Reyzel 18.07.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Reyzel cieszę się bardzo A z wykańczania no idzie... jak krew z nosa No Tobie to już dobrze Miko, nawet jeśli jak krew z nosa to najważniejsze że idzie Mówisz, ze mi dobrze ?? Taaaaa.... poszło szybko , teraz wieczory spędzam na kolanach szorują płytki No a tak poza tym to ja nie mam nawet w 1/10 tak dopracowanego domku jaki Ty pewnie będziesz miała mówisz no to dzięki za wiarę ..bo u mnie trochę brak No pewnie, że mówię I Ty musisz mieć ciut więcej wiary w to, ze niebawem zakończysz ten bałagan budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.07.2008 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 A czemu? Ja normalnie wstaję o 4:20 . Mogę Cię budzić .dobra : to się umawiamy Pamiętaj mniej więcej za rok nastaw budzik Jesteś na Nk? Już jesteśmy umówione, budzika nie muszę nastawiać - budzik mam we krwi . Jestem, ale nie mogę powiedzieć gdzie . a mnie to pewnie widzialaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.07.2008 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Reyzel wy sami malowaliście duluxem? uświadom mnie jak.. ponoć nie maluje się z góry na dół przesuwając bo widać wtedy smugi ale tak jakby rozmazuje się na boki prawda? Już się nie mogę doczekać , przyjdą tynkarze zrobią te glify i można malować . Najpierw zacznę w garderobie , jak coś spierniczę nie będzie żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 18.07.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Tak Miko, sami malowaliśmy Duluxem Smugi są podczas malowania, niezależnie od tego jak malujesz - góra, dół czy w poprzek. My trochę "rozjeżdzaliśmy" te smugi ( tzn właściwie ja, bo mój mąż twierdził ze nie trzeba i tego nie robił ). Ale po wyschnięciu farby u nas nic nie zostało. Z pewnością każdym kolorem musisz malować 2 razy. Niektóre kolory u nas wymagały nawet 3 krotnego malowania ( to wino na górze i tak naprawdę przydałoby się ten ciemny fiolet w naszej sypialni ). Cała reszta była malowana na 2 razy. Jedyny minus duluxa - nie można robić tzw. wyprawek już po całym malowaniu na gotowo, bo wtedy faktycznie pozostają smugi, cienie i odcienie ( mówię np. o przemalowaniu wałeczkiem jakiegoś miejsca lub części ściany ). Ja niestety tak zrobiłam i całą ścianę trza było jeszcze raz przemalować A drobne wyprawki robiłam maleńkim pędzelkiem, tylko dotykając pionowo ( bez malowania ) żeby tych różnic nie było widać. Nam się dobrze tą farbą malowało- jest stosunkowo gęsta i przynajmniej nie jest wszystko i wszyscy pobrudzeni Bardzo ważne jest to, żeby bardzo dokładnie zagruntować ściany ( porządnym gruntem , nie jakąś rozcieńczoną farbą ) bo wtedy masz pewność że nie będziesz ściągała z wałkiem lub z taśmą tego całego podkładu Z pewnością też dasz radę Jakby coś - pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.07.2008 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 A jaki grunt dawaliście? bo my mamy śnieżkę grunt , była też stosowana do karton-g i tak myślimy o niej Już się nie mogę doczekać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 18.07.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 A jaki grunt dawaliście? bo my mamy śnieżkę grunt , była też stosowana do karton-g i tak myślimy o niej Już się nie mogę doczekać.... Jeszcze będziesz miała dosyć Na dole tez był grunt śniezki - nie narzekam A na górze "fachowcy" którzy robili kg podobno wymalowali ale własnie potem się okazało ze zamiast gruntem - rozrobioną farbą Myślę, ze dobrze jest też trochę odczekać po połzeniu gruntu, zeby faktycznie związał co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.07.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Myśle, ze dobrze jest też trochę odczekać po połzeniu gruntu, zeby faktycznie związał co trzeba też mi się tak wydaje, moi chyba za wcześnie zaczęli malować i troszke jakby zużycie farby się zwiększyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.08.2008 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Cześć Miko, POBUDKA - trochę spóźniona, ale musimy ćwiczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 02.08.2008 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Cześć Miko, POBUDKA - trochę spóźniona, ale musimy ćwiczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 02.08.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Cze laska wypoczęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 02.08.2008 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Cze laska wypoczęta? taaaak a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 02.08.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Cze laska wypoczęta? taaaak a Ty? ja od urodzenia...no wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 08.08.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 miko, Obejrzałam Twoje kafle w Opexie i od razu potem widziałam je też na Bartyckiej... Jak się wie, to od razu się zauważa Naprawdę są eleganckie i salonowe... poważnie się nad nimi zastanawiam... wysłałam maila do Łodzi i zobaczymy ile mi policzą... Rozważam też Zirconio Lazio format 45/67,5 i jeszcze podoba mi się Travertino Fiorito Giallo firmy Valverde... muszę szybko przetrawić wszystko i podjąć decyzję... Jeszcze raz dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 08.08.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Gdzie się podziewasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.08.2008 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 miko, Obejrzałam Twoje kafle w Opexie i od razu potem widziałam je też na Bartyckiej... Jak się wie, to od razu się zauważa Naprawdę są eleganckie i salonowe... poważnie się nad nimi zastanawiam... wysłałam maila do Łodzi i zobaczymy ile mi policzą... Rozważam też Zirconio Lazio format 45/67,5 i jeszcze podoba mi się Travertino Fiorito Giallo firmy Valverde... muszę szybko przetrawić wszystko i podjąć decyzję... Jeszcze raz dzięki za podpowiedź no to dobrze, że się na coś przydałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.08.2008 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Gdzie się podziewasz??? jezzdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 13.08.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 to powiedz co teraz robicie? jak postępy? może aktualna fotka pięknej podłogi w płytkach Tibet??? chyba, że byliście na wakacjach i nic się nie działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.08.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 to powiedz co teraz robicie? jak postępy? może aktualna fotka pięknej podłogi w płytkach Tibet??? chyba, że byliście na wakacjach i nic się nie działo... właśnie się robi ale na początek tabaco , potem będzie marfil zdjęcia po zakończeniu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.08.2008 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 to powiedz co teraz robicie? jak postępy? może aktualna fotka pięknej podłogi w płytkach Tibet??? chyba, że byliście na wakacjach i nic się nie działo... właśnie się robi ale na początek tabaco , potem będzie marfil zdjęcia po zakończeniu prac a co z płytkami? zdecydowaliście się? jak mail? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.08.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 U mnie jednak będzie Zirconio, bo jest ciepły w tonacji i ma ciekawą gre kolorów - trochę ecru, trochę beżu, trochę piasku... Ale twój Tibet jest piękny i chyba robi się coraz bardziej sławny, bo w Łodzi dostałam cenę 127 zł za m2. Jasne, że to nie warszawskie 160, ale Zirconio będzie trochę taniej... Dzięki za zdjęcie w moich komentarzach widzę, że odeszłaś daleko od szalonych kolorów, które pamiętam płytki piękne i trochę mi się kojarzą, ale nie pamiętam jak się nazywają??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts