Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

Reyzel :D cieszę się bardzo :D

A z wykańczania :roll: no idzie... jak krew z nosa :lol: :lol: :lol:

No Tobie to już dobrze :oops: :D

Miko, nawet jeśli jak krew z nosa to najważniejsze że idzie :wink: :lol:

Mówisz, ze mi dobrze ?? Taaaaa.... poszło szybko , teraz wieczory spędzam na kolanach szorują płytki :evil:

No a tak poza tym to ja nie mam nawet w 1/10 tak dopracowanego domku jaki Ty pewnie będziesz miała :wink: :roll: :lol: :lol: :lol:

mówisz :roll: :wink: no to dzięki za wiarę ..bo u mnie trochę brak :oops: :lol:

No pewnie, że mówię 8) I Ty musisz mieć ciut więcej wiary w to, ze niebawem zakończysz ten bałagan budowlany :wink: :lol:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A czemu?

Ja normalnie wstaję o 4:20 :wink: :o . Mogę Cię budzić :wink: :lol: .

dobra : to się umawiamy :lol:

Pamiętaj mniej więcej za rok nastaw budzik :lol: :lol:

Jesteś na Nk? :roll:

Już jesteśmy umówione, budzika nie muszę nastawiać - budzik mam we krwi :wink: .

Jestem, ale nie mogę powiedzieć gdzie :wink: .

a mnie to pewnie widzialaś :evil: :wink:

Reyzel wy sami malowaliście duluxem? uświadom mnie jak.. ponoć nie maluje się z góry na dół przesuwając bo widać wtedy smugi ale tak jakby rozmazuje się na boki :roll: prawda? :roll:

Już się nie mogę doczekać , przyjdą tynkarze zrobią te glify i można malować :o . Najpierw zacznę w garderobie , jak coś spierniczę nie będzie żal :oops: :lol:

Tak Miko, sami malowaliśmy Duluxem 8)

Smugi są podczas malowania, niezależnie od tego jak malujesz - góra, dół czy w poprzek. My trochę "rozjeżdzaliśmy" te smugi ( tzn właściwie ja, bo mój mąż twierdził ze nie trzeba i tego nie robił :wink: ). Ale po wyschnięciu farby u nas nic nie zostało.

Z pewnością każdym kolorem musisz malować 2 razy. Niektóre kolory u nas wymagały nawet 3 krotnego malowania ( to wino na górze i tak naprawdę przydałoby się ten ciemny fiolet w naszej sypialni ). Cała reszta była malowana na 2 razy.

Jedyny minus duluxa - nie można robić tzw. wyprawek już po całym malowaniu na gotowo, bo wtedy faktycznie pozostają smugi, cienie i odcienie ( mówię np. o przemalowaniu wałeczkiem jakiegoś miejsca lub części ściany ). Ja niestety tak zrobiłam i całą ścianę trza było jeszcze raz przemalować :roll: :x

A drobne wyprawki robiłam maleńkim pędzelkiem, tylko dotykając pionowo ( bez malowania ) żeby tych różnic nie było widać.

Nam się dobrze tą farbą malowało- jest stosunkowo gęsta i przynajmniej nie jest wszystko i wszyscy pobrudzeni :wink:

Bardzo ważne jest to, żeby bardzo dokładnie zagruntować ściany ( porządnym gruntem , nie jakąś rozcieńczoną farbą ) bo wtedy masz pewność że nie będziesz ściągała z wałkiem lub z taśmą tego całego podkładu :roll:

Z pewnością też dasz radę :) Jakby coś - pytaj :D

A jaki grunt dawaliście? bo my mamy śnieżkę grunt , była też stosowana do karton-g i tak myślimy o niej :roll:

Już się nie mogę doczekać.... :lol: :lol: :lol:

Jeszcze będziesz miała dosyć :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na dole tez był grunt śniezki - nie narzekam :)

A na górze "fachowcy" którzy robili kg podobno wymalowali ale własnie potem się okazało ze zamiast gruntem - rozrobioną farbą :evil:

Myślę, ze dobrze jest też trochę odczekać po połzeniu gruntu, zeby faktycznie związał co trzeba :roll:

• 2 weeks później...

miko,

Obejrzałam Twoje kafle w Opexie i od razu potem widziałam je też na Bartyckiej... Jak się wie, to od razu się zauważa :wink:

Naprawdę są eleganckie i salonowe... poważnie się nad nimi zastanawiam... wysłałam maila do Łodzi i zobaczymy ile mi policzą... Rozważam też Zirconio Lazio format 45/67,5 i jeszcze podoba mi się Travertino Fiorito Giallo firmy Valverde... muszę szybko przetrawić wszystko i podjąć decyzję...

Jeszcze raz dzięki za podpowiedź :D

miko,

Obejrzałam Twoje kafle w Opexie i od razu potem widziałam je też na Bartyckiej... Jak się wie, to od razu się zauważa :wink:

Naprawdę są eleganckie i salonowe... poważnie się nad nimi zastanawiam... wysłałam maila do Łodzi i zobaczymy ile mi policzą... Rozważam też Zirconio Lazio format 45/67,5 i jeszcze podoba mi się Travertino Fiorito Giallo firmy Valverde... muszę szybko przetrawić wszystko i podjąć decyzję...

Jeszcze raz dzięki za podpowiedź :D

no to dobrze, że się na coś przydałam :D

to powiedz co teraz robicie? jak postępy? może aktualna fotka pięknej podłogi w płytkach Tibet??? :wink: chyba, że byliście na wakacjach i nic się nie działo...

właśnie się robi ale na początek tabaco , potem będzie marfil :D

zdjęcia po zakończeniu prac :D

a co z płytkami? zdecydowaliście się? jak mail? :roll:

U mnie jednak będzie Zirconio, bo jest ciepły w tonacji i ma ciekawą gre kolorów - trochę ecru, trochę beżu, trochę piasku... Ale twój Tibet jest piękny i chyba robi się coraz bardziej sławny, bo w Łodzi dostałam cenę 127 zł za m2. Jasne, że to nie warszawskie 160, ale Zirconio będzie trochę taniej...

Dzięki za zdjęcie w moich komentarzach :D widzę, że odeszłaś daleko od szalonych kolorów, które pamiętam :D płytki piękne i trochę mi się kojarzą, ale nie pamiętam jak się nazywają???