Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tamte płytki, które wkleiłam to zirconio concert

no tak, wiedziałam, że gdzieś dzwonią, tylko ..... godzinę dumałam nad zirconio concert tylko miały inny dekor, taką falę i oglądałam kolor biały i zielony, ale chyba wycofam się z tego pomysłu, bo będzie lodowato w takiej łazience... natomiast krem i brąz jest do rozważenia...

A tamte płytki, które wkleiłam to zirconio concert

no tak, wiedziałam, że gdzieś dzwonią, tylko ..... godzinę dumałam nad zirconio concert tylko miały inny dekor, taką falę i oglądałam kolor biały i zielony, ale chyba wycofam się z tego pomysłu, bo będzie lodowato w takiej łazience... natomiast krem i brąz jest do rozważenia...

te w fale są mniejsze rozmiarowo :D

owocnych poszukiwań 8)

Miko, w komentarzach do Jankowa zapytałam Cię o kuchnię, której zdjęcia swego czasu wkleiłaś.

już wiem o co bega :lol: ..nie to nie moja a z gazem to rzeczywiście u nas problem bo wchodzi w ścianę , przechodzi nad drzwiami i zmierza ku płycie :wink: , nie wolno jej zastawiać, maskować itd . Zrobimy tak - będzie podwieszany element , który będzie miał klapkę - zawiasy albo na magnes , w razie sprawdzania nie będzie problemu na dojście :D

....ku pamięci od scur

OGÓRKI KONSERWOWE (CUKINIĘ KONSERWOWĄ) - BARDZO ŁAGODNE !!!

"Ogórki umyć.

Cukinię umyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić w zgrabne słupki.

Poukładać w słoikach.

Kilka słoików zrobiłam takich, że dałam kilka ogórków i kilka słupków z cukinii razem. Fajnie wygląda i fajnie smakuje.

Kupić przyprawę do konserwowania ogórków i dodać płaską łyżkę na słoik o poj 1l. (nie więcej, nie mniej) Do mniejszych słoików mniej (w miarę proporcjonalnie).

Naprawdę ta przyprawa nadaje niesamowity smak ogórkom (cukinii). Kiedy jej nie znałam dawałam osobno tak jak wszyscy trochę kopru, czosnku, ziela, liśc laur itd. i ogórki były w miarę. Teraz kiedy daję tę przyprawę są PYSZNE.

Przygotować zalewę:

Porcja na 8-10 słoików o poj 1l.

• 4 litry wody

• 1,5 szkl octu 10%

• 6 łyżek soli

• 17-20 łyżek cukru.

Zagotować i gorącą zalewać przygotowane słoje z ogórkami. Zamknąć słoje i wstawić do gotującej się(bądź bardzo już gorącej) wody.

Gotować od zagotowania się wody 3-5 min. i natychmiast wyjąć z garnka. Jeśli zostawimy to ogórki zmiękną i nie będą chrupiące. "

Ja tak nieśmalo zapytam.......................................................

Kiedy wreszcie pokażesz jakies zdjecia? :evil:

:lol: :lol: :lol: :lol:

wszystko zaczęte , nic nieskończone :roll:

Łazienka prawie skończona ale:

-nie ma luster

-nie ma podwieszanego sufitu,

-nie ma skończonej jednej ścianki bo tam czujnik ruchu wisi i jak nsami go zdejmiemy to będzie wył alarm :roll:

Podłoga w wiatrołapie skończona ale

- nie ma cokołów

Drzwi w wiatrołapie- garażu wstawione ale

-nad drzwiami trzeba obniżyć karton gipsami

Karton gipsy skończone ale

- trzeba jeszcze wykończyć połączenie k-g ze ścianą akrylem :roll:

Podłoga piękna :lol: :lol: ale nie mam zdjęć :oops: :lol: :lol:

i czym tu się chwalić :roll: pierdolnikiem na zewnątrz :oops: :lol:

Miko, czy Ty używasz wyrazów :o - wstyd kochana :wink: .

Miałam Cię budzić wczoraj o czwartej, ale doszłam do wniosku, że to przegięcie :roll: .

:oops: :oops: wymsknęło mi się :oops: 8)

Tylko jutro mnie nie budź :o bo będę do niczego :roll: :D

może jutro :roll: , dzieci wywieziemy i coś będziemy działać to może aparat wezmę :roll:

...ale tu i tak nikt nie zagląda :roll: ..wypadłam z obiegu :wink: :lol: :lol:

nie powiedziałabym... :wink: raczej wszyscy skupili się, aby wreszcie coś skonczyć na budowie i mniej zagladaja na forum :roll: tak jak ja na przykład :wink: czekam na zdjęcia :D

Miko, czy Ty używasz wyrazów :o - wstyd kochana :wink: .

Miałam Cię budzić wczoraj o czwartej, ale doszłam do wniosku, że to przegięcie :roll: .

:oops: :oops: wymsknęło mi się :oops: 8)

Tylko jutro mnie nie budź :o bo będę do niczego :roll: :D

wykrakałam :roll: ...nie wyspalam się bo młody ciągle się budził i darł, że go mucha- czyli komar gyzie :roll:

może jutro :roll: , dzieci wywieziemy i coś będziemy działać to może aparat wezmę :roll:

...ale tu i tak nikt nie zagląda :roll: ..wypadłam z obiegu :wink: :lol: :lol:

nie powiedziałabym... :wink: raczej wszyscy skupili się, aby wreszcie coś skonczyć na budowie i mniej zagladaja na forum :roll: tak jak ja na przykład :wink: czekam na zdjęcia :D

:roll: pewnie dobrze prawisz 8)