Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

O rany, Żelka :o ja kiedyś wprosze sie do ciebie na te kasztany. Powiesz gdzie kupić i jakie Kupię i przywiozę a Ty nauczysz mnie je robić :wink:

Nie ma sprawy :D abysmy tylko kasztane znalazly :D

U nas jesienia w wiekszych miastach robia i sprzedaja na ulicy pieczone kasztany (tylko na czym oni to robia na ulicy to nie pamietam) :-?

Aha i kukurydze tez tak sprzedaja gotowana, goraca, mniam :D

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystkie gary i inne naczynia mieli swoje, nie grzebali po szafkach, brudne naczynia zabrali ze sobą...może to zależy od profesjonalizmu :roll: :wink:
dokładnie tak to wyglądało :)

Jedynie korzystali ze zlewu :) Bo wszystkie ciepłe potrawy mieli w specjalnych olbrzymich termosach :o

U nas było b.duże przyjecie. Jedynaczka i te sprawy.... :wink: :lol: W dodatku miałam taką możliwość bo wujek ma salę przygotowaną pod knajpę i mogliśmy tam to zrobić. Wypozyczyłam tylko nakrycia stolowe z wypozyczalni. Gotował drugi brat mojego taty :lol: Świetny kucharz. Terminy na wesela u neigo 2 lata wcześniej się rezerwuje. Było troche i tak z tym kłopotu ale dało się wszystko załatwić. Nie wyrobiłabym zapłacić w lokalu na 50osób :wink: :lol:

Ja miałam 23 gości. W sumie całe przyjęcie kosztowało nas w ekskluzywnej restauracji 2300zł. W tym było:

- obiad 2 dania, przystawka i deser, oczywiście 5 rodzajów mięs, 5 rodzajów sałatek, ziemniaki, frytki, pieczone ziemniaki i ryż.

- 2 dania gorące: jakieś zawijane mięsko, juz nie pamiętam co to było z warzywami z wody i małymi kluseczkami, potem rogue z indyka, dla dzieci był "zwykły" kotlet z frytkami

- talerze swoiskich wędlin, pasztetów, mięs różnorakich

- 5 rodzajów sałatek

- 5 rodzajów ciast i tort

- owoce, lody

- deski serów

- wino do obiadu i szampan

- napoje zimne, kawa herbata do woli

- generalnie jedliśmy jeszcze to jedzenie przez 2 tygodnie :lol:

Ale jest jedno ale: to był lokal mojej najlpszej koleżanki, stąd ta cena. Po kosztach :roll:

U mnie na wigilii było 20 osób i był luuuuuuzzzzz. W nowym domu u Miko to ci goście zginą :lol: A jedzenie to tylko dodatkiem będzie bo napewno fajnie będzie. I najwazniejsze, że dzieciaki nie bądą się nudzić bo będą miały miejsca ze hej do biegania! :lol:

A wlaśnie. Planujesz zakup dodatkowych, składanych krzeseł? Ja mam 6szt takich czarnych. Stoją w garażu ale je niebawem powieszę wysoko tam, zeby miejsca nisko nie zajmowały. Dobre są na imprezy gdy wiecej osób podejmujemy.

Teraz w Jysku widziałam bardzo podobne przecenione jakby co :wink: :lol: Chyba po 18zł/szt :roll:

U mnie na wigilii było 20 osób i był luuuuuuzzzzz. W nowym domu u Miko to ci goście zginą :lol: A jedzenie to tylko dodatkiem będzie bo napewno fajnie będzie. I najwazniejsze, że dzieciaki nie bądą się nudzić bo będą miały miejsca ze hej do biegania! :lol:
W moim mieszkaniu w bloku 10 osób to był ścisk. Dodatkowo 4 piętro :-? Dziękuję.

I dalej będę zachwalać ta synkową komunię: kumpela sama ma dzieci w tym wieku wiec jest dla nich olbrzymi plac zabaw, olbrzymi ogród do biegania i sala zabaw. Nie nudzili się. Biegali po skałkach jak opętani :lol: :lol:

Kasiu w kanjpie to wygoda, tego nic nie podważy. Miałas naprawdę dobre warunki. Czasem bywa gorzej. Szczególnie jak jest mniejsza miejscowość a komunii dużo w jednym terminie. Znalezienie lokalu graniczy z cudem. Z drugiej strony czasem też zależy od rodziny. Ja pochodzę z rodziny o tradycjach kucharskich i gastronomicznych. No oni to by jęczeli jakbym im lokal zaserwowała. :wink: ma być duzo, tłusto i po domowemu :wink: :lol:

U mneiw bloku też miejsca nie bylo. Od kilku lat nie robiliśmy już żadnych imprez bo to nie miało sensu. Tylko się wszyscy męczyli. :roll:

Kaśka nie wkurzaj mnie :evil: :wink: przeż mówię :wink: , że bym chciała ale nie ma miejsc . Mamy piękne restauracje obok i jest ich sporo ale samych dzieci w naszym mieście do komunii jest 3 kościoły po 90 osób liczmy, że każde dziecko ma średnio 20 gości = daje 1800 osób , obok nas też w tym samym czasie mają komunie itd a przecież nie będę z gośćmi jechala do następnego powiatu , biorąc pod uwagę fakt, iż nasz kościół jest 2 przecznice od nas :wink:

Powtarzam chciałabym - miałam przyjemność robić chrzest małego 2 lata temu i było fajnie. O nic się nie martwiłam tylko o wygląd :wink:

Teraz będzie gorzej ale mam nadzieję do przeżycia .

Kaśka dałabym i 3000 , żeby było :roll: ale nie ma i koniec tematu .

Teraz poproszę o szybkie dania i pięknie ustrojone stoły :lol:

Mayland mamy 3 stołki :wink: i chyba 4 rozkładane taborety z ikei, jeszcze nie używane :wink: . Coś się wymyśli :lol:

U nas ludzie prości będą na komunii więc jakby co to się dechy zbije , przykryje polarkiem i będzie jak na wiejkim weselu :lol:

:o Żelka ale to musi być pyszne :o

mniam :p

Skąd Ty tak dobrze nauczyłaś się pisać :roll:

Miko Ty mila jestes osobka :D :wink: , ze tak piszesz, ze dobrze. :D

Raczej srednio pisze, mowie lepiej. :wink:

"y" i "i" nie rozruzniam i czesto mieszam, no i te wszystkie podwojne litery, brrr... To znaczy, nigdy nie mam pewnosci czy "ż' czy "rz", czy "h" czy "ch, czy "u" czy "ó" i mozna by tak dalej... :lol:

Depsia Ty tam u siebie mozesz zrobic gosciom taka impreze z kasztanami. Tylko niech nie podchodza do ognia za blisko, bo czasami jak taki kasztan wystrzeli, to moze uszkodzic. :roll:

:o Żelka ale to musi być pyszne :o

mniam :p

Skąd Ty tak dobrze nauczyłaś się pisać :roll:

Miko Ty mila jestes osobka :D :wink: , ze tak piszesz, ze dobrze. :D

Raczej srednio pisze, mowie lepiej. :wink:

"y" i "i" nie rozruzniam i czesto mieszam, no i te wszystkie podwojne litery, brrr... To znaczy, nigdy nie mam pewnosci czy "ż' czy "rz", czy "h" czy "ch, czy "u" czy "ó" i mozna by tak dalej... :lol:

Depsia Ty tam u siebie mozesz zrobic gosciom taka impreze z kasztanami. Tylko niech nie podchodza do ognia za blisko, bo czasami jak taki kasztan wystrzeli, to moze uszkodzic. :roll:

No to skąd ? :roll: :wink:

Kochana ja tu urodzona i też nigdy nie jestem pewna czy u czy ó , czy h czy ch ..nasz język jest okropny :roll: