Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ups, jestem mocno spozniona, ale 100 lat Ci zycze na 18-stke. ;)

No i gratuluje wiesz czego. :)

dzięki :D

To ja odpowiem ws kory......

Daj tyle, żeby chwasty nie rosły ;) :D:D

dobra ;)

Byłam dzisiaj w ogrodniczym masakra co tam się działo a ceny:o nie,nie zamawiam na allegro :p

zaraz wstawię moje kwiatki , dziś je trochę popstrykałam :lol2:

Ja Cię nie namawiam na zakup przez allegro.

Sama jednak tam często zerkam i szukam sprzedawcy z mojej okolicy. Wtedy dzwonię i jak trzeba jadę do niego na miejsce. To najlepsze rozwiązanie. W taki sposób znalazałm korą w workach 120litrowych po 6zł/worek :D z dowozem gratis przy zamówieniu 20 worków :D

Ja Cię nie namawiam na zakup przez allegro.

Sama jednak tam często zerkam i szukam sprzedawcy z mojej okolicy. Wtedy dzwonię i jak trzeba jadę do niego na miejsce. To najlepsze rozwiązanie. W taki sposób znalazałm korą w workach 120litrowych po 6zł/worek :D z dowozem gratis przy zamówieniu 20 worków :D

ależ oczywiście , że allegro to mój przyjaciel ;) oczywiście z okolic - agrowłóknina za 350zł za 100m a 130 to różnica prawda? ;)

• 2 months później...
  • 3 weeks później...

May powiedz mi jaką ścianę w sypialni walnąć za wezgłowiem łóżka -malm średniobrązowy podłoga to merbau???

Pasuje zielony wiem, taki zgniły , szary oczywiste ale za dużo szarości , choć ja to bym wszystko na szaro pomalowała.

Mam ochotę na amarant ale mam wrażenie , że coś tu nie gra :rolleyes:

Mąż optuje za ciemną czekoladą , ale taką bardzo ciemną??????

Pomóżcie jak ktoś tu jeszcze wchodzi...

• 4 weeks później...

...Od północy raczej cisy, choiny, irgi Dammera i trzmieliny się nadają. A także paprocie, hosty, bergenie, tawułki, pluskiwice, itd.

Róże okrywowe sadzi się w rozstawie ok 2-3 szt/2, ale są też głosy, że tak silnie się rozrastają, że z czasem starczy 1 szt/m2.

Iglaki powinny być porozrzucane między nimi. Np. żywotnik "Danica" można dawać w grupach po 3 szt, ale także pojedynczo. Podobnie świerki Conica czy Sander's Blue.

Inne odmiany raczej pojedynczo. Można iglaki komponować w klasyczne minigrupy: stożek + płożący + kulisty.

Zamiast dzwonków można użyć smagliczki skalnej (żółta), kokoryczy żółtej, posłonka ogrodowego (żółty, pomarańczowy), tojeści rozesłanej (bardzo ekspansywna),...

• 2 weeks później...
Do cienia- na większe powierzchnie Hedera helix = bluszcz, gajowiec , dąbrówka rozłogowa, barwinek i runianka japońska( jak nie bardzo sucho bo latem wysycha), konwalia- poczatkowo rzadka, później super zadarnia, fiołki, paprocie, funkie posadzone co ok 40-60 cm ( zależnie od odmiany), cis 'Repanda' Irga dammera odm.'Major' lub inna niska, także trzmieliny fortune'a- rózne odmiany, bergenia, żurawka, tojeść rozesłana i pragnia syberyjska ( nie za suche tereny), jasnota, także kostrzewa Gaultiera, do kwaśnego golteria i borówka brusznica. Jeszcze by się trochę znalazło.