Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej RENKA!

kontaktowaliśmy się i z producentami i z hurtowniami .

Teraz czekamy na wiadomości i chyba cud , żeby to wszystko spadło (oprócz mieszkań bo chcemy sprzedać :wink: )

Jedna cegielnia przysłała nam ofertę to się tak uśmiałam!!! ceny z kosmosu a dostawa w sierpniu!!!! :o :o :o

Np.max 220- 4,70

k3- 3,56

u220- 4,64

to ceny brutto bez dowozu

Witam:), ja z rewizytą :D - można?

Przykro mi z powodu MALUSZKA :( ... Nie martw się będzie dobrze :D - myślę, że to kwestia "przestawienia się", a potem to już będzie normalnie :D . Czego z całego serca Ci życzę!

Moja starsza córka jest silnym alergikiem (wziewnym i pokarmowym) na początku było ciężko, ale teraz to już rutyna :wink: .. Najbardziej mi żal słodyczy, ale dajemy radę :) .

Widzę, że "walczysz" z materiałami, których ceny są ....faktycznie z kosmosu :o :evil: !

My "zaklepaliśmy" maxa po 2,70, akermana 18 po 1,85, cegłę k-2 po 0,80 gr. + 120 transport. Chyba nas nie wystawią :-? ...

Pozdrowionka!

Witam was !!!!!

Już po pracy ? wypoczęci ? to znów do komputerów zapraszam!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dziś udało mi się wstawić pare zdjęć . Jeszcze parę dni a polecę na swoją działeczkę jak na skrzydłach i porobię pare zdjęć , bo te co je wkleiłam to nieaktualne, teraz mamy chudziaka i przykryte to wszystko jest folią !!!

(jak nie odleciała w siną dal!) :) :D :roll: :o :wink:

Dołączam do czytelników Twojego dziennika. Domek śliczny :D .

Co do Twojego synka, poczekaj, może to tylko alergia. U mojego, gdy miał 2 miesiące i wystąpiły silne biegunki, vczasami 20 razy dziennie. Byłam przerażona a karmiłam go piersią, lekarze podejrzewali alergię na mleko. Po odstawieniu nie pomogło. Odstawiałam kolejne produkty aż wredzcie znalazłam gabinet, który robi testy alergiczne na prawie 100 alergenów na zasadzie biorezonansu magnetycznego (Bicom, może słyszałaś?). Myśleliśmy początkowo (lekarze też dawali to do zrozumienia, że może to celiakia), że synek może być uczulony na gluten. Okazało się, że ma alergenów baaardzo dużo: m. in. na ryż, soję, gluten, wszystkie zboża, leszczynę a nawet na jad komara.

Lekarze pukali się po głowach, bo to rzeczywiście wygląda jak czary-mary. Ale wiesz co, zaczęliśmy odczulać, odstawiać po kolei wszystkie alergeny, miałam straszną dietę. I poimogło, po 2 miesiącach nie było śladu po biegunkach.

Tak więc, może wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Chociaż nie ! Są nowości! W poniedziałek mamy zadzwonić i ... może coś się zmieni... Ale nie powiem co, bo już w tym temacie przynudzam!

Chyba przesadzasz?! Czekamy na wieści :D ...

Fajnie masz z tą wizualizacją :D , zawsze możesz stwierdzić to jest fajne, a tego nie chcę :D .

Nawiązując do tego co napisała Ania

wredzcie znalazłam gabinet, który robi testy alergiczne na prawie 100 alergenów na zasadzie biorezonansu magnetycznego (Bicom, może słyszałaś?).
- u mnie to się nie sprawdziło :( , a to odczulanie okazało się zwykłym wyciągnięciem kasy :evil: ... Testy skórne pokazały coś innego, a córka jest pod stałą opieką lekarską...

Chociaż nie ! Są nowości! W poniedziałek mamy zadzwonić i ... może coś się zmieni... Ale nie powiem co, bo już w tym temacie przynudzam!

Chyba przesadzasz?! Czekamy na wieści :D ...

Fajnie masz z tą wizualizacją :D , zawsze możesz stwierdzić to jest fajne, a tego nie chcę :D .

Nawiązując do tego co napisała Ania

wredzcie znalazłam gabinet, który robi testy alergiczne na prawie 100 alergenów na zasadzie biorezonansu magnetycznego (Bicom, może słyszałaś?).
- u mnie to się nie sprawdziło :( , a to odczulanie okazało się zwykłym wyciągnięciem kasy :evil: ... Testy skórne pokazały coś innego, a córka jest pod stałą opieką lekarską...

Wizualizacje super, bo przynajmniej widzisz co się zmieści, jakiej wielkości będą pokoje. Nie mam za grosz wyobraźni przestrzennej i mogę chodzić po działce z miarką, stawiać patyki i rysować ściany i... nic. Dopiero jak staną ściany zacznę zastanawiać się jak będzie wygladał mój dom. Teraz mam mglisty zarys kolorów, światła, nastroju :p

Wizualizacja pierwsza klasa. Bardzo mi się podoba to miękkie światło w pokojach. Powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że kluczowe w aranżacji wnętrz są: kuchnia, łazienka, pomysł oświetlenie.

Natomiast z frontu pt. materiały na ściany. Na południe od Warszawy też pusto. Najpierw cegły nie było, bo producenci czekali na podwyżki. Teraz nie ma, bo nie ma!

no i może trochę zaoszczędzimy na zaprawie...

Ale czy Twoja ekipa myśli tak samo? Nie zawsze budowlańcy podchodzą do sprawy zużycia materiałów tak jak inwestorzy.

Dla nich to lepiej!!!! Bo łatwiej się "układa" i szybciej. Wczoraj z nimi rozmawialiśmy i oki. A z tym oszczędzaniem to nie wiem czy wyjdzie bo jak mówiłam trochę za metr ściany wychodzi drożej!