodobał :p po położeniu na ścianie już mniej :roll: :evil: bo przebijała szarość kleju :lol: :lol: . Po położeniu tynku wyszło suuuper :D :D :D :D .

To co przeszliśmy z ociepleniem a właściwie ociepleniowcami :roll: nie zrelacjonuje..po co mam was dołować :roll: :lol: :lol: :lol:

akryl? silikon? czy coś innego? :wink: :lol:
coś innego :lol:

silikat, silikat 8)

Jedno jeszcze dodam!!!!

Nie sugerujcie się , że ktoś wam poleca ekipy!!! To , że będzie dobra macie 50%. W ekipach pracują tylko ludzie, którzy się zmieniają...niektórzy mają kilka ekip :roll: więc pewność, że u mnie zrobią super bo u kogoś zrobili super nie istnieje..no chyba, że rozmawiacie z fachowcem, który sam będzie robił a nie .."będzie robił" ale innymi rękami :wink:

Rozmawiałam z moim chłopakami od tynku. Zrobią mi w kazdje chwilibo to tylko położenie koloru. Zobaczymy. Podjadą też z próbkami i cenami tynków. Ciekawe jak to wyjdzie. Ale kazali mi najpierw podwórko ogarnąć, podsypać ziemie i zakopać rynny a dopiero potem robić kolor. Chyba tak zrobię. :roll:

My na razie dolnej części - fundamentów nie robimy tzn. mamy ociepleni, mamy to wszystko zaciągnięte klejem a potem dopiero będziemy działać na końcu jak wszystko uprzątniemy :roll: . My też musimy nawieźć ziemi wywieź resztki z budowy ale czekamy na zakończenie kg :roll: szpachlowanie ,szlifowanie i malowanie.

To co musimy w najbliższym czasie to:

- kontener + koparka (nie damy rady sami a właściwie mąż bo ja teraz nieużyteczna :wink: )

- szambo

-wyrównanie terenu+ nawiezienie ziemi

-założenie ogródka (wkopanie odpływu z rynien...)

- W między czasie glazura, gres , wreszcie zamówienie schodów :roll: :lol:

i tyle :roll: