Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miko wybierasz kominek jako źródło ciepła w domu (z płaszczem lub z rozprowadzeniem)?? Czy tylko palić dla przyjemności ? Bo ja sie zastanawiam czy kupować drogi wkład :-? Skoro mam palić tylko rekreacyjnie to chyba nie bedę wyrzucać kasy w niewiadomo jaki wkład :-?

nie :roll: płaszcz mnie nie interesuje :lol: :lol: :lol:

nie chce mieć kotlowni w salonie 8) - kominek na wieczór, święta... zastanawiam sie nad polskim wkładem hajduk, ten co wkleiłam.. to firma , która wcześniej produkowała dla sparterma. Boję sie tanich wkładów bo sama obudowa drogo kosztuje i jak wkład sie w środku rozpyrka to co wtedy :roll:

Tez mam dylemat :roll:

Oooo nie słyszałam o czymś takim :o

A tak nawiazując do rekreacyjnego palenia. Byłam dzis u siostry. Napalili w kominku i w całym domu śmierdziało... wędzona rybą :lol:

Ja sobie nie wyobrażam palić naokrągło, choć wiem, że nie zawsze czuc zapach wędzarni.

Oooo nie słyszałam o czymś takim :o

A tak nawiazując do rekreacyjnego palenia. Byłam dzis u siostry. Napalili w kominku i w całym domu śmierdziało... wędzona rybą :lol:

Ja sobie nie wyobrażam palić naokrągło, choć wiem, że nie zawsze czuc zapach wędzarni.

:o no to ja też tak nie chcę :roll:

ciekawe jak mają ci co mają z płaszczem wodnym :roll: ..ale nawet jak nie dobrze to sie nie przyznaja 8)

Ja tez jestem przerażona pierwszą transzą która sie kończy właśnie :o

A bardzo chętnie, bo ja szukam czegoś prostego i niedrogiego.

a co to znaczy niedrogiego? :roll:

znajoma a właściwie sąsiadka robiła kominek właśnie w Romie i zapłaciła ze wszystkim 12tyś :roll: ale nie widziałam go :roll: ..muszę się wprosić :lol:

Poczytuję tu sobie kobitki i musze powiedziec ze ja jestem mile zaskoczona zapachem po pierwszym i juz chyba 10-ym rozpalaniem kominka, a konkretnie brakiem zapachu. Nie wiem czy ma zanaczenie rodzaj wkladu, ale mój jest stalowy, a nie zeliwny.

Drugie miłe zaskoczenie to ekspresowe nagrzewanie się pomieszczeń.

Powiem szczerze, że na razie baaardzo mi sie podoba, gdyby nie daj boze coś tfu tfu z piecem, albo brak prądu i domu męża nie ma to kominek jest wybawieniem. No i tak sobie jeszcze pomyślałam, że jak wracamy do domu po kilkudniowej nieobecności i za nim sie ta podłogówka rozchula na parterze to kominkiem naprawde szybciutko sie nagrzeje.

Więc nawet jesli ktoś nie pała miłością do kominka to ze względów praktycznych wydaje mi się, że warto go mieć.

Malmuc przyłączę sie do prośby Miko o namiary na kominek. I jeszcze moja specjalna prośba o namiary naTwoje drzwi wejściowe. :oops: :lol:

Wiem, że kominek to dobra alternatywa dla pieca. Też nie chciałabym by było czuć w domu. No chyba, że żywiczny zapach drewna :wink: :lol: Ale nie pali się drewnem drzew iglastych.. :(

Malmuc przyłączę sie do prośby Miko o namiary na kominek. I jeszcze moja specjalna prośba o namiary naTwoje drzwi wejściowe. :oops: :lol:

Wiem, że kominek to dobra alternatywa dla pieca. Też nie chciałabym by było czuć w domu. No chyba, że żywiczny zapach drewna :wink: :lol: Ale nie pali się drewnem drzew iglastych.. :(

http://www.arysto.com.pl/