Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mikopiko, czy ul. Graniczna w Piasecznie to daleko od ciebie? Mamy namiar na dom z dachem Ahi Roofing model Haritage właśnie na tej ulicy i musimy zrobić wyprawę ... gdyby to byli twoi sąsiedzi to poprosiłabym cię o fotkę :wink:

tak...daleko... :-?

Renia czegoś ty się tak wperła na tą blachodachówkę :roll:

a mówił ci ktoś, że blachodachówka to dobra jest na tzw stodoły, wtedy rzeczywiście wychodzi taniej. Jak masz dach czterospadzisty to z blachy jest dużo odpadów i wychodzi wtedy drogo.

Ale Renia chyba nie przekonam cię :D i nie obraź się tylko plissssssss :roll: :lol:

Ale blachodachówka z posypka mineralną to zupełnie co inneg niż zwykła !!!

Zaraz wkleję w dzienniku zdjęcia dachu, który nam się najbardziej podoba to sama zobaczysz jak to pieknie wygląda...

Dodatkowo jest sprzedawana w małych panelach i ma mało odpadów :D

Mikopiko, przecież wiesz, że ja lubię różne dziwne materiały :wink:

Ale blachodachówka z posypka mineralną to zupełnie co inneg niż zwykła !!!

Zaraz wkleję w dzienniku zdjęcia dachu, który nam się najbardziej podoba to sama zobaczysz jak to pieknie wygląda...

Dodatkowo jest sprzedawana w małych panelach i ma mało odpadów :D

Mikopiko, przecież wiesz, że ja lubię różne dziwne materiały :wink:

widzę , że masz parcie....na blache... :lol: :lol: :lol: :lol:

Hmm, kuchnia nowoczesna... rozmarzyłam się... wszystkie szuflady chodzą lekko i bezgłośnie, ergonomiczne szafki, specjalne uchwyty do organizacji wnętrza szafek :D

Bardzo podobają mi sie uchwyty, kolor już nie, ale tobie też chyba chodziło o charakter rozwiązania...

Jeszcze tylko dorzucę uwagę o bezsensownym umieszczeniu małego jednokomorowego zlewu przy kuchni. Taki zlew jest za mały nawet, gdy ma się zmywarkę a usytupwanie go tak blisko kuchni po prostu utrudnia życie. Mam teraz wiecej miejsca na tym odcinku blatu niż na tym obrazku, ale w nowej kuchni będę starała sie mieć jeszcze więcej...

a dlaczego już teraz chcesz zamawiać kuchnię? czy dopiero przygotowujesz się?

Hmm, kuchnia nowoczesna... rozmarzyłam się... wszystkie szuflady chodzą lekko i bezgłośnie, ergonomiczne szafki, specjalne uchwyty do organizacji wnętrza szafek :D

Bardzo podobają mi sie uchwyty, kolor już nie, ale tobie też chyba chodziło o charakter rozwiązania...

Jeszcze tylko dorzucę uwagę o bezsensownym umieszczeniu małego jednokomorowego zlewu przy kuchni. Taki zlew jest za mały nawet, gdy ma się zmywarkę a usytupwanie go tak blisko kuchni po prostu utrudnia życie. Mam teraz wiecej miejsca na tym odcinku blatu niż na tym obrazku, ale w nowej kuchni będę starała sie mieć jeszcze więcej...

a dlaczego już teraz chcesz zamawiać kuchnię? czy dopiero przygotowujesz się?

hej!

nie chodziło mi dokładnie o tą kuchnię tylko o styl. Jednokomorowy zlew to bezsens- to prawda. Ja nie chcę teraz zamawiać kuchni ale chcę się rozejrzeć by być na bierząco z cenami i jakością a poza tym tam gdzie się chce zamawiać robią ci projekt kuchni a to ważne w momencie wejścia elektryka- gdzie umieścić światła czy gniazdka :D

A co tam u was? zaraz sprawdzam :lol:

To ja!

Już ktoś Cię przestrzegł przed jednokomorowym zlewozmywakiem.

Ja chciałabym dorzucić - zlewozmywaki okrągłe są niepraktyczne. Trudno cokolwiek oprzeć o ściankę, żeby odciekło (talerz, deska do krojenia itp.). Dłuższe sztućce lub łyżki do sałatek nie da się odsunąć na bok komory.

Kuchnia jest bardzo ważnym pomieszczeniem w domu - warto wszystko starannie zaplanować.

My też myślimy o czymś takim.

W tej chwili mamy dwukomorowy, ale praktycznie korzystamy tylko z jednej komory. Druga służy jako ociekacz.

Po wstępnych przymiarkach najbardziej pasuje nam zlewozmywak w roku kuchni. I mam zgryz - zlewozmywaki narożne są za totalne, pasowałby więc jednokomorowy z ociekaczem w martwym polu roboczym.

Nie było mnie kilka dni, ale co się odwlecze... :wink: :D ...

Marta,

Żyj tak, aby każdy kolejny dzień był niesamowity i wyjątkowy. Wypełniaj każdą chwilę tak, aby potem wspominać je z radoscią, czerp energię ze słońca, kapiącego deszczu i uśmiechu innych. Szukaj w sobie siły, entuzjazmu i namiętności. Próbuj życia i układaj je w swój własny sposób (w swoim domu). Żyj najpiękniej jak umiesz. Po swojemu. Spełniaj się.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!

http://www.pocztakwiatowa.pl/img/pic/1/5/4/1/5419_51945419_465.jpg

Zdaje się, że miałam tyle samo świeczek na torcie....31?