Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za info :D

A propo's drzwi to pieknę są rzeczywiście, ale czy bezpieczne??? Czy to mleczno-szare to szkło??? Wiem, że szkło może być hartowane i nie do zbicia, ale po co prowokować, a nuż jakiś łapserdak zechce sprawdzić...

Ja juz od dawna zdecydowana jestem na dość typowe dzrzwi, które maja tyko małą półokrągłą szybkę. Niestety będzie dość ciemno w przedpokoju, ale będę widziała co się dzieje przed drzwiami i jednocześnie będę się czuła bezpiecznie...

No nieźle się popisałam, już mi sie w oczach dwoi chyba :o zaraz poproszę odpowiednią instancję o interwencję... to pewnie dlatego, że twoje tempo budowy dech zapiera :wink:

Dlaczego Wołomin jest beee? Ja wysłałam materiały do wyceny do Drewaxu w Siedlcach, ciekawe co powiedzą... Na razie nie jestem jeszcze zdecydowana na okna, muszę i tak zobaczyć i dotknąć - taki niedowiarek ze mnie...

Koleżanka ma od nich okna w mieszkaniu, wielkie przeszklenia od podłogi do sufitu, a teraz zamówiła również okna do domu. Drugą polecaną firma od okien drewnianych jest Ad-pol. Rzeczywiście piękne okna, byłam, widziałam... Jest takie zatrzęsienie firm produkujących okna, że przynajmniej dla mnie łatwiej jest gdy, ktoś już wypróbował produkty danego producenta...

Ale fajne dziecię ,chyba w podobnym wieku do mojego?

Zaczynamy wyścigi,kto pierwszy? :wink: :wink: :wink: U nas też zalany strop.

Z doświadczenia (włamanie) wiem ,że duze szyby w drzwiach wejściowych ułatwiają rozbicie i juz łapsko wslizguje sie aby otworzyć zamek...

Tak było kilka lat temu u mojej babci.Ja wolę bez szyb,albo baaaardzo cieniutkie.

Pozdrawiam i życzę szybkich postepów.I tanich materiałów :wink:

Cześć mikopiko! :D

Ależ lecicie! :o Tej stali to rzeczywiście zatrzęsienie :wink:

Te ostatnie drzwi z dużymi przeszkleniami dla mnie za bardzo zapraszające złodzieja, chyba że szyby będą P4.

No i jeszcze praktyczna uwaga - nie wiem, czy jest to kwestia przekłamań na zdjęciach, ale wydaje mi się, że ostatnie schodki macie za wysokie - wygląda tak, jakby były prawie takiej samej wysokości jak reszta. Powinny być znacznie niższe. Za to pierwsze - wyższe. Sprawdź, kochana, bo później to duży problem :roll:

Cześć mikopiko! :D

Ależ lecicie! :o Tej stali to rzeczywiście zatrzęsienie :wink:

Te ostatnie drzwi z dużymi przeszkleniami dla mnie za bardzo zapraszające złodzieja, chyba że szyby będą P4.

No i jeszcze praktyczna uwaga - nie wiem, czy jest to kwestia przekłamań na zdjęciach, ale wydaje mi się, że ostatnie schodki macie za wysokie - wygląda tak, jakby były prawie takiej samej wysokości jak reszta. Powinny być znacznie niższe. Za to pierwsze - wyższe. Sprawdź, kochana, bo później to duży problem :roll:

dzięx ! zaraz sprawdzę!! :roll:

już wiem bo mąż właśnie mi wytłumaczył:

pierwszego stopnia to wogóle na zdjęciu nie widać i ma wys 18 cm i będzie zrównany z posadzkami dolnymi a ten ostatni jest rzeczywiście niższy niż deska , którą widać.

Mam nadzieję, że nie będzie jaj z tymi schodami :roll:

ale b. dziękuje za spostrzegawczość :lol: