Żelka 14.01.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 O rany, Żelka ja kiedyś wprosze sie do ciebie na te kasztany. Powiesz gdzie kupić i jakie Kupię i przywiozę a Ty nauczysz mnie je robić Nie ma sprawy abysmy tylko kasztane znalazly U nas jesienia w wiekszych miastach robia i sprzedaja na ulicy pieczone kasztany (tylko na czym oni to robia na ulicy to nie pamietam) Aha i kukurydze tez tak sprzedaja gotowana, goraca, mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.01.2009 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Żelka ale to musi być pyszne mniam Skąd Ty tak dobrze nauczyłaś się pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.01.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 jejku nie wiedziałam że w tesco można kupić co prawda piekarnik to dopiero w domu ale to i tak fajnie wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.01.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Wszystkie gary i inne naczynia mieli swoje, nie grzebali po szafkach, brudne naczynia zabrali ze sobą...może to zależy od profesjonalizmu dokładnie tak to wyglądało Jedynie korzystali ze zlewu Bo wszystkie ciepłe potrawy mieli w specjalnych olbrzymich termosach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.01.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Cześć. Zeljko, ale fajnie opisałaś... Miko, firme cateringową brałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.01.2009 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Nie nie brałam bo komunia dopiero w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.01.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 U nas było b.duże przyjecie. Jedynaczka i te sprawy.... W dodatku miałam taką możliwość bo wujek ma salę przygotowaną pod knajpę i mogliśmy tam to zrobić. Wypozyczyłam tylko nakrycia stolowe z wypozyczalni. Gotował drugi brat mojego taty Świetny kucharz. Terminy na wesela u neigo 2 lata wcześniej się rezerwuje. Było troche i tak z tym kłopotu ale dało się wszystko załatwić. Nie wyrobiłabym zapłacić w lokalu na 50osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.01.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 U nas będzie góra 20 a najpewniej 16 damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.01.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Miko spokojnie dasz radę. I myslę też, ze będzie baaaardzo uroczyście Jak przemyślisz potrawy to nawet czasu za wiele w kuchni nie spędzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.01.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ja miałam 23 gości. W sumie całe przyjęcie kosztowało nas w ekskluzywnej restauracji 2300zł. W tym było: - obiad 2 dania, przystawka i deser, oczywiście 5 rodzajów mięs, 5 rodzajów sałatek, ziemniaki, frytki, pieczone ziemniaki i ryż. - 2 dania gorące: jakieś zawijane mięsko, juz nie pamiętam co to było z warzywami z wody i małymi kluseczkami, potem rogue z indyka, dla dzieci był "zwykły" kotlet z frytkami - talerze swoiskich wędlin, pasztetów, mięs różnorakich - 5 rodzajów sałatek - 5 rodzajów ciast i tort - owoce, lody - deski serów - wino do obiadu i szampan - napoje zimne, kawa herbata do woli - generalnie jedliśmy jeszcze to jedzenie przez 2 tygodnie Ale jest jedno ale: to był lokal mojej najlpszej koleżanki, stąd ta cena. Po kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.01.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 U mnie na wigilii było 20 osób i był luuuuuuzzzzz. W nowym domu u Miko to ci goście zginą A jedzenie to tylko dodatkiem będzie bo napewno fajnie będzie. I najwazniejsze, że dzieciaki nie bądą się nudzić bo będą miały miejsca ze hej do biegania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.01.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 A wlaśnie. Planujesz zakup dodatkowych, składanych krzeseł? Ja mam 6szt takich czarnych. Stoją w garażu ale je niebawem powieszę wysoko tam, zeby miejsca nisko nie zajmowały. Dobre są na imprezy gdy wiecej osób podejmujemy. Teraz w Jysku widziałam bardzo podobne przecenione jakby co Chyba po 18zł/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.01.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 U mnie na wigilii było 20 osób i był luuuuuuzzzzz. W nowym domu u Miko to ci goście zginą A jedzenie to tylko dodatkiem będzie bo napewno fajnie będzie. I najwazniejsze, że dzieciaki nie bądą się nudzić bo będą miały miejsca ze hej do biegania! W moim mieszkaniu w bloku 10 osób to był ścisk. Dodatkowo 4 piętro Dziękuję. I dalej będę zachwalać ta synkową komunię: kumpela sama ma dzieci w tym wieku wiec jest dla nich olbrzymi plac zabaw, olbrzymi ogród do biegania i sala zabaw. Nie nudzili się. Biegali po skałkach jak opętani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.01.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kasiu w kanjpie to wygoda, tego nic nie podważy. Miałas naprawdę dobre warunki. Czasem bywa gorzej. Szczególnie jak jest mniejsza miejscowość a komunii dużo w jednym terminie. Znalezienie lokalu graniczy z cudem. Z drugiej strony czasem też zależy od rodziny. Ja pochodzę z rodziny o tradycjach kucharskich i gastronomicznych. No oni to by jęczeli jakbym im lokal zaserwowała. ma być duzo, tłusto i po domowemu U mneiw bloku też miejsca nie bylo. Od kilku lat nie robiliśmy już żadnych imprez bo to nie miało sensu. Tylko się wszyscy męczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.01.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kaśka nie wkurzaj mnie przeż mówię , że bym chciała ale nie ma miejsc . Mamy piękne restauracje obok i jest ich sporo ale samych dzieci w naszym mieście do komunii jest 3 kościoły po 90 osób liczmy, że każde dziecko ma średnio 20 gości = daje 1800 osób , obok nas też w tym samym czasie mają komunie itd a przecież nie będę z gośćmi jechala do następnego powiatu , biorąc pod uwagę fakt, iż nasz kościół jest 2 przecznice od nas Powtarzam chciałabym - miałam przyjemność robić chrzest małego 2 lata temu i było fajnie. O nic się nie martwiłam tylko o wygląd Teraz będzie gorzej ale mam nadzieję do przeżycia . Kaśka dałabym i 3000 , żeby było ale nie ma i koniec tematu . Teraz poproszę o szybkie dania i pięknie ustrojone stoły Mayland mamy 3 stołki i chyba 4 rozkładane taborety z ikei, jeszcze nie używane . Coś się wymyśli U nas ludzie prości będą na komunii więc jakby co to się dechy zbije , przykryje polarkiem i będzie jak na wiejkim weselu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.01.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 No dobra dobra Jakby co to ci krzesła podeślę A przepisy jutro, bo małż mi się burzy, ze tyleeeeeeeee siedze na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.01.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 No dobra dobra Jakby co to ci krzesła podeślę A przepisy jutro, bo małż mi się burzy, ze tyleeeeeeeee siedze na forum no ja to już się przykleiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.01.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Żelka ale to musi być pyszne mniam Skąd Ty tak dobrze nauczyłaś się pisać Miko Ty mila jestes osobka , ze tak piszesz, ze dobrze. Raczej srednio pisze, mowie lepiej. "y" i "i" nie rozruzniam i czesto mieszam, no i te wszystkie podwojne litery, brrr... To znaczy, nigdy nie mam pewnosci czy "ż' czy "rz", czy "h" czy "ch, czy "u" czy "ó" i mozna by tak dalej... Depsia Ty tam u siebie mozesz zrobic gosciom taka impreze z kasztanami. Tylko niech nie podchodza do ognia za blisko, bo czasami jak taki kasztan wystrzeli, to moze uszkodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.01.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Żelka ale to musi być pyszne mniam Skąd Ty tak dobrze nauczyłaś się pisać Miko Ty mila jestes osobka , ze tak piszesz, ze dobrze. Raczej srednio pisze, mowie lepiej. "y" i "i" nie rozruzniam i czesto mieszam, no i te wszystkie podwojne litery, brrr... To znaczy, nigdy nie mam pewnosci czy "ż' czy "rz", czy "h" czy "ch, czy "u" czy "ó" i mozna by tak dalej... Depsia Ty tam u siebie mozesz zrobic gosciom taka impreze z kasztanami. Tylko niech nie podchodza do ognia za blisko, bo czasami jak taki kasztan wystrzeli, to moze uszkodzic. No to skąd ? Kochana ja tu urodzona i też nigdy nie jestem pewna czy u czy ó , czy h czy ch ..nasz język jest okropny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.01.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 prawda pisownia zawsze jest bardziej problematyczna niż mowa. na szczeście to drugie ważniejsze poza tym Żelko jakbyś popatrzyła na wypowiedzi forumowiczów to są tacy co byk na byku także chapeau bas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts